Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:11
kolejny ban
Autor Wiadomość
Illusion 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Legendarna Elita
Level: 51
Świat: 3
Wysłany: 04-07-2013, 16:31   kolejny ban

otrzymałem 7 dni bana na czat, niby nic, ale lubię sobie popisać z niektórymi osobami itp, wiecie o co chodzi.
Otto na s5 wlepił mi bana za wypowiedź na czacie "lech ssie" z załącznika widać, że rozmowa była na temat piwa bo jest wspomniana warka czerwona (za którą RoLL też otrzymał bana na 7 dni", no i więc tak. Czy piwo jest powszechnie uważane za słowo wulgarne, niecenzuralne czy niestosowne? bądź marka piwa? myślę, że nie. Następnie słowo "ssie", z tego co mi wiadomo (a alfą i omegą nie jestem), że to słowo też nie należy do nieprzyzwoitych, wulgarnych, niecenzuralnych. Podam przykład, dziecko co robi ze smoczkiem? tak ogłaszam wszem i wobec, że dziecko smoczek SSIE, nie nabijam się, ale to fakt. w takim bądź razie czy sprawiedliwie zostałem ukarany? zaraz będziecie pisać, że nie lubicie cwaniakowania, ale mylicie pojęcia, bo ja po prostu próbuję udowodnić, że jednak GM może się mylić i bronię swojej racji.

MapY
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2013, 16:50   

Nie radzę udowadniać swoich racji, bo w mfo nie rządzi sprawiedliwość, tylko niesprawiedliwość.
A co do zażalenia, to pisze się je we właściwym miejscu.

Illusion 
Użytkownik

Wysłany: 04-07-2013, 17:01   

wiem gdzie się je pisze :roll:
MapY napisał/a:
Nie radzę udowadniać swoich racji, bo w mfo nie rządzi sprawiedliwość, tylko niesprawiedliwość.

może czas zamknąć projekt? jeżeli się nad czymś nie umie zapanować, bo uważa, że to moje i mogę robić co chcę, to chyba nie tędy droga. W takim razie po co jest regulamin? Taki wymóg? Bo z tego co widzę i tak banuję się za co chcę i kiedy chcę.

RoLLeR
Użytkownik

Nick: RoLL
Level: 53
Wysłany: 04-07-2013, 17:12   

Napisałem z zażaleniem do Otto w sposób żartobliwy, a rusz może w ten sposób na niego wpłynę. Alewidocznie nie dało rady, bo Otto kilka razy logował się do gry. Nie wnioskowałem o usunięcia bana, a jedynie o skrócenie do 3 dni, bo było późno, a w słowa te nie były w żadnym stopniu obrażliwe... Było to tylko typowe określenie - "ssie" , czyli jest słabe... GM ma 7 dni na odpowiedź w zażaleniu, do tego czasu mój ban minie, a Otto może mi odpisać 10min przed końcem bana, głupota. Jednakże nie to boli mnie najbardziej... Tego samego dnia bana na czat dostał też provo, on za obrazę gracza oraz uzywanie niecenzuralnych słów (słowa "pi*** nawet ocenzurowane jest bardziej obrażliwe niż "ssie"). Za to wykroczenie provo dostał bana na 3 dni! Przypadek? Nie sądzę. Kolesiostwo się szerzy na każdym kroku, ale kto by się tym przejmował. Media milczą, a ja cierpię, bo czat jest dla mnie główną atrakcją w tej grze.

Illusion 
Użytkownik

Wysłany: 04-07-2013, 17:18   

Dragon też wyłapał za "piesku na ranq" gdzie widzę ten tekst paręnaście razy dziennie na czacie i nic. Odnoszę wrażenie, że to było tak "logowanie > spojrzenie na zgłoszenia > zbanowanie" brakuje tam jeszcze SPRAWDZENIA ZGŁOSZENIA.

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 04-07-2013, 22:05   

Nie mam pojęcia czy to brak doświadczenia,
czy chęć szukania wzorców wśród dawnych
"GMachine" którzy banowali jak leci, ale jedno
jest pewne: trochę źle się dzieje w elicie

Illusion 
Użytkownik

Wysłany: 04-07-2013, 23:45   

a ja się spodziewałem zamknięcia tematu i i odpowiedzi, że GM może wszystko, a ja cwaniakuję :roll:

[ Dodano: 05-07-2013, 00:48 ]
nie wiem jak reszta, ale moja kara została anulowana, właśnie sprawdziłem, więc temat chyba do zamknięcia, ale jak ktoś chce oczywiście może coś dodać :twisted:

OttoIII 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 05-07-2013, 00:25   

określenia - cytuje - "ssij po jaja" "psie" jak dla mnie są wulgarne i będą karane. czy przez to się dzieje źle w elicie? czy raczej problem powstał wcześniej, gdy stara elita pozwalała na takie rzeczy? ^^ od samego początku pisałem, że będę zwracać na to uwagę. jeszcze przez ten czas, który jestem GM będę dalej konsekwentny..

to było pierwsze 'odnotowane' przewinienie Rolla, dlatego anulowałem karę i dałem tylko ostrzeżenie. Ty, Illusion, dostałeś ub tylko dlatego, że chciałem was potraktować jednakowo.

Dragonowi nie cofnę kary. pisałem mu żeby nie pisał obraźliwie o innych - nie poprawił sie, dałem kare.

RoLLeR napisał/a:
bo Otto kilka razy logował się do gry

to, że pojawiam się online nie znaczy, że mam czas na sprawdzanie zażaleń

RoLLeR
Użytkownik

Wysłany: 05-07-2013, 08:24   

Ok może i określenie "ssij po jaja" jest wulgarne, ale określaliśmy piwo! A nie obrażaliśmy żadnych użytowników... Co widać nawet na załączniku. Chyba, że jesteś fanatykiem czerwonej warki i Cię to uraziło : D Cieszę się, że ta sprawa się jakoś rozwiązała, bo był to durny ban, przez który oboję mogliśmy czuć się pokrzywdzeni, ale dzięki za od banowanie i mam nadzieję, że więcej takich sytuacji nie trzeba będzie wyjaśniać na forumie.

michol11
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 111
Wysłany: 05-07-2013, 09:07   

OttoIII napisał/a:
to, że pojawiam się online nie znaczy, że mam czas na sprawdzanie zażaleń

To lepiej zrezygnuj z GM"a ; )

Illusion 
Użytkownik

Wysłany: 05-07-2013, 09:28   

OttoIII napisał/a:
Ty, Illusion, dostałeś ub tylko dlatego, że chciałem was potraktować jednakowo.

czy mi się wydaję czy uważasz, że cytat "lech ssie" jest bardziej wulgarny od "ssie do jaj"? bo napisałeś "TYLKO DLATEGO" czyli wychodzi na to, że anulowałeś moją karę tylko dlatego bo anulowałeś ją Jackowi :roll:

BaGGy 
Junior Admin
GM Roku 2012

Nick: [GM] BaGGy
Level: 1
Wysłany: 05-07-2013, 10:37   

Kiedyś banowano nawet za "głupek" ;] .
To w końcu napisaliście tylko "lech ssie" czy użyliście również stwierdzeń "ssij po jaja","psie"?

Illusion 
Użytkownik

Wysłany: 05-07-2013, 10:58   

ja napisałem "lech ssie" a RoLL napisał, że "warka czerwona ssie DO jaj"

RoLLeR
Użytkownik

Wysłany: 05-07-2013, 14:39   

Załącznik powinien wszystko wyjaśnić http://w5.mfo2.pl/evidence.php?eid=1622043
Ale jakby się komuś nie chciało wchodzić to napiszę w tutaj:
01.07.2013, 23:30:00 [17:7] RoLL Legenda: a i jeszcze warka czerwona
01.07.2013, 23:30:01 [17:7] RoLL Legenda: ssie
01.07.2013, 23:30:04 [17:7] RoLL Legenda: do jaj
01.07.2013, 23:30:10 [17:8] Szarlotka PRG: lech ssie
01.07.2013, 23:30:19 [17:7] RoLL Legenda: lech nie
01.07.2013, 23:30:21 [17:7] RoLL Legenda: co Ty
01.07.2013, 23:30:25 [17:8] Gibon: Lech jest op ;o
01.07.2013, 23:30:28 [17:8] Szarlotka PRG: tak

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 05-07-2013, 17:27   

Cytat:
Kiedyś banowano nawet za "głupek" ;].

Ja dalej banuję (...jak już jestem na panelu ;)). Obraza? Obraza.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi