Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Kilka propozycji

Ktory pomysł ci sie podoba ?
1
16%
 16%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
Wszystkie
83%
 83%  [ 5 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 19-02-2009, 16:37   Kilka propozycji

1. Żeby wprowadzić ze jest nick np. xXx i jakiś gracz chce skopiować jego nick i dodaje xXx1 Chciałem zaproponować ze do 4 cyfr było czyli by wyglądało tak xXx1723.Wtedy gracze by już nie myli z oryginałem

2. Mam konto na s1 i chce żeby nikt nie miał takiego nicku na s2 i s3 wymyśliłem takie coś by kosztowało 35 MF i by blokowało mój nick na s2,s3 wyglądało by tak:

Blokowanie było by określone na kilka miesięcy

3. Denerwuje Cie już dawać każdemu bana za muli konto ? jeśli tak wymyśliłem żeby zmniejszyć robienie multi konta aż 90 % ( nie wliczając s3 ).Czyli chodzi mi przy robieniu kolejnego multi by wyskakiwało " Na tym IP już jest konto " I by nie było drużyn stojących przed miastem gracz by miał 4 multi i stoję przed miastem jak GM da mu bana to od ma już 80 lvl.Żeby skrócić cierpienia graczy wymyśliłem ten pomysł

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 19-02-2009, 17:55   

1. Nie możesz zmusić kogoś by miał inny nick niż chce, jeżeli nie łamie regulaminu
2. A co jeśli ktoś ma już taki nick na tym świecie ? Po za tym nie możesz zmusić kogoś, by zmienił nick, bo tobie się on nie podoba
3. Pomyślałeś o osiedlówkach ?

Mortifer
Użytkownik

Profesja: Mag
Wysłany: 19-02-2009, 18:25   

Tak jak poprzednik...Ja mam osiedlową sieć i kilka kumpli gra...a co jeśli ktoś nowy będzie chciał zagrać w MF a mieszka klatkę obok??
Za tym pomysłem w szczególności NIE
A co do Nicku to kolega wyżej się wypowiedział

Corso 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Wysłany: 19-02-2009, 18:27   

Raz użyty nick powinien być blokowany na reszcie światów. I to nie za jakieś mfy. Z takim kopiowaniem spotkałem się tylko w mfo. Praktycznie na każdej grze niezależnie od świata wyświetli ci się że nick jest zajęty. Teraz już nie zostanie to raczej zmienione (bo jak pozmieniać te wszystkie skopiowane nicki ?). Ale w MFO3 ? Kto wie...

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 19-02-2009, 18:37   

Cytat:
1. Żeby wprowadzić ze jest nick np. xXx i jakiś gracz chce skopiować jego nick i dodaje xXx1 Chciałem zaproponować ze do 4 cyfr było czyli by wyglądało tak xXx1723.Wtedy gracze by już nie myli z oryginałem

Niech sobie robią wolny świat, z resztą nie ma takiego samego nie... ?

Co do 2 pomysłu to lipa... Nie podoba mi się w ogóle to jest bez sensu i ... (po prostu nie)

Cytat:
3. Denerwuje Cie już dawać każdemu bana za muli konto ? jeśli tak wymyśliłem żeby zmniejszyć robienie multi konta aż 90 % ( nie wliczając s3 ).Czyli chodzi mi przy robieniu kolejnego multi by wyskakiwało " Na tym IP już jest konto " I by nie było drużyn stojących przed miastem gracz by miał 4 multi i stoję przed miastem jak GM da mu bana to od ma już 80 lvl.Żeby skrócić cierpienia graczy wymyśliłem ten pomysł

Po raz to są osiedlówki... A po dwa jak ktoś ma brata to co ? Albo braci... Albo kożysta z internetu podciągniętego ze szkoły... ?

Czyli całość leży i kwiczy... :evil: :roll:

mnietuniema
Użytkownik

Wysłany: 19-02-2009, 18:45   

Ja tylko dodam, że jeżeli wspólne jest tylko IP (żadnych innych powiązań - a da się sprawdzić jeszcze to i owo...), to praktycznie mam pewność, że multi nie ma ;)

Jelsyn 
Użytkownik

Nick: voodoo child
Level: 10
Wysłany: 19-02-2009, 19:16   

1 nie
2 nie
3 i jeszcze raz nie
Pomysły nie są trafione >< bo nie możesz zabronić komuś kopiowania czyjegoś nicku, który tak na prawdę też jest przeważnie kopią z jakiejś książki, albo gry.

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 19-02-2009, 20:11   

Zobaczcie ze są nicki podobne do siebie na wszystkich światach a autorowi nicku to nie pasuje że jego nicku używają inne dzieci :roll:

czesiek1221 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: crash11
Level: 39
Wysłany: 19-02-2009, 20:14   

hhhaha :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :539: :539: :592: :592: :592: :592: :539: :539: :634:

[ Dodano: 19-02-2009, 20:17 ]
Kolorek, nie przesadzaj :lol: :511:

Jelsyn 
Użytkownik

Wysłany: 19-02-2009, 20:25   

Kolorek, a takiemu pisarzowi to pasuje, że ktoś ma nick jak jego postać z książki >< nawet nie dostaje za to żadnych profitów, a jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny ><

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 19-02-2009, 20:45   

czesiek1221 napisał/a:
hhhaha :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :539: :539: :592: :592: :592: :592: :539: :539: :634:

[ Dodano: 19-02-2009, 20:17 ]
Kolorek, nie przesadzaj :lol: :511:

Ban

Jelsyn napisał/a:
Kolorek, a takiemu pisarzowi to pasuje, że ktoś ma nick jak jego postać z książki >< nawet nie dostaje za to żadnych profitów, a jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny ><

normalny dorosły nie kopiuje nicku

Alurab 
Użytkownik

Nick: Sprite s2/MMAAGG s3
Level: 255
Wysłany: 19-02-2009, 20:49   

Ehhh, to teraz wyliczanie :P

1. Po co? Jak ktoś ma rozum to nie pomyli
2. Też - po co? Lepiej użyć te 35mf na zmianę nicka i stworzyć od razu postacie na innych światach o tym nicku..
3. Tego to wcale nie rozumiem.

I tak na marginesie jeszcze: czemu nie dałeś opcji w ankiecie np. 1 i 2 lub 2 i 3.. Albo żaden? :P

[ Dodano: 19-02-2009, 20:50 ]
Cytat:
Jelsyn napisał/a:

normalny dorosły nie kopiuje nicku

Haha? Myślisz, że w to dorośli grają? Może 2-3% (znam kilku), ale większość to 10-12 letnie dzieci..

Piszę poprawnie po polsku

Lekcja używania forum, część 1
Lekcja używania forum, część 2

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 19-02-2009, 23:01   

Kolorek napisał/a:

Wątpię, żeby "oryginał" był mylony . Jest przykładowo (całkiem przykładowo !) koleś
o nicku Shark . I co, myślisz, że będzie on mylony z nickiem Shark_1, Shark1 itp ? Raczej nie .

Kolorek napisał/a:
2. Mam konto na s1 i chce żeby nikt nie miał takiego nicku na s2 i s3 wymyśliłem takie coś by kosztowało 35 MF i by blokowało mój nick na s2,s3 wyglądało by tak:

Niby propozycja dobra, ale skąd wiesz, że pierwszy wpadłeś na ten nick,
może akurat wybrałeś go z jakiejś książki/jakiegoś filmu, a ktoś też by chciał ?
Wiem, wiem, kto pierwszy ten lepszy . Ale można zostawić wolny wybór ...

Kolorek napisał/a:

Nie no, spadłem z krzesła ? A od czego są serwery proxy ? Myślisz, że jak ktoś
ma konta na tym samym IP to już multi ? Przecież za identyczne IP banów się nie daje,
zdarzają się przecież prawdziwe przypadki grania razem braci/sióstr/dziadków/psów itp .
I jak koledzy wcześniej wymienili - a co z osiedlówkami ? Zupełnie nietrafiony pomysł ...

Cytat:
jeżeli mówmy już o dzieciach to zobacz na swój podpis, taki sam ma Adi, a avek też miał ktoś inny ><

Dokładnie ;p Avek Patryka, podpis Adiego . I teraz Kolorek zaczniesz się wzbraniać,
że cytat nie jest tylko i wyłącznie Adiego - więc w przypadku nicku jest tak samo ;)

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2009, 07:22   

Shark napisał/a:
Wątpię, żeby "oryginał" był mylony . Jest przykładowo (całkiem przykładowo !) koleś
o nicku Shark . I co, myślisz, że będzie on mylony z nickiem Shark_1, Shark1 itp ? Raczej nie .

Jak moja gracze z Top maja nick jakiś i chce zrobić konto i pokazuje ze nie możesz ego nicku wymyślić to gracze tacy wymyślają np. shark_1 i nie wie kto to jest a ma nick taki sam na s1.

Jakbyś nie czuł że na na innych świata gracz ma twój nick rank na minusie kilka multi konto + czaszki ?
Każdy pomyślał ze ty w oryginalnym nicku nie umiesz grac tylko wykupujesz rank od innych ( a GM nigdy w takich przypadkach nic nie widza :) )

Jelsyn 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2009, 08:26   

Kolorek, bo Ty jesteś taki pr0, el0 zi0m i każdym kontem masz po 30K ranqu, a tylko na 1 ze światów masz "swój" nick :oops: biedactwo z Ciebie, ale te pomysły są żenujące i nic nie wprowadzą sensownego do gry, więc lepiej zakończyć tą dyskusję g:zla

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi