Natchniony tym tematem wpadł mi do głowy inny pomysł.
Jaki wiemy, jedną z nielicznych cieszących się popularnością rozrywką w tej grze są turnieje. Nic dziwnego po ukończeniu fabuły tylko to pozostaje.
Idąc tym tropem proponuje stworzyć ligę MF. Zasada działania taka sama jak w piłce nożnej (zasada każdy z każdym)
Ligi składały by się ze zbiorów grup turniejowych 10,11,12,13(grupy czyli ligi można by jakoś nazwać np. 1,2,3 klasa/liga/whatever)
Ominąłem grupy 1-9 gdyż tamte przedziały lvlowe powinny skupic się na fabule
Częstotliwość odbywania sie ligi była by zależna od ilości uczestników (to chyba logiczne)
oczywiście tylko chętni by startowali. Zasady te same co z turniejem lecz walki każdy z każdym
Mecze odbywały by się np raz dziennie o 20
Na koniec wyłonieni by zostali najlepsi.
Nagrody?- jak dla mnie to nagrodą jest sama walka (w końcu to czyni tę grę wyjątkową)
Zapraszam do komentowania oraz dodawania Waszych sugestii
Ostatnio zmieniony przez minek123 22-11-2009, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Ta liga to nic innego jak zwykły turniej bo nic nie napisałeś o starcie/ zyskaniu pkt rank a to chyba jest najważniejsze dla wielu z Was/Nas.
minek123 napisał/a:
Nagrody?- jak dla mnie to nagrodą jest sama walka (w końcu to czyni tę grę wyjątkową)
Ba sam nie wiem jak interpretować powyższe zdanie.
Z tego co mi wiadomo to nie będzie innych turniejów jak ten co miesięczny w połowie każdego miesiąca więc ... chyba stratą energii jest pisanie coś więcej na ten temat (a szkoda).
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
miło by było jakbyś zauważył ze rozgrywki toczyłyby się nie na zasadzie drabinki, jak jest w turnieju lecz każdy gracz walczyłby z każdym- system grupowy
@down
bartplomien napisał/a:
mam jedno pytanie ktore brzmi nastepujaca - czy istnialy by przedzialy lvl ? bo jesli nie to ten turek nie mial by sensu ...
pomysl mi sie ogolnie podoba choc jak to podkreslil GM Walkmen to ta Liga nie rozni sie niczym od zwyklego turka oprocz tego ze kazdy walczy z kazdym w "swoim" przedziale
przecież jest napisane ze ligi są podzielone na zasadzie jak grupy turniejowe, czyli
1. 141-160
2. 161-180
3. 181-200
4. 201-230
pisze po raz trzeci to samo po niektórzy maja chyba problemy ze wzrokiem:
rozgrywki toczyłyby się nie na zasadzie drabinki, jak jest w turnieju lecz każdy gracz walczyłby z każdym- system grupowy
Przyklad, mamy graczy z lvlami:
141,142,...,160,161,162,...,180,181,182,...200,201,...230
do ligi 1 mogą się dostać gracze z przedziału 140-160
przyjmijmy ze jest ich 20, wiec każdy z nich odbędzie 19 meczy, z każdym graczem ze swojej ligi, po ich rozegraniu będzie klasyfikacja ogólna uwzględniająca wszystkie mecze
do ligi 2 mogą się dostać gracze z przedziału 161-180
przyjmijmy ze jest ich 17, wiec każdy z nich odbędzie 16 meczy, z każdym graczem ze swojej ligi, po ich rozegraniu będzie klasyfikacja ogólna uwzględniająca wszystkie mecze
itd.
Ostatnio zmieniony przez minek123 22-11-2009, 23:07, w całości zmieniany 4 razy
mam jedno pytanie ktore brzmi nastepujaca - czy istnialy by przedzialy lvl ? bo jesli nie to ten turek nie mial by sensu ...
pomysl mi sie ogolnie podoba choc jak to podkreslil GM Walkmen to ta Liga nie rozni sie niczym od zwyklego turka oprocz tego ze kazdy walczy z kazdym w "swoim" przedziale
(...) turnieje, które nie są prowadzone naszymi postaciami!
Przykład: Jest turniej powiedzmy na 50 poziomie. Każdy gracz dostaje do dyspozycji postać na tym poziomie, cały eq dostępny na tym poziomie, miksy itp. Jego zadaniem jest tak skonstruować postać, dobrać eq/inteligencję, aby wygrać turniej.
Oczywiście nie ma to żadnego wpływu na naszą grę "zwykłą" postacią.
Takie turnieje w 100% sprawdzą UMIEJĘTNOŚCI i mogły by to być turnieje z jakimiś fajnymi nagrodami.
Z tymi postaciami Sake to jest całkiem fajny pomysł. Liga też nie jest głupia: Jeżeli trafimy w grupie na owe dziecko NEO, które jest noobstatem, to taki osobnik wygra nawet z dobrą postacią i ta dobra postać odpada nawet jeżeli rozwaliłaby wszystkich pozostałych graczy w grupie, a jeżeli walki miałyby się odbywać na zasadzie, każdy z każdym to każdy ma szansę na wygraną. Tylko nasuwa mi się jedno pytanie: jak byłyby liczona pozycja: wg. obrażeń (tak jak jest to teraz), czy może wg. punktów?
A to wybacz Tomus, mea culpa ;(
Ale pomysl ten (wybieramy lvl-bo tak powinno byc, maksymalne lvle z danej grupy i jedziemy z koksem.) jest bardzo dobry.