Bierzcie się w garść, wróćcie do MFO2 !
To jest porażka, wchodzę na s4 - 30 graczy online , idę na s3 - 25 online .
Czy to już koniec ?
Na świecie s3 zawsze były tłumy choć graczy +130.
Teraz wychodzę 11 lv hybrydką i 0 ludzi na 20:32.
Zróbcie coś z tym !
Na mfo3 jest mniej osob online Po prostu v2 jest podzielone na 4 swiaty, ale lacznie wiecej uzytkownikow online zazwyczaj jest na mfo2 (Chwile kiedy jest wiecej to upki, ale chwile po upku juz jest mniej). Co jak widac jest porazka mfo3 Warto tez dodac, ze mfo3 istnieje juz od ponad poltora roku, a na tym etapie mfo2 pekalo w szwach od nadmiaru graczy online Pamietam jak ADIHC1 pisal, ze mfo3 przebije mfo2 pod wzgledem ludzi online z najlepszych czasow... no ja jakos nie widzialem tam 1k graczy online i raczej sie nie zapowiada by tak bylo. No ale coz, ja od poczatku wiedzialem, ze mfo v3 nie bedzie takim sukcesem jak v2
Ostatnio zmieniony przez Rencar Old 27-11-2012, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Rencar, powiedzmy że na każdym ze 4 światów jest 25 online. Myślisz że w sumie gra 100 osób w tym momencie?
Myślę że bliższe prawdy jest stwierdzenie ze 25 osób ma konta na każdym świecie
Nie możesz sumować wszystkich postaci ze wszystkich światów.
Moze i masz racje, co nie zmienia jednak faktu, ze mfo3 nie podolalo zadaniu przebicia swojej wczesniejszej wersji Tzn. Na chwile obecna owszem, v3 stoi wyzej niz v2... Chodzilo raczej o graczy online z najlepszych czasow gry.
Sram na te mfo3.
Ja chcę 100 graczy online na każdym świecie MFO2.
Każdy odszedł, bo nie miał z kim walczyć i zakończył karierę z MFO.
Nie myśleć sobie, że poszli grać w MFO3 bo to gufno do kwadratu.
Trochę racji w tym jest.
Mfo2 upada, do marca będzie 10 online .
Powodzenia.
Sam pamiętam czasy, nie tak dawno bo wakacje... gdzie stałem na s3 9lvl i miałem zawsze walki z typami i było 100+/- online.
Pamiętajcie, że w czasach swojej świetności mfo2 było jedną z niewielu tego typu gier. Teraz rynek jest pełen konkurencji, więc każdy wybiera sobie grę, która najbardziej przypadnie mu do gustu. Po prostu ludzie się rozproszyli co całym internecie.
Druga kwestia: wielu dawnych graczy już dorosło i po prostu nie mają czasu na gry, a nowych nie przybywa, gdyż nasze kochane mfo2 jest już leciwe w stosunku do reszty gier, a nowi wybiorą raczej rozwijającą się grę z większymi możliwościami
MFO2 jest dodatkowo trudne do edycji, dlatego też powstało MFO3.
Pamietam jak ADIHC1 pisal, ze mfo3 przebije mfo2 pod wzgledem ludzi online z najlepszych czasow... no ja jakos nie widzialem tam 1k graczy online i raczej sie nie zapowiada by tak bylo. No ale coz, ja od poczatku wiedzialem, ze mfo v3 nie bedzie takim sukcesem jak v2
Nadal tak uważam. Po prostu MFO3 nie jest regularnie reklamowane tak, jak MFO2 swego czasu (parę banerów vs wielomiesięczna kampania reklamowa).
Generalnie rynek gier via www w 2007, a w 2012 to przepaść pod każdym względem - nasycenia, nastawienia graczy, czy też kosztów reklamy. Wybicie się wtedy było stosunkowo łatwe. Obecnie gier są setki, gracze są bardziej rozproszeni i oczekują czego innego, reklama jest przy tym co najmniej 10x droższa.
MFO2 miało swoje złote czasy, ale obecnie nijak nie przystaje do rynkowych realiów, stąd możliwość pozyskania zupełnie nowych graczy jest praktycznie zerowa, o czym przekonaliśmy się dając nie tak dawno niewielką reklamę starej wersji i śledząc poczynania pozyskanych w ten sposób osób - wyniki lepiej przemilczeć. Zostaje więc zbudowana wcześniej baza użytkowników - a ta jak wiadomo stopniowo kurczy się z powodów "naturalnych".