Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Ceny średnie eliksirów a przekręty graczy.
Autor Wiadomość
Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Profesja: Wojownik
Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 12-03-2009, 12:53   Ceny średnie eliksirów a przekręty graczy.

Po krótce napiszę tak, że od sierpnia 2008 roku codziennie skupuję bardzo duże ilości eliksirów na starym kontynencie i sprzedaj na nowym kontynencie. Z moich obserwacji widzę coraz częstrze przekręty w przekazywaniu złota za pomocą umówionych aukcji.
Przykład:
W mieście Oasis średnie ceny do dnia dzisiejszego za ostatni miesiąc to:
Eliksir min 10 G max 1000000 G ilość 117 średnio 592656 G

Z powyższego łatwo wywnioskować, że średnie ceny sprzedaży elków są po 600/szt. i to jest prawda. Jest kilku podobnych graczy co ja co ciągle kupują i sprzedają ale w ilościach 1-5 bo nikt nie ma na sprzedaż więcej na raz. Wszyscy potrafimy liczyć i nie kupimy za więcej jak 600k/szt. Jeden sporadycznie kupuje za 630k ale nikt drożej.
Ktoś powie: "do brzegu" "o co mu chodzi". Mianowicie nagle pojawia się aukcja z 50 eliksirami i tylko na 24h. Myślę, sobie będzie okazja kupić taniej większą ilość a tu moje zdziwienie jeden gracz licytuje na ... 700-750k/szt a czasami nawet wyżej. Przecież to jest jawny przekręt w przekazywaniu złota.
Tłumaczy się, że mieści się poniżej ceny max za jeden eliksir ale... to nie jest jeden tylko 50szt!!!!

Większość takich aukcji zgłaszałem do GM ale nigdy nie było odpowiedzi "w logach takiego gracza" a nawet na pw mi odpisał:

Cytat:
Generalnie to tak.. wiesz tutaj ma każdy układy.

napisałem do GM i ja się dowiedziałem o tym ze sprzedałeś mnie ale powiedzmy ze wybaczone. Jezeli odejmą złoto to odejmą i tak to co chciałem to już osiągnełem i nikt mi tego nie odbierze.

Cytat:
Owy GM pisął ze mu się to nie podoba aczkolwiek to uznaje i patrząc na średnie ceny nie ma się do czego doczepic.

Cytat:
Generalnie to zaglądałem na średnie ceny i patrze ze na każdym zarabiam po 50k więc maxa 10 mln mi mogą odjąć..

Ja Ci powiem tak że nikt ludzi z top xx nie tknie szczególnie ze jestem z xxx byłym GM a on ma wtyki u każdego gm..

Ps. xxx ocenzurowałem by było trudniej zlokalizować osoby przez indywidualne graczy.

Cytat:
Skoro to jest multi to wytłumacz mi skoro według Ciebie kase przelewam to dlaczego mogę handlowac pomiędzy poszczególnymi kontami? Bo to nie moje multi tylko kolega więc jak nie wiesz o co chodzi to się nie wypowiadaj ;)

Ukrycie IP lub zastosowanie zmiennego jest banalnie proste przy dzisiejszych zasobach internetowych.

Cytat:
Auckja dedykowana dla mnie.

Cytat:
Nie Twoje Eliksiry to sie nie wcinaj.

Dla wiarygodności pw cały czas je przechowuję w swoich wiadomościach na koncie.

Według mnie coś z tym trzeba zrobić. Czekam na propozycje.

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 12-03-2009, 13:10   

No mnie też to denerwuje te ceny średnie 2 razy już dostałe bana za "przelew kasy " ja tylko patrzyłem się na średnie ceny.Moim zdaniem ceny rożnych rzeczy powinny być stałe żeby się nie zmieniały wtedy było mniej nie porozumień. ;)

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 12-03-2009, 13:19   

najlepiej w ogóle wywalić te średnie ceny. Zamiast ułatwienia są z nimi same problemy...

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Wysłany: 12-03-2009, 13:21   

Kolorek napisał/a:
...Moim zdaniem ceny rożnych rzeczy powinny być stałe żeby się nie zmieniały wtedy było mniej nie porozumień. ;)

Nieprawda, ceny są dobrze ustalane w zakładce targ. To gracze robią przekręty bo nie potrafią uczciwie grać tylko ... na dopingu:

Kolorek napisał/a:
...2 razy już dostałe bana za "przelew kasy " ...

[ Dodano: 12-03-2009, 13:25 ]
Lag napisał/a:
najlepiej w ogóle wywalić te średnie ceny. Zamiast ułatwienia są z nimi same problemy...

Pewnie i GM też "wywalić" :mrgreen: :evil: . Wtedy będzie samowolka na całej lini bo gracz na 10 lvl będzie miał 80kkGi kupi sobie całe miasta.

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 12-03-2009, 13:26   

Walkmen, Mi chodziło że jak patrze na średnie ceny to dostaje bana

OttAk 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: OttAk
Level: 120
Wysłany: 12-03-2009, 13:47   

Nie wiem od czego zacząć, wiec to co napisze niżej może wydawać się chaotyczne.

Świat nie jest idealny, ani w normalnym życiu, ani w grze. Dążenie do takiego stanu jest nieosiągalne :!:
Jeden zrobi tak drugi inaczej...
Zawsze się znajdzie coś lub ktoś, co budzi niepożądane emocje :arrow: niezrozumienie, gniew...

Jest taka różnica... Ty handlujesz eliksirami, ja je kupuje dla siebie...
Ja dzięki nim potrafię zwyciężyć, Ty zarobić...

Nie wiem jak Ty, ale ja zawsze proszę innego gracza czy mi wystawi to lub tamto i za ile...
Jak już czegoś potrzebuje to pytam się ludzi czy to mają. Jak tak, to umawiamy się na określoną cenę i jest "okey".
Tak samo jest jak chcę coś sprzedać... informuję o tym innych, a jak już są zdecydowani to po prostu im to sprzedaje...

Jest to współpraca miedzy innymi i na tym się opiera handel...
Oczywiście nie można przesadzać, ale gdzie jest ta granica?? :?:

Jak nie można za drogo brać, to moim zdaniem za mało tez nie :???:

Moja propozycja?
:arrow: wprowadzić cenę minimalna i maksymalna dla :!: każdego :!: przedmiotu...
(ale mimo wszystko myślę że to mija sie z celem)

A co do nietykalności osób z czołówki rankingowej...
Są traktowani jak inni... u prawie każdego istnieje jakiś wpis

[ Dodano: 12-03-2009, 13:56 ]
Raz sprzedałem jakiś przedmiot za 4mln... dostałem wpis o "przekręt". Tego samego dnia inny przedmiot u innego gracza poszedł za 5,5mln bez żadnych konsekwencji...
Rożnica była taka że wystawiałem w innym miejscu....

Sprawiedliwość tutejsza tak naprawdę nie istnieje, każda sprawa nie jest traktowana jednakowo... może w tym jest błąd?? :roll:

Do samowolki jest przeznaczony świat 3...

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Wysłany: 12-03-2009, 14:01   

OttAk napisał/a:
Moja propozycja?
:arrow: wprowadzić cenę minimalna i maksymalna dla :!: każdego :!: przedmiotu...
(ale mimo wszystko myślę że to mija sie z celem)

Przecież tak jest. Ale te ceny nie mogą być traktowane na równi dla jednej sztuki i dla 50 czy 120 kiedy cena jednostkowa jest już i tak bardzo wysoka.

OttAk napisał/a:
A co do nietykalności osób z czołówki rankingowej...
Są traktowani jak inni... u prawie każdego istnieje jakiś wpis

Możliwe ale jednego dnia gracz XXX posiadając kilka kont gdy zaczęło robić się "gorąco" w okól jego osoby powystawiał 10 aukcji na ponad 120kkG, przelał kasę na konto główne i ... z kasował pozostałe konta. Na tych dziesięć aukcji tylko jedna została częściowo anulowana - pozostałe nie choć według moich powyższych założeń również należały się do anulowania.

To też jest uczciwe?

OttAk 
Użytkownik

Wysłany: 12-03-2009, 14:26   

Tak zrobisz czy inaczej zawsze jest źle...
Jak będzie blokada na określoną cenę dzięki której każdy nie będzie mógł dać lub wziąć więcej niż to jest z góry wyznaczone będzie okey...

Liczby w oczy was kują czy co? Myślisz, że powinienem kupować wszystko pojedynczo, ponieważ jak biorę wszystko na raz do za duże liczby powstają?

Czyli powinienem się bawić w kupowanie dziennie w 3 aukcjach po 1 eliksirze za cenę większą... ponieważ nie mogę zrobić tego jednego dnia.

powód? wyjdzie za duża średnia w danym mieście, w danym miesiącu?
...

Masz multi? To do widzenia:!: Nie stosujesz się do regulaminu to pożegnaj się z kontami... (delete) Tak to powinno przebiegać...

[ Dodano: 12-03-2009, 14:33 ]
Od niepamiętnych czasów jestem podejrzewany przez innych graczy o multi...
To wszystko dlatego ponieważ powodzi mi się w grze? dlatego ze kupuje u innego gracza a nie od "Ciebie" (ogólne stwierdzenie)??

Wole kupić coś od znajomych graczy... których znam nawet w realu... wole dać im zarobić niż komu innemu... bo wiem ze nie "wystawia" mnie i będą mnie szanować...

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 12-03-2009, 15:07   

Ponieważ eliksiry są do nabycia w Ballis za 1kk to tę cenę uznaję za maksymalną dozwoloną (sklepową).

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 12-03-2009, 15:48   

Walkmen napisał/a:
Ps. xxx ocenzurowałem by było trudniej zlokalizować osoby przez indywidualne graczy.

Nie cenzuruj, a pisz w prost o kogo chodzi.
OttAk napisał/a:
Moja propozycja?

Pojawią się ustalone na sztywno ceny maksymalne - złoto licytowane ponad tą wartość będzie przepadać. Na pewno część przelewów zostanie wyeliminowana z miejsca. Ale sponsoringu to w żaden sposób nie ograniczy. Wręcz przeciwnie - nie będzie możliwości przelania ponadlimitową ilość złota, więc i teoretycznie przewinienie nie będzie miało miejsca. Nawet ograniczenie handlu do kilku miast wstecz nie jest rozwiązaniem - jak ktoś teraz potrafi sobie poradzić, to później też to zrobi (korzystając z paru słupów na odpowiednich poziomach). Nie ma idealnego rozwiązania - nawet uwolnienie targu nim nie jest..
OttAk napisał/a:
Raz sprzedałem jakiś przedmiot za 4mln... dostałem wpis o "przekręt". Tego samego dnia inny przedmiot u innego gracza poszedł za 5,5mln bez żadnych konsekwencji...
Rożnica była taka że wystawiałem w innym miejscu....

A czy tamto przewinienie było zgłoszone? Jest kilkadziesiąt tysięcy aktywnych graczy, a jedynie paru aktywnych GM na Świat - nikt na własną rękę nie przeszukuje logów graczy bez wyraźniej potrzeby. Po prostu nie ma na to czasu, kiedy wciąż zalegają zgłoszenia. Są zgłoszenia, są kary.

Co do Eliksirów, to stety czy niestety, ale mnietuniema ma rację.

OttAk 
Użytkownik

Wysłany: 12-03-2009, 20:13   

Jesli chodzi o moja aukcje za która zostałem ukarany, tak na 100% była zgłoszona przez innego gracza...
po pierwsze ze wystawiałam na "zamówienie" gracza w miejscu o które mnie prosił...
po drugie wystawiałem akurat w Eterni gdzie pewnie jeszcze w swojej karierze gracze takiej sumy nie widzieli.. hehe

napisałem zażalenie ale nie pomogło i mówi sie trudno;p

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Wysłany: 12-03-2009, 21:06   

mnietuniema napisał/a:
Ponieważ eliksiry są do nabycia w Ballis za 1kk to tę cenę uznaję za maksymalną dozwoloną (sklepową).

Wszystko pięknie ale jeżeli aukcja dotyczy 1-8 eliksirów ale nie gdy wystawione jest jednorazowo 50-70 eliksirów. W takim przypadku cena na pewno będzie dużo niższa.
Kolejną sprawą jest to, że na starym kontynencie od zawsze ceny eliksirów były dużo niższe i nie mozna porównywać cen Devos do cen z Ballis.

[ Dodano: 12-03-2009, 21:12 ]
OttAk napisał/a:
Jesli chodzi o moja aukcje za która zostałem ukarany

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Tak do końca Twojej dzisiejszej nadwyżki 50 eliksirów za 36kkG na starym kontynencie jeszcze nie zgłaszałem ale mnie bardzo korciło.

[ Dodano: 12-03-2009, 21:13 ]
ADIHC1 napisał/a:
Nie cenzuruj, a pisz w prost o kogo chodzi.

Wyjaśniłem na pw.

Shentsu 
Użytkownik

Wysłany: 12-03-2009, 21:18   

W twoich logach są aukcje, w których sprzedawałeś eliksiry po 700-800k za sztukę, Walkmen. Czemu tego nie zgłosiłeś? "Przecież to jest jawny przekręt w przekazywaniu złota."

HaSpE 
Użytkownik

Nick: HaSpE
Level: 21
Wysłany: 12-03-2009, 22:30   

Te średnie ceny to dla mnie głupstwo wszyscy pytaja mnie po ile sprzedac a po ile tam to :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

dracon13pl 
Użytkownik

Nick: Drac0n/elemelek
Level: 220
Świat: 3
Wysłany: 12-03-2009, 22:50   

HaSpE napisał/a:
Te średnie ceny to dla mnie głupstwo

jak tez tak uwazam dlatego gram tylko na w3 ;]

jak dla mnie to ogolnie bezsens ucinania nadwyzek golda na targu jak jest bijatyka tam ( czyli ludzie sie przelicytowuja... ) co innego ja np. osoba wystawiajaca da pocz. cene nadwyzona .. rowniez co innego jest przelanie golda ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi