Wysłany: 22-05-2009, 09:40 Usuwanie całkowicie zablokowanych kont.
Uważam, że konta z nałożoną kara "Całkowite zablokowanie konta" przez administrację powinny być albo automatycznie usuwane albo ręcznie po np. 40 dniach. Termin ten jest potrzebny do złożenia (i rozpatrzenia jeśli słuszne ) zażalenia.
Zauważyłem, że jest całe mnóstwo takich kont i to nie tylko na niskich lvlach ale również na tych >100. Może z jednej strony administracji zależy by "ilość graczy" była spora bo i wtedy widać, że jest spore zainteresowanie grą. Nie wiem tego.
Ponadto, wciąż jestem za tym by powstał pręgierz, na którym "wisieli" by jak na tapecie wszyscy więksi i mniejsi oszuści. Oczywiście pomysł nie jest mój a zaczerpnięty z innych gier ale tam się sprawdza.
No może ręcznie ich nikt nie będzie kasować to racja, ale powinien być stworzony jakiś skrypt do automatycznego usuwania takich osób np. po 40 dniach jak napisał Walkmen
Pomysł ogólnie dobry, jednak czy kasowanie kont to nie za wysoka kara?Uważam że jeśli został zbanowany jakiś np. 15 lvl który napisał do Gma np. "jesteś k**wa i dzi**ą szmato je*ana!Ch*j ci w dupsko!"I potem dostał za to bana to owszem, powinno sie od razu banować takich osobników.Ale w przypadku high leveli nie powinno sie od razu kasować kont, no bo na przykład co jeśli Fanatyko zbluzgał by gma?Skasowano by mu konto?Przecież to być może nie był prawdziwy gracz tylko haker, który włamał mu sie na konto.
Dlatego troche zmieniłbym ten pomysł.Można by było kasować tylko konta graczy którzy złamali punkty regulaminu o:
-nie przeklinaniu i bluzganiu innych
-miltikoncie
A poza tym można by było skasować konta do mniej więcej 70 levelu.
Anakin S., czytanie ze zrozumieniem sie kuania ..
przeczytaj 2nd post jeszcze raz ... chodzi ze jak ktos dostal block acc za bluzgi/przekrety etc to po np 40 dniach jesli nie wyjasni ze jest niewinny i gejm nie sciagnie bana , konto zostaje skasowane ... czytaj dziecko posty;<
Poza tym za przekleństwa (nawet te w stosunku do GM-ów) nie ma bana, tylko więzienie, więc groźby skasowania konta by nie było - przynajmniej za pierwszym razem ;>
Kto kto nie będzie umiał zachować się do GM w sposób normalny tylko poprzez przekleństwa jest niedojrzałym dzieckiem które nie powinno grać w cokolwiek taka moja opinia na początek.
Ale tutaj masz racie Anakin że mógł to być haker, dlatego były by te 40 dni na rozstrzygniecie sporu i ewentualne wytłumaczenie się.
Usuwanie kont jest możliwe - przecież (podobno) to działa, tyle że powoli... - chyba po 100 dniach zaczyna się odliczanie, a dla niskolevelowców powinno się już po miesiącu (jeśli nie wcześniej). Właśnie tu mogłaby być premia dla hl - odliczanie później by startowało.
A co do reklamacji po "shackowaniu" konta... mam takie dziwne wrażenie, że liczba prawdziwych haknięć jest w granicach błędu statystycznego, a reszta....
Pręgierz... ale najwięcej przewinień popełniają konta, które dochodzą ledwo do Ete (a nawet domku nie opuszczają) - krótko mówiąc takie, którym nie zależy na grze, na karach... - niestety więcej by tu dało wyeliminowanie czata z początkowej fazy gry.
zawsze myślałem że takie konta są usuwane po ok 30 dniach (tak jak usunięte), ale widocznie to jakaś autosugestia była . Napiszę do admina z pytaniem jak to rzeczywiście jest.
zawsze myślałem że takie konta są usuwane po ok 30 dniach (tak jak usunięte), ale widocznie to jakaś autosugestia była . Napiszę do admina z pytaniem jak to rzeczywiście jest.
To jakbyś mógł wyjaśnić też wielokrotnie poruszaną, poniekąd podobną sprawę - dlaczego w rankingach są uwzględniane konta zablokowane...
Jeżeli tyle poważnych person już się pozytywnie w tej sprawie wypowiedziało to podejrzewam, że dość szybko "zrobi się" wiosenne porządki w aktywnych kontach. I o to tu przecież chodzi.