Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Korekta ,,hybrydy"
Autor Wiadomość
4Funs 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Czervik
Level: 225
Świat: 3
Wysłany: 18-02-2009, 16:34   Korekta ,,hybrydy"

Wpadłem na dobry pomysł dotyczący wyświetlanego typu ataku ^^. Masz 200 lv jesteś w turku masz walkę na 20 walczysz z magiem. Ubierasz się więc na maga i czekasz do 20 na walkę. Oglądasz ją i widzisz że mag stał się wojem 0.o wpadasz więc na hita lub nie dasz rady się wyleczyć... Ów mag dał sobie prawdopodobnie 10 w magię po czym atakiem który był wyświetlany w szukajce przy jego nicku to mag ^^ parę minut przed walką władował trochę w siłę zmienił rodzaj broni i już ^^. I czy takie walki mają sens? (podam przykład http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=14726711 ) Moim pomysłem jest to aby wprowadzić minimalny atak wymagany do wyświetlania jego typu w szukajce. Przykład 10 lv 15 siły 100 lv
150 siły 200 lv 300 siły ^^ jeśli nie osiągniesz minimalnej siły przy twoim nicku widnieje napis Hybryda. Co wy na to? ;> Liczę na burzę muzguf!! ^^ :cool:

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 18-02-2009, 16:38   

dobre dobre czervo :D

nie beda juz noby haxowaly. moze za 644 lat w wersji 19.03 MFo wejdzie ><

Ditu 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 163
Wysłany: 18-02-2009, 16:40   

Zgadzam sie :D Powinni to wprowadzic ;D No ale za szybko tego nie zrobia ;o znajac dzisiejsza predkosc wprowadzania zmian :D

gosia 
Użytkownik Roku 2009!

Level: 227
Wysłany: 18-02-2009, 17:02   

Kolejny temat z tym związany.. jak dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem tego problemu jest pomysł który ktoś podał już wcześniej, a mianowicie, żeby mag nie mógł założyć broni na woja i na odwrót.

Ta propozycja narzuca w jakiś sposób jak ktoś ma rozdawać staty...

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 18-02-2009, 17:14   

gosia napisał/a:
żeby mag nie mógł założyć broni na woja i na odwrót.

ale co to da? 30 sek przed walka ktos kto dal 1 pkt w siłe da sobie przykladowo 400 w magie i bedzie wojem i nalozy tą rozdzke albo laske. wiec takie cos nic nie zmienia...

4Funs 
Użytkownik

Wysłany: 18-02-2009, 17:15   

Co Ci to da że mag nie będzie mógł założyć broni na woja ? pomysłem jest aby mag był magiem w turku a woj wojem ;/ a nie że ktoś da sobie 10 w magie i jest hepi że zabił kogoś po tym jak dał odstawione na później punkty w siłę? ;s

EDIT

mindol był szybszy...
mam nową ideę a mianowicie po rozpoczęciu turnieju nie będzie można rozdawać punktów statystyk ^^ hę?

EDIT

Cytat:
Ta propozycja narzuca w jakiś sposób jak ktoś ma rozdawać staty...
hah a czy ja komuś KARZĘ mieć siły powyżej minimalnej siły do wyświetlania przy nicku? NIE niech da nawet 5 lub 1000 ja mu tego nie zabraniam! a to że będzie pisało że jest hybrydą bądź magiem bądź wojem stwierdzone będzie tym czy przekroczył minimalną siłę do wyświetlenia przy nicku typu ataku czy nie... ^^

Mortifer
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 18-02-2009, 20:30   

Może akurat "zamrażanie statystyk" nie jest dobrym sposobem...

CI którzy robią te "numery" są przebiegli i tu jest kruczek... Zanim się z kimś zawalczy należy go poznać ( zobaczyć jego ostatnie raporty itp)

Jak dla mnie to jest nawet plus bo przebiegłość (zależy kiedy) to dobra sprawa;)

4Funs 
Użytkownik

Wysłany: 18-02-2009, 20:59   

Mortifer to wszystko tyczy się pod turek żeby walki były uczciwe ^^

dracon13pl 
Użytkownik

Nick: Drac0n/elemelek
Level: 220
Wysłany: 18-02-2009, 22:27   

Mortifer napisał/a:
Jak dla mnie to jest nawet plus bo przebiegłość (zależy kiedy) to dobra sprawa;)

ta.. i co myslisz ze dasz rade cos zrobic jak 1 min przed walka turniejowa masz napisane ze rywal jest magiem a tu nagle walczysz z wojem ? i co ? przebieglosc ? spryt? ja bym powiedzial ze ucieczka od walki fair :|

Mortifer
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 19-02-2009, 07:06   

dracon13pl napisał/a:
ta.. i co myslisz ze dasz rade cos zrobic jak 1 min przed walka turniejowa masz napisane ze rywal jest magiem a tu nagle walczysz z wojem ? i co ? przebieglosc ? spryt? ja bym powiedzial ze ucieczka od walki fair :|

Mi tam nie przeszkadza to... wiele osó zaczyna tak robić...to jest ich taktyka i ich sprawa...
Tak samo z noobstatami...zabronisz im dawać więcej pkt w siłę żebyś miał szanse?

4Funs 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2009, 19:16   

Cytat:
Tak samo z noobstatami...zabronisz im dawać więcej pkt w siłę żebyś miał szanse?
... czytaj co wyżej napisałem bo zaraz mnie coś strzeli ;/ a czy ja do cholery zabraniam wam dawać pkt w siłę?!?!?!?! to że będzie wyświetlany typ ataku taki a nie inny NIE MA ZAMIARU NARZUCAĆ ILE MUSISZ GO MIEĆ!!!! tylko tyle ile powinieneś mieć żeby typ ataku był wyświetlany ;/ to jest różnica! dziękuję za uwagę ;/

ps. jak widać nikt nie pisze czyli nikogo to nie interesuje normalka ;/ ty pomagaj innym a w chwili kryzysu nikt nie pomorze tobie ;S buźka for all ;s

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 20-02-2009, 20:27   

http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=27690532
przykład.
mnietuniema przegrał bo szalony ivan walił z fizyka :/

Woj1910 -4 - Landern

4Funs 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2009, 20:33   

Woj Mroku... mnietuniema przegrał ponieważ miał złą inte... to że ivan walił z fizyka widać że było na korzyść mtn więc po co wypisujesz takie głupoty... pomyślałbyś chwilkę i napisał coś co może wnieść do tego tematu... proszę was nie załamujcie mnie...

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 20-02-2009, 20:36   

Cytat:
Mi tam nie przeszkadza to... wiele osó zaczyna tak robić...to jest ich taktyka i ich sprawa...

Lool... Ty wiesz co to jest taktyka? Jak pójdziesz do sklepu i coś ukradniesz to też powiesz że to nic złego bo masz taką "taktykę" ? Wiem że to tylko gra ale jakieś zasady można by zachować ... Nawet noobstat to jakaś taktyka, ale takie coś, to jak powiedział Dracon, "ucieczka od walki fair".

Dla mnie rozwiązanie jest proste - kilka min przed walką turniejową nie można rozdawać statystyk. I nawet myślę że takie coś może już być wprowadzone, bo na s2 ostatnio 2x się zdarzyło że ktoś kto chciał wykręcić podobny numer nie zdążył rozdać statów: http://w2.my-fantasy.net/...64072&vid=69468

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 20-02-2009, 22:38   

llludek napisał/a:
ale co to da? 30 sek przed walka ktos kto dal 1 pkt w siłe da sobie przykladowo 400 w magie i bedzie wojem i nalozy tą rozdzke albo laske. wiec takie cos nic nie zmienia...

4Funs napisał/a:
Co Ci to da że mag nie będzie mógł założyć broni na woja ? pomysłem jest aby mag był magiem w turku a woj wojem ;/

Czy wy jesteście jacyś ograniczeni ?
Jak mag jest magiem i przed turkiem rozda trochę w siłę, a nie będzie mógł
założyć broni dla woja to Cię nie hitnie, to samo w przypadku odwrotnym ;)

EdwinOdesseiron napisał/a:
Jak pójdziesz do sklepu i coś ukradniesz to też powiesz że to nic złego bo masz taką "taktykę" ?

Nie, powiem, że to jedna ze złych taktyk, co nie wyklucza tego, że jest to taktyka ...
A w przypadku gry nie ma złych taktyk, nawet wystawki są dobrą taktyką
(nie mówię, że jest do końca uczciwa, ale w regulaminie nic o wystawkach nie jest napisane ! ) . Więc Edwin, podam Ci bardziej dokładny przykład - masz sprawdzian
z fizyki nuklearnej (><) i masz kilka możliwości - kuć całą noc (normalnie wyjść do walki), ściągać ze ściągi (walić z magii będąc wojem (w końcu to niby Twoja wiedza
więc nikt inny w walkę nie ingeruje)) i ściągać od kolegi (wystawka) .
Wiem, trochę to zagmatwane, ale jak się dobrze wczytasz to zrozumiesz ;)

W każdym razie dyskusja bezcelowa, bo już wiele razy to się przez to forum przewijało ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi