1. Żeby wprowadzić ze jest nick np. xXx i jakiś gracz chce skopiować jego nick i dodaje xXx1 Chciałem zaproponować ze do 4 cyfr było czyli by wyglądało tak xXx1723.Wtedy gracze by już nie myli z oryginałem
2. Mam konto na s1 i chce żeby nikt nie miał takiego nicku na s2 i s3 wymyśliłem takie coś by kosztowało 35 MF i by blokowało mój nick na s2,s3 wyglądało by tak:
Blokowanie było by określone na kilka miesięcy
3. Denerwuje Cie już dawać każdemu bana za muli konto ? jeśli tak wymyśliłem żeby zmniejszyć robienie multi konta aż 90 % ( nie wliczając s3 ).Czyli chodzi mi przy robieniu kolejnego multi by wyskakiwało " Na tym IP już jest konto " I by nie było drużyn stojących przed miastem gracz by miał 4 multi i stoję przed miastem jak GM da mu bana to od ma już 80 lvl.Żeby skrócić cierpienia graczy wymyśliłem ten pomysł
1. Nie możesz zmusić kogoś by miał inny nick niż chce, jeżeli nie łamie regulaminu
2. A co jeśli ktoś ma już taki nick na tym świecie ? Po za tym nie możesz zmusić kogoś, by zmienił nick, bo tobie się on nie podoba
3. Pomyślałeś o osiedlówkach ?
Tak jak poprzednik...Ja mam osiedlową sieć i kilka kumpli gra...a co jeśli ktoś nowy będzie chciał zagrać w MF a mieszka klatkę obok??
Za tym pomysłem w szczególności NIE
A co do Nicku to kolega wyżej się wypowiedział
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 19-02-2009, 18:27
Raz użyty nick powinien być blokowany na reszcie światów. I to nie za jakieś mfy. Z takim kopiowaniem spotkałem się tylko w mfo. Praktycznie na każdej grze niezależnie od świata wyświetli ci się że nick jest zajęty. Teraz już nie zostanie to raczej zmienione (bo jak pozmieniać te wszystkie skopiowane nicki ?). Ale w MFO3 ? Kto wie...
1. Żeby wprowadzić ze jest nick np. xXx i jakiś gracz chce skopiować jego nick i dodaje xXx1 Chciałem zaproponować ze do 4 cyfr było czyli by wyglądało tak xXx1723.Wtedy gracze by już nie myli z oryginałem
Niech sobie robią wolny świat, z resztą nie ma takiego samego nie... ?
Co do 2 pomysłu to lipa... Nie podoba mi się w ogóle to jest bez sensu i ... (po prostu nie)
Cytat:
3. Denerwuje Cie już dawać każdemu bana za muli konto ? jeśli tak wymyśliłem żeby zmniejszyć robienie multi konta aż 90 % ( nie wliczając s3 ).Czyli chodzi mi przy robieniu kolejnego multi by wyskakiwało " Na tym IP już jest konto " I by nie było drużyn stojących przed miastem gracz by miał 4 multi i stoję przed miastem jak GM da mu bana to od ma już 80 lvl.Żeby skrócić cierpienia graczy wymyśliłem ten pomysł
Po raz to są osiedlówki... A po dwa jak ktoś ma brata to co ? Albo braci... Albo kożysta z internetu podciągniętego ze szkoły... ?
Ja tylko dodam, że jeżeli wspólne jest tylko IP (żadnych innych powiązań - a da się sprawdzić jeszcze to i owo...), to praktycznie mam pewność, że multi nie ma
1 nie
2 nie
3 i jeszcze raz nie
Pomysły nie są trafione bo nie możesz zabronić komuś kopiowania czyjegoś nicku, który tak na prawdę też jest przeważnie kopią z jakiejś książki, albo gry.
Kolorek, a takiemu pisarzowi to pasuje, że ktoś ma nick jak jego postać z książki nawet nie dostaje za to żadnych profitów, a jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny
[ Dodano: 19-02-2009, 20:17 ] Kolorek, nie przesadzaj
Ban
Jelsyn napisał/a:
Kolorek, a takiemu pisarzowi to pasuje, że ktoś ma nick jak jego postać z książki nawet nie dostaje za to żadnych profitów, a jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny
1. Po co? Jak ktoś ma rozum to nie pomyli
2. Też - po co? Lepiej użyć te 35mf na zmianę nicka i stworzyć od razu postacie na innych światach o tym nicku..
3. Tego to wcale nie rozumiem.
I tak na marginesie jeszcze: czemu nie dałeś opcji w ankiecie np. 1 i 2 lub 2 i 3.. Albo żaden?
[ Dodano: 19-02-2009, 20:50 ]
Cytat:
Jelsyn napisał/a:
normalny dorosły nie kopiuje nicku
Haha? Myślisz, że w to dorośli grają? Może 2-3% (znam kilku), ale większość to 10-12 letnie dzieci..
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
Wątpię, żeby "oryginał" był mylony . Jest przykładowo (całkiem przykładowo !) koleś
o nicku Shark . I co, myślisz, że będzie on mylony z nickiem Shark_1, Shark1 itp ? Raczej nie .
Kolorek napisał/a:
2. Mam konto na s1 i chce żeby nikt nie miał takiego nicku na s2 i s3 wymyśliłem takie coś by kosztowało 35 MF i by blokowało mój nick na s2,s3 wyglądało by tak:
Niby propozycja dobra, ale skąd wiesz, że pierwszy wpadłeś na ten nick,
może akurat wybrałeś go z jakiejś książki/jakiegoś filmu, a ktoś też by chciał ?
Wiem, wiem, kto pierwszy ten lepszy . Ale można zostawić wolny wybór ...
Kolorek napisał/a:
Nie no, spadłem z krzesła ? A od czego są serwery proxy ? Myślisz, że jak ktoś
ma konta na tym samym IP to już multi ? Przecież za identyczne IP banów się nie daje,
zdarzają się przecież prawdziwe przypadki grania razem braci/sióstr/dziadków/psów itp .
I jak koledzy wcześniej wymienili - a co z osiedlówkami ? Zupełnie nietrafiony pomysł ...
Cytat:
jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny
Dokładnie ;p Avek Patryka, podpis Adiego . I teraz Kolorek zaczniesz się wzbraniać,
że cytat nie jest tylko i wyłącznie Adiego - więc w przypadku nicku jest tak samo
Wątpię, żeby "oryginał" był mylony . Jest przykładowo (całkiem przykładowo !) koleś
o nicku Shark . I co, myślisz, że będzie on mylony z nickiem Shark_1, Shark1 itp ? Raczej nie .
Jak moja gracze z Top maja nick jakiś i chce zrobić konto i pokazuje ze nie możesz ego nicku wymyślić to gracze tacy wymyślają np. shark_1 i nie wie kto to jest a ma nick taki sam na s1.
Jakbyś nie czuł że na na innych świata gracz ma twój nick rank na minusie kilka multi konto + czaszki ?
Każdy pomyślał ze ty w oryginalnym nicku nie umiesz grac tylko wykupujesz rank od innych ( a GM nigdy w takich przypadkach nic nie widza )
Kolorek, bo Ty jesteś taki pr0, el0 zi0m i każdym kontem masz po 30K ranqu, a tylko na 1 ze światów masz "swój" nick biedactwo z Ciebie, ale te pomysły są żenujące i nic nie wprowadzą sensownego do gry, więc lepiej zakończyć tą dyskusję