Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:42
Wspólne Łącze
Autor Wiadomość
Under Magic 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 150
Wysłany: 07-04-2010, 16:25   Wspólne Łącze

To trochę głupie w mfo że nie możesz się zalogować u kumpla który też ma konto...(Bany :cry: )
A więc można by było wprowadzić funkcję "Wspólne łącze".
W pisywało by się nicki kolegów z którymi grasz oraz ICH IP

minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 07-04-2010, 16:49   

Za pojedyncze logowanie nie ma bana. GM'owie mają odpowiednie narzędzia aby sprawdzić czy to multikonto. Gra rodzeństwa nie jest zabroniona nawet teraz. Warunkiem jest aby każdy logował się WYŁĄCZNIE na własne konto i nie było powiązań pomiędzy kontami np. poprzez targ.

Under Magic 
Użytkownik

Wysłany: 07-04-2010, 17:04   

Hmm ciekawe jakie narzędzia?
Rok temu skasowali konto mi (96lv :-| ) i koledze (13lv :o )
Dlaczego? Nie wiem :cry:
Chciałem nauczyć go grać ale oczywiście GM powiedział że to multi...
Teraz nie daje się logować kolegom mam (116lv) bo wiem że to może się skończyć banem...
No chyba że teraz można już rozpoznać czy to multi czy to kolega :-D

Uważam nadal że "Wspólne Łącze" by się przydało :cool:

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 07-04-2010, 17:27   

I nie logowałeś się za kolegę? Nigdy?
Under Magic napisał/a:
Uważam nadal że "Wspólne Łącze" by się przydało :cool:

Od tego masz prezentację, żeby o takich rzeczach pisać - Game Master będzie miał na uwadze tą informację podczas przeglądania logów. Co oczywiście nie gwarantuje, że w ten sposób ukryjesz swoje multikonto.

Najważniejsze jest to, żeby każdy logował się tylko i wyłącznie na swoim koncie. W przypadku podejrzeń nawet pojedyncze logowanie na obce konto może się źle skończyć - nawet zażalenie nie pomoże.

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 07-04-2010, 20:39   

CO do pojedynczych logowań ( tylko w jednym dniu i sporadyczne) to całkowicie je ignoruję ale nie cierpię kiedy systematycznie, co jakiś czas widać powiązania z tego samego kompa i to na zmianę, co kilka minut lub nawet co minutę. Wygląda to tak jakby gracze wystawiali sobie przeciwników.
W niektórych przypadku jest ciężko określić czy jest to multi czy współdzielenie choć w przypadku tej drugiej kary oba konta idą ... do piachu.
W tej grze wielokrotnie widziałem jak gracze na jakiś większych lvlach "znudzili się" grą i postanowili stworzyć sobie brata. Takiego zachowania bardzo nie lubię a wykrycie waszych przekrętów czasami zajmuje bardzo dużo czasu. W takich przypadkach stajecie się jeszcze bardziej "bezczelni" i ... już z Wami i Waszym bratem gra również i siostra i ciotka.
Nie raz na forum było wyjaśniane, że grać możecie ale tylko na swoich kontach.

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Wysłany: 07-04-2010, 20:43   

Jak już temat odnośnie logowań, to mam jedno pytanie (miejmy nadzieję nie offtopowe) - Mam jednego kolegę, któremu chcę nieco pomoc.Ma konto na ytm samym świecie co ja, i chciałbym, aby nie było że multi.Czy jeśli nie będzie żadnych kontaktów między tymi dwoma postaciami, na tym samym IP, to nie będzie to multi?Zaznaczam, że to jest W1.

Under Magic 
Użytkownik

Wysłany: 07-04-2010, 20:51   

No właśnie żeby to było prostsze i czytelne dla szanownych GM'ów to każdy gracz miałby w profilu "Wspólne Łącze" i podawał by z kim gra (Będzie można łatwiej wykryć multi bo będzie trzeba podać również IP kolegi któremu np:pomagamy albo opiekujemy się na jakiś czas jego kontem)

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 07-04-2010, 21:08   

A ja w sumie jestem na tak.
Bo mysle, ze odpowiednio ustawienie tej opcji moze ulatwic prace GM'om i troszke pomoc co poniektorym, uczciwszym graczom.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Wysłany: 07-04-2010, 21:19   

Właśnie do tematu:

Cytat:
Przewinienie: Multikonto (konto główne)
Komentarz: PiVix, pivixxx, PiVixx

PiVix: 07.04.2010, 17:48:28
Jak to muli Gram z bratem i siostra :)

Chyba nic nie muszę tłumaczyć?

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 08-04-2010, 01:50   

Under Magic napisał/a:
No właśnie żeby to było prostsze i czytelne dla szanownych GM'ów to każdy gracz miałby w profilu "Wspólne Łącze" i podawał by z kim gra

ADIHC1 napisał/a:
Od tego masz prezentację, żeby o takich rzeczach pisać (...)

Jeśli nie wspomniesz o tym w prezentacji to w zażaleniu będziesz miał szansę się wytłumaczyć.

Nie widzę powodu, żeby dawać graczom do ręki kolejną wymówkę na ich multikonta, bo najwięcej krzyczą właśnie ci, którzy jak najbardziej multikonta posiadają (grubo ponad połowa wszystkich tego typu tematów na forum odnosi się do kar nałożonych na stuprocentowe multikonta).

Under Magic 
Użytkownik

Wysłany: 08-04-2010, 07:09   

ja multi kont nie mam :evil:
po prostu chce żeby można je było tępić :-)

novik 
Użytkownik

Level: 333
Wysłany: 08-04-2010, 21:30   

jak czytałem regulamin można mieć 3 konta na oddzielnych światach to chyba ci wystarczy ;] albo te 3 postacie masz na 1 serwie to lepiej to kryć i nikomu się nie chwalić ;]

Chcesz zaproszenie do Lockerz.com ?? są świetne nagrody i 100% prawdy na otrzymanie jej pisz pw a powiem ci dokładnie o co biega!!

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Level: 1
Wysłany: 08-04-2010, 23:41   

novik napisał/a:
jak czytałem regulamin można mieć 3 konta na oddzielnych światach to chyba ci wystarczy ;] albo te 3 postacie masz na 1 serwie to lepiej to kryć i nikomu się nie chwalić ;]

Ale Gm i tak cię znajdzie możesz się ukrywać przez kilkanaście lv . , ale i tak cię znajdzie

novik 
Użytkownik

Level: 333
Wysłany: 09-04-2010, 14:13   

możliwe że tak jest a jak dostane bana bo ktoś z mojej okolicy gra to napiszę do gm by mi dawał co miech. 5 zł na własne ip ..
ja już pisałem na prez brat gra na takim samym serwie co ja a inne serwy to już moja sprawa czy mam postacie czy nie regulamin czytałem więc bana nie dostane ;D

najlepiej grać 1 postacią i już

Chcesz zaproszenie do Lockerz.com ?? są świetne nagrody i 100% prawdy na otrzymanie jej pisz pw a powiem ci dokładnie o co biega!!

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 09-04-2010, 17:25   

novik napisał/a:
możliwe że tak jest a jak dostane bana bo ktoś z mojej okolicy gra to napiszę do gm by mi dawał co miech. 5 zł na własne ip ..

Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek została nałożona kara jedynie na podstawie powiązań po IP. Każdy kto twierdzi, że dostał karę za "kogoś z sieci osiedlowej, kogo w ogóle nie zna", po prostu kłamie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi