Tak tak, skoro inni moga, to ja tez sie chce pozalic.
Juz drugi raz, chcialem pokonac wojownika ciemnosci.
Po wielu proboch, zmianach setu itd itd znalazlem na niego dobry sposob.
Walcze, walcze, az w koncu, znuzony okolo 300 turami oraz 2 godzinnym klikaniem, a takze godzina i lekkim przeziebieniem, przez przypadek, zamiast uleczyc sie elkiem czy tam mixem powazniejszym, przez przypadek uleczylem sie mixem hp lv5. I co sie stalo? Jak to co... Padlem.
No niby nic strasznego, zdarza sie.
Ale... Podlicze koszta takiej pomylki, ktora "zdarza sie" i jest rzekomo tylko moja wina.
Eliksirow stracilem lacznie 200, w tej probie okolo 80. (1kk/szt)
Mixow regeneracji lv3 okolo 30 w tej probie. (~1,5kk/szt)
Mixow hp lv6 okolo 95. (10k/szt)
Podliczajac, ta jedna pomylka kosztowala mnie okolo 130mln, jakies 2h klikania oraz ile nerwow...
Ale co kogo to obchodzi, to przeciez tylko jakies wypociny zalacego sie gracza, bo stracil tyle przez jego wlasny blad.
A ile bylo propozycji odhaczania itemow podczas walk z bossami? Malo? Nie! Duzo? Tak!
Sam powtarzalem, ze sa ta propozycje typu nikomu nie zaszkodzi, a moze pomoc.
Moglo pomoc? Tak. Zaszkodziloby komus? Nie.
Wiec moze warto wprowadzac takie propozycje? Moga czesto uratowac graczy, raczej nikogo nie skrzywdza, sa dosc latwe do wprowadzenia.
Wiec moze warto wprowadzac takie propozycje? Moga czesto uratowac graczy, raczej nikogo nie skrzywdza, sa dosc latwe do wprowadzenia.
Jakoś czuję, że masz coś konkretnego na myśli
Odzyskiwanie potionów zurzytych na walkę jest raczej niemożliwe a w końcu na tym tracisz najwięcej kasy więc nie bardzo wiem jakiego rodzaju propozycje masz na myśli. Zmniejszenia ilości złota które tracisz po upadku? za mało ;>
Odzyskiwanie potionów zurzytych na walkę jest raczej niemożliwe a w końcu na tym tracisz najwięcej kasy więc nie bardzo wiem jakiego rodzaju propozycje masz na myśli. Zmniejszenia ilości złota które tracisz po upadku? za mało ;>
Nie chodzi mu o odzyskiwanie miksur po przegranej walce.
SaKe ma na myśli zaznaczanie przed walka których mikstur chce używać.
Co do propozycji to Prawda przewijała sie nie raz nie dwa.
Nie powiem że nie byłaby przydatna. Lecz czy to tak ważne?
Walcząc z Bossem (przynajmniej ja tak robie) zastanowię się 4 razy zanim kliknę.
Wielka odpowiedzialność leży na każdym kliku (w szczególności jak ma się dużo złota)
Tak więc moja rada to rozwaga, i skupienie (nawet przez 3 godziny!)
Na pocieszenie mogę powiedzieć ze zaczynając Updata miałem ponad 2 mld złota
Teraz po przejściu prawie trzykrotnym (jakże ciekawego updata!) posiadam trochę ponad 900 mln.
Zdarzały mi się błędy takie jak Tobie, są odrobinę bolesne ale da się przyzwyczaić
(doliczyć trzeba wydarzenia takie jak jak porażka z Mangaro, Thangarem zakup miksow kilku eq itp.)
A tak dodając na koniec to przecież złoto w tej grze to nie problem...
Walcząc z Bossem (przynajmniej ja tak robie) zastanowię się 4 razy zanim kliknę.
Wielka odpowiedzialność leży na każdym kliku (w szczególności jak ma się dużo złota)
Myslisz, ze sie nie skupialem? Po 2-3h klikania to sie robi nudne i dosc automatyczne, wystarczy, ze np scrolla za malo przewine, i juz "miss click" strata jak widac spora.
minek123 napisał/a:
A tak dodając na koniec to przecież złoto w tej grze to nie problem...
No nie, rozumiem redukcja golda itd, ale bez przesady. Nie w ten sposob.
minek123 napisał/a:
Nie powiem że nie byłaby przydatna. Lecz czy to tak ważne?
Jesli nie zaszkodzi, a moze pomoc, jest dosc latwa i szybka do wprowadzenia, to czemu nie?^^
cybershot napisał/a:
Jakoś czuję, że masz coś konkretnego na myśli
Nie mowie tylko o tej konkretnej propozycji, jeszcze sporo mogloby byc wprowadzonych drobnostek, ktore ulatwia gre, a zrobienie ich to kwestia czesto kilku linijek.
Yoh_Master napisał/a:
racja ja dziś walczę z serafinem straciłem 100 miksów żyćia lv 1 i 30 miksów lv 2bo użyłem skory dzika ;<
gosia napisał/a:
Porównywalna strata, myślę że to Sake'a pocieszy ;P
"haha".
cybershot napisał/a:
Odzyskiwanie potionów zurzytych na walkę jest raczej niemożliwe
Czytaj ze zrozumieniem i popracuj ze slownikiem.
Roznica taka, ze ty masz o wiele, wiele latwiej to odrobic to raz, dwa ty masz pewnie kilka mld, wiec nadal masz sporo golda, na dodatek nie powinienes miec takich problemow z bossami...
Zostało już wprowadzone sortowanie przedmiotów w walce manualnej..
Dodatkowo walcząc z bossem przewidzianym na 250lv, ba.. wzmocnionym
o 20% to było oczywiste że poniesiesz spore straty próbując nawiązać
jakąkolwiek walkę. Wychodzi na to, że stawiłeś czoła bossowi na 300lv,
mając 220(?!).
Jak powiedział przedmówca, Tomi wyraził już swoje zdanie na temat
interfejsu.. Postaram się namówić Tomiego aby wyraził swoje zdanie
jeszcze raz na ten temat, chociaż to wydaje się zbyteczne