Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Mała mofyfikacja wykazu kar .
Autor Wiadomość
Slor 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: RoLLeR
Level: 115
Wysłany: 12-11-2009, 12:05   Mała mofyfikacja wykazu kar .

Nie wiem czy t można napisać jako propozycje ,ale wydaje mi sie ,że to najbradziej odpowiedni dział na takie typu rzeczy. Sprawa polega na dodaniu lub z modyfikowaniu pewnej kary .W tym przpadku chodzi oto ,żeby nie ktore słowo podlegały pod inny rodzaj kary , albo wogóle nie karane. Słowo typu : kurde , kurcze albo cholera nie wydają mi sie jako niecenzuralne , tylko jako przeklenstwo . Więc w tym rodzaju kar myślałem ,żeby kara była tak jak za spam albo w ogóle jej nie było .

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Profesja: Wojownik
Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 12-11-2009, 13:27   

Slor napisał/a:
Słowo typu : kurde , kurcze albo cholera

Osobiście to odrzucam takie zgłoszenia. Traktuję je jako ... mało szkodliwe dla społeczeństwa.

Slor 
Użytkownik

Wysłany: 12-11-2009, 14:22   

No Ja dzis dostałęm na sw3 og GM michula bana za słowa - Mam jeszcze od cholery walk po 33 ranq ;)
Można też sprawdzic nick - IKnowYouWantMe takie słowo jak
Co prawda GM nie odpowiedzał jescze na zazaleni a, ale ogólnie takie słowa nie sa brażliwe a ani jak to GM powiedziął szkodliwe dla społeczenstwa .
Niewiem czy to będzie widac ,ale to jest załacznik.
http://w3.my-fantasy.net/evidence.php?eid=63027

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 12-11-2009, 14:30   

Michul ma jakąś tendencję do przesady .. ban za słowo noobstat to była dla mnie rzecz absurdalna ale jeszcze tam od bidy można było podciągnąć pod obrazę .. ale za słowo "od cholery" to już IMO przesada.

Anakin S. 
Użytkownik

Level: 126
Wysłany: 12-11-2009, 14:48   

Taak, taka poprawka bardzo by się przydała, bo w tej grze to już spokojnie porozmawiać się nie da, bo nawet za powiedzenie "dla jaj" np. Jesteś głupi można dostać bana.Wiadomo że wulgaryzmy nie powinny być tolerowane ale takie słowa jakie wymienił Slor powinny być akceptowane.

Slor 
Użytkownik

Wysłany: 12-11-2009, 14:51   

Znaczy nie które słowa , które sa kierowane do kogoś i moze go urażić nie powinno byc dozwolone , ale takie słowo w formie bezosobowej powinny być dopuszczalne ..

Aquagen 
Użytkownik

Nick: Aquagen
Level: 71
Świat: 6
Wysłany: 12-11-2009, 15:40   

cybershot napisał/a:
Michul ma jakąś tendencję do przesady .. ban za słowo noobstat

hahaha leże ;x był ban za słowo "noobstat"? hahah xD <lol2>

@topic
W sumie, to jestem za ;p Bo dostałem już parę bezsensownych banów (na s1 i s3 najwięcej). Raz napisałem "ty debilu" i ban na 360dni xD Ale nie odbiegajmy od tematu^^ Poprawka by się przydała ;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 12-11-2009, 16:16   

Walkmen napisał/a:
Osobiście to odrzucam takie zgłoszenia. Traktuję je jako ... mało szkodliwe dla społeczeństwa.

Zdaje się, że większość tak robi.
Aquagen napisał/a:
hahaha leże ;x był ban za słowo "noobstat"? hahah xD <lol2>

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=30602
Aquagen napisał/a:
napisałem "ty debilu" i ban na 360dni xD

Kara za obrazę gracza jak najbardziej się należała.

Nie potrzebna jest zmiana w regulaminie, a dyskusja z GM.

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 12-11-2009, 17:55   

Byłoby już chyba było czystą przesadą jeśli nie idiotyzmem karanie za takie słowa jak cholera, kurcze czy kurde, ale osobiście uważam, że powinien istnieć jakiś słownik słów zakazanych używania w grze będący podstawą nałożenia kary.
Nie mam tu na myśli oczywiście przekleństw, które prawie każdy wie, które to i, że ich używanie jest karalne ;) .

Ukaranie kogoś za nazwanie noobstatem, czy noobem to wręcz "ABSURDALNA i ŚMIESZNA" kara, a taki GM sam siebie ośmiesza, takie jest moje zdanie.
Jeśli już karzecie za takie słowo to przynajmniej powinni o tym wiedzieć wszyscy gracze i takie słowo również powinno zostać zawarte w słowniku słów uważanych według was za "obraźliwe", a dla graczy śmieszne i moim zdaniem GM który za to karze uznaje to słowo za obraźliwie bo on tak uważa, a nie regulamin, a to jest nie w porządku ;) .

Najlepiej zlikwidujcie czat, oszczędzicie sobie roboty. ;)
Bo dla mnie niektóre kary już dawno stały się przesadnie śmieszne i wręcz przegięte, jeśli chodzi o słownictwo graczy ;)
Jak dla mnie jeśli chodzi o to słownictwo, regulamin nie do końca jednoznacznie określa, za co powinno się dostawać kary, toteż powinien być jeszcze doszlifowany tak jak napisałem na początku, np. o "słownik słów zakazanych"

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 12-11-2009, 20:00   

po co tworzyć odrębny słownik dla jednej gry, skoro jest wspólny dla wszystkich i tak wspomniane słowa m.in.
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2476642
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2476698
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2553451 (każdy doskonale potrafi odróżnić 1 sytuację od 2)
a także hasła ze strony http://www.sjp.pl/ (od razu napiszę ale pewnie i tak nikt nie zwróci na to uwagi - rubryka "dopuszczalność w grach" nie tyczy się rozmów na czacie a wykorzystania słowa w grach takich jak scrabble

a co do nazywania kogoś noobem - osoba to pisząca ma na celu tylko i wyłącznie obrazę danej osoby więc kara się należy, po za tym karanie za nooba/noobstata zostało omówione z adminem i zaszły pewne zmiany w porównaniu z tym jak było kiedyś ; )

po za tym gmem jestem około pół roku, to chyba wystarczająca ilość czasu aby przyzwyczaić się, że na s3 jest ktoś, kto usiłuję wytępić na tym serwerze chamstwo i nie ma takiej sielanki jak dawniej, to, że na s3 można więcej, nie znaczy, że można wszystko

Potezny Trusk 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 12-11-2009, 20:13   

Jeżeli jedni za to karają, a drudzy nie no to po prostu może ocenzurować to słowo i wszyscy będą happy :-D (mówię o typu takich jak cholera)

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 12-11-2009, 20:19   

aha, czyli każdy musi najpierw wejść na tą stronę, żeby wiedzieć czego nie używać ,tak ? wybacz tą ironię, ale niewiele jest graczy którzy są uświadomieni, że kurde to przekleństwo, kurcze też ? bo ja tego również nie wiedziałem, jakoś musiano wyjaśnić definicję tego słowa, ale do tej pory nigdy nie słyszałem, żeby to należało do przekleństw ;)

Choć przyznam ci rację, że słowem noob ktoś kogoś chce celowo obrazić to jednak i tak pozostaje przy tym, że za to słowo nie powinno nadawać się kar, tak samo jak za słowo noobstat, skoro te słowa należą do slangu gry, to po co istnieją w takim razie ? uważam, że zdecydowanie przesadzasz ;)
Chamstwo, chamstwem, ale na coś powinno się przyzwalać, uważam, że te słowa nie są podstawą do karania i pozostanę przy tym, że powinien istnieć jakiś słownik MF zabraniający używania wybranych słów jeżeli już karzesz za tego "nooba" ;)
A nie, że jeden za to karze, a drugi nie.
Nie żywię do ciebie urazy, nie miej mi tego za złe ;)
Pozdrawiam

Slor 
Użytkownik

Wysłany: 12-11-2009, 20:24   

A jeżeli juz takie banalne słowa uważacie jako przeklenstwo to wprowadzic na nie filtr antyfloodowy ?? Bo cos z nim zrobiliście , ale nie do końca , on zabrania pisac obrażliwych słów czyli słowa , które nie sa zabronione przez filtr są słowami dopuszczalnymi ??

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 12-11-2009, 20:29   

nie trzeba wchodzić na żadne strony, wystarczy być kulturalnym, i nie, za kurcze nie nakładam kar a co do filtra - jeśli podejmiecie się rozpisania milionów sposobów zapisania każdego ze słów to z pewnością taki filtr powstanie

Slor 
Użytkownik

Wysłany: 12-11-2009, 20:34   

No tak ,ale juz takie słowa powinny byc przepuszczone i nie karane . sam GM Walkmen napisał ,że on takie zgłoszenia "olewa" To co każdy ma liczyc na to ,ze akurat trafi na walkmena i nie będzie miał ban , a taki który trafi na GM Michul to niestety będzie musiał od żałowac kare .
Więc przydała by sie jakaś rozmowa miedzy GMs a adminem Albo nie zwraca cuwagi na takie zgłoszenia .

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi