Proponuje ograniczenie wykupu pkt. ruchu. Obecnie wśród graczy jest grupka osób oszukujących innych graczy. Sposób jest całkowicie czysty i bezpieczny dla oszusta. Nie grozi mu ban. Całkiem przypadkiem dowiedziałem się od gracza jak to się robi. Nie będę o tym pisał, bo to zepsuje całkowicie grę. Oczywiście moge powiedzieć to adminowi.
co ma temat do tresci posta? oO
3 razy to przeczytalem i nic sie nie zgadza ... no moze ew tylko ograniczenie ale czegos innego ;>
na nje nje nje i jeszcze raz NIE ; o
why? bo to gUpie iest i szkoda slow ; f
Profesja: Wojownik
Level: 224
Wysłany: 21-05-2009, 18:23
mam wrażenie ,że nie znasz żadnego sposobu ,tylko nie chcesz ,aby Cię jakiś kumpel przegonił ,albo zazdrościsz tym ,co mają więcej expa od ciebie i chcesz im przeszkodzić . ewentualnie byłeś blisko medalu ,a ktoś Cię przegonili
Profesja: Wojownik
Level: 172
Wysłany: 21-05-2009, 18:32
Głupota...
Chcesz kupujesz, niechcesz niekupujesz proste.
To że ktos nadmiernie śśle sms-y to jest adminom na reke, przeciez oni z tego zarabiaja.
A na co wydaja pkty mf to ich zleksza ze tak powiem gowno obchodzi. Zreszta wiekszoci normalnych ludzi grajacych w MFO tez=]
Rozumiem, że mam na forum przedstawić ten sposób bez konsekwencji dla mnie?
Jeśli masz na myśli wykorzystywanie błędu w grze, to podeślij mi PW. Jeśli chodzi o lukę w Regulaminie czy wykorzystywanie Programu Partnerskiego, to możesz o tym napisać tutaj.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Sposób jest prosty. Fani gry zakładają jedno podstawowe konto nazwijmy je alfa. Następnie zmieniając nr IP (o ile mają zmienny - jak w przypadku neostrady wystarczy powtórne podłączenie się) zakładają inne konta krótkotrwałe, nazwijmy je beta. W kontach beta zbierają złoto. Następnie proponują kupienie złota w zamian za SMS. Proponują także zakup całego konta z postacią np. 30 poziomową. W przypadku sprzedarzy złota rozpraszają wątpliwości kupujących pisząc, że "to ja więcej ryzykują, bo mogę dostać bana". Kupujący zgada się i wtedy oni dostaja bana na jedno z wielu kont beta. Kod z SMS wykożystują dla postaci alfa.
Ot, cała historia zasłyszana od jednego z graczy kożystających z tego sposobu.
Pozdrawiam
PS oczywiście jest to sposób dla tzw. zapaleńców z dużą ilością wolnego czasu - ale jest on nadal nieuczciwy.
Jeśli transakcja odbywa się via PW w grze, to najprawdopodobniej pojawi się możliwość zgłoszenia (przycisk GM), a po kodzie SMS można namierzyć konto, na którym punkty MF mają zostać doładowane.
W przypadku braku możliwości zgłoszenia wiadomości PW pozostaje interwencja Admina, ale ta ma miejsce jedynie w wyjątkowych sytuacjach..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
No ale nikt tego przecież nie zgłosi. Chyba, że ktoś by czatował i sprawdzał ale wtedy i tak ban szedł do konta beta a nie alfa. Słowo daję - oszustwo tak sprytnie pomyślane, że za nic nie walnie w główne konto oszusta. Natomiast konta beta można do woli banować.