Wysłany: 14-10-2009, 13:52 Koniec z ochorną na mapie. Ankieta w grze.
Propozycja polega na tym by w końcu usunąć ochronę na CAŁEJ MAPIE [ prócz karczmy, więzienia i rynki ] Oczywiście nie mówię tu o 60 minutowej ochronie po przegranej walce, 1 minutowej ochronie po stoczonej walcem 2 minutowej ochronie po walce z bossem i ochronie podczas walki z bossem.
Zaraz będzie płacz, że ochrona musi być itd, itp. A właśnie, że nie. Walki pomiędzy graczami są motorem napędowym tej gry. Zawsze jest tak że łowca goni zwierzynę? Czy gdzieś zwierzyna ma ochronę ? Tak to powinno być, wybierając grę na lv, gracz powinien się liczyć z łowcami. Nie można zrobić ochronę po to aby tacy gracze czuli się bezpieczni na mapie.
Po sierpniowej aktualizacji została wprowadzona ochrona na salamandri... Teraz widać efekty. Gra straciła swoje tempo.. Salamandria jest mozolnym kontynentem, gdzie gracze czują się bezkarni i postać cały czas stoi na mapie. Jeszcze raz powtórzę, że każdy gracz powinien się liczyć z możliwością ataku. Powiedzcie mi ile można robić te ruchy??? Ile można wbijać te lv.
Ochrona na Salamadrii unieszkodliwiła bicie ranku dużym lv Teraz wiadomo już, że mały lv ma przewagę na dużym lv w biciu ranku. Małe lv na starym kontynencie mogą sobie upolować zwierzynę. A duże lv nie dość że mają tylko kilku przeciwników nie mają takiej możliwości. I to jest niesprawiedliwe względem możliwości zdobywania punktów rankingowych. Powstał ranking pvp co miało być motorem napędowym walk dużych lv. Ale to nic nie da, bez usunięcia ochrony Usunięcie ochrony na salamandri to by był motor napędowy walk pomiędzy dużymi lv.
Wiec tu pojawiają się 2 wnioski. Aby każdy gracz niezależnie od lv był równy.
a ) albo wyłącza się PvP na mapie i robi się tzw Ciemnie uliczki w każdym mieście, gdzie tylko osoby walczące z własnej chęci by się spotykały. [ Wielu, ale to wielu by tego nie chciało ]
b ) albo wyłącza się wszędzie PvP, by każdy niezależnie od lv mógł upolować zwierzynę .
Dodano:
W związku z nadchodzącym update, niech zadecyduję głos ludu. Proponuje zrobienie ankiety w grze. Pytanie:
Czy jesteś za usunięciem ochrony z kontynentu salamandria ?
1. Tak
2. Nie
Proste pytanie prosta odpowiedź.
Ankieta byłaby dostępna tylko dla graczy, którzy mają dostęp do nowego kontynentu.
Decyzja byłaby ostateczna i niepodważalna. W końcu zadecyduję większość, zgromadzenie ludowe.
Ostatnio zmieniony przez Legolass 14-01-2010, 15:00, w całości zmieniany 4 razy
Zajesupergenialny pomysł .. mówię tak bo gram na ranking podobnie jak ty .. ale oczywiście zaraz zrzucą się tu levelowcy którzy będą przeciwnego zdania bo ... muszą nabić sobie levelka. i .. trzeba się też z nimi trochę liczyć, to, że wolą non-stop bić exp'a to ich sprawa.
to że na s1 gram na ranking to nie ma nic do rzeczy. Na s2 mam 200 + lv i wiem że niesprawiedliwością jest to, że mały lv może upolować zwierzynę na całej mapce, lecz duże lv nie mogą z powodu narzuconej ochrony na salamandrie.
Zaraz zrzuca sie obrona uciemiezonych czy jakos tak...
Bo przeciez mozesz sie umowic na walke, co to za satysfakcja z wygranej?
Wieksza, niz z gry na lvl, bez zadnych walk...
Legolass, ty jesteś przedstawicielem, jednej części społeczności MF, ale ta druga ma zupełnie inne spojrzenie na sprawę. Istnieje różnica pomiędzy dedem na starym kontynencie, a tym na salamandrii, low lvl nie traci tyle złota, expa i nie straci eq wartego po kilka mln, high level z salamandrii jak najbardziej, więc skoro taki ktoś miałby być łapany na mapie, szybko mógłby zrezygnować z gry, w końcu walki na mapie nie są z reguł zbyt równe, tak więc wydaje mi się, że zachowanie administracji było słuszne.
Ten temat był poruszany wielokrotnie i zawsze kończyło się na niczym, twój nie będzie raczej wyjątkiem, gdyby admini ciągle zmieniali swoje zdanie, gracze zaczęli by myśleć, że takimi akcjami można łatwo nimi manipulować, co narobiłoby tylko zamieszania.
Zakładając, że expię na mapie i mam ustawione staty pod moby (równa ilość obrony zwykłej i magicznej), a zaatakuje mnie osoba nastawiona na walkę ze mną, w dodatku w pełni wyleczony (ja mogę mieć np. 1/3 hp) wtedy szanse są znacznie niższe, walka jest nierówna.
Ale co ważniejsze, zasady panujące na Salamandrii nie bronią walk w terenie, tylko dają graczom prawo wyboru, chcesz walczyć z potworami masz święty spokój, chcesz ponieść ryzyko, zapraszam do lokacji, skoro większość graczy się na to nie decyduje, to znaczy, że większość woli jednak spokojne expienie, jeśli wszyscy chcieliby walczyć program nigdy by się nie pojawił, bo wszyscy expili by w bardziej ryzykownych obszarach.
Walki nie są obowiązkowe, a adimnistracja daje w ten sposób pewne prawo wyboru (jak uważam słusznie), dla jednych walki to przyjemność dla reszty utrapienie.
może i ochrona gracza na salamandrii była dobrym pomysłem, ale to przy wcześniejszym update... gdy zostały dodane nowe bossy i była jakby taka "gorączka update", gdy wszyscy chcieli odkryć mapkę i przejśc nowego update'a.. ale teraz tej ochrony nie powinno być, bo ta ochrona sprawia, że gra dla wyższych lvli jest nudna..
a każdy kto posiada higher lvl, dobrze wie, że osób do walki jest mało.. a jak są.. to albo nie chcą zawalczyć (bo ten anty ten anty itd. ) albo tak jak Legolass napisał... tylko wbijają levele, w dodatku ustawiając taskera..
Legolass napisał/a:
Ochrona sprzyja takim graczom jak Sorrandor
Kupa mf, tasker i jeedzie z koksem.
Sosna podziękuję tobie za te standardowe komentarze...
Czy ty nie rozumiesz, że w tej grze od roku nic się nie dzieje i usunięcie ochrony ma nadać trochę ruchu tej grze ? Ile wy możecie expić ? Robicie te głupie ruchy codziennie i nic wam nie pasuję. Jedynie przydał by się automat do ruchów, co niektórzy już mają...
Nie powinno się odbierać szansy łowcą na upolowanie zwierzyny... A zwierzyna powinna się bronić, czyli nie dać się złapać. A zwierzyna teraz sobie chodzi bezkarnie po mapie bo ktoś wymyślił ochronę..
Jestem za ale jeśli będzie ochrona po walce ( 1 minuta ) jeśli nie będzie ochrony to wyjdziemy przed miasto atakujemy przeciwnika zostaje nam 1/3 hp a nagle od innego i padniemy ..