u mnie test działa ^^ to ten link z pierwszej strony? tego spamu ze środka nie chce mi się czytać
koniec walk :zonk:
_________________ You're the one I wanna chase
You're the one I wanna hold
I won't let another minute go to waste
I want you and your beautiful soul
----------------------------------------------
~Charakterystyka~ *Arena*
Tak po za tym zawsze jak mam 7 pytanie odpowiem i naciskam następne wyskakuje mi Brak pytań i oszustwo a następnie 8 pytanie z tym dzieciakiem od urkaden i jak wpisze tam coś niema nic żeby zakończyć test czy coś takie, to tak ma być ^^?
Już niedługo (pojęcie względne!!!) reaktywacja TESTU w nowej zmienionej formie. Będzie się odbywała na zasadzie TESTU na forum. Odbywał się on będzie np. 1 raz w miesiącu i być może będą nagrody ("porozmawiam" z Jackiem na ten temat...). Test przyykładowo będzie zawierał 100 pytań (80 zamkniętych, 20 otwartych) i na każde pytanie zamknięte będzie 10 sekund a na otwarte 15 (czyli razem ~19 minut) + dodatkowy czas do całości - 6 minut = 25 minut. Przykładowo test zostanie udstępniony o 20.00 i wiadomości PW z odpowiedziami będą przyjmowane do 20:25:00. PW otrzymane już od 20:25:01 będą automatycznie zdyskwalifikowane. PW z odpowiedziami musi mieć następujący szablon:
Kod:
TEMAT: [TEST ZNAJOMOŚCI MFO] NICK / ŚWIAT
TREŚĆ:
(przykład odpowiedzi zamkniętych):
1. C
2. D
3. A
4. D
5. E
(przykład odpowiedzi otwartych):
6. Eternia
7. Raps
8. Przeprawa przez rzekę
9. Solidus
10. Mikstura życia
UWAGA!
Wszelkie literówki/błędy ortograficzne nie bądą zaliczne np. w pytaniu o miksturę która leczy x XP podamy odpowiedź "Mikstóra Rzycia Lv1" zamiast "Mikstura Życia Lv1" mimo jeśli logicznie będzie się zgadzać nie zostanie zaliczona! Test jest dla inteligentnych ludzi, no chyba że ktoś ma papierek z poradni to może podesłąć, wtedy prawdopodobnie nie będziemy zwracać na to uwagi.
W teście należy zawsze podać nr zadania do którego jest odpowiedź i muszą one być w kolejności rosnącej lub malejącej (nie mogą być wymieszane!). Jeżeli nie znamy odpowiedzi lub nie chcemy odpowiadać na wybrane pytania w "arkuszu odpowiedzi" należy także wpisać nr zadania i w odpowedzi nic nie wpisywać lub wstawić znak "-". Do zadań zamkniętych mimo wszystko można "strzelać". Jednak gdy nie odpowiadamy wcale przykładowo powinno to wyglądać tak:
Kod:
1. D
2.B
3.
4.A
5.B
Kilka dni wcześniej będzi także udstępniony program do pobrania, który będzie wspomagał cały ten proces. Oczywiście można będzie samodzielnie pisać w forumalrzu w poście, ale wtedy większe prawdopodobieństwo, iż podaczas wpisywania tekstu/odpowiedzi w stresie możemy nacisnać ENTER/Wyślij i odpowiedzi są wysyłane, a od każdego użytkownika liczy się tylko i wyłącznie pierwsza wiadomość PW, każde kolejne związane z testem nawet nie będą sprawdzane/czytane. Jest jeszcze dużo rzeczy jakich można pisać o tym teście, ale to w przyszłości. Przypomnę jeszcze jedno - TEST BĘDZIE DLA OSÓB INTELIGENTNYCH PRZYNAJMNIEJ W PEWNYM STOPNIU. Wszelkie propozycje odnośnie proponowanych pytań do testu można zamieszczać w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez MapY 22-02-2009, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
No i fajnie
Wreszcie jakiś fajny konkurs z wiedzy o MFo ;p
Już nie mogę się doczekać ^^
Tylko co się stanie, jeśli 30 graczy zajmie ex equo (czy jakoś tak) pierwsze miejsce ?
MapY [Usunięty]
Wysłany: 22-02-2009, 23:10
Nic się nie dzieje, wyższe miejsce zajmnie ta osoba, która wcześniej przysłała PW z odpowiedziami
Ok, to jak ustalać ilość zadań otwartych/zamkniętych?
Moja propozycja jest taka:
40 zadań zamkniętych (A, B, C, D, E) 1 pkt
20 zadań otwartych (trzeba coś samemu wpisać) 2 pkt.
Dodatkowo za każde 10 sekund wysłanie odpowiedzi przed zakończeniem czasu testu otrzymuje się dodatkowo 1 pkt. ALE maksymalna ilość pkt. jaką można uzyskać za "szybkość" to 10. Jak widać nie liczy się tylko poprawność odpowiedzi, ale i także szybkość na ich odpowiadanie. Przykładowo ukończysz test 1 minutę przed końcem to otrzymasz 1pkt/10sek dodatkowo czyli 60s = 6 pkt. Pkt te są doliczane do ogólnego wyniku testu.
Czyli podsumowując:
1. Część pierwsza - zadania zamknięte - 40 zadań 1pkt/za zadanie = 40 pkt.
2. Część druga - zadania otwarte - 20 zadań 2pkt/za zadanie = 2*20 = 40 pkt.
3. Szybkość odpowiedzi (bonus) - max. 10 pkt. (aby je uzyskać trzeba wysłać odpowiedzi 100s (1m40s) przed końcem
RAZEM: 40 + 40 +10 = 90 pkt.
Za wykrycie błędu/niejasności w pytaniu gracz uzyskuje dodatkowe pkt. wg ważności znalezionego błędu (0-10pkt.).
Myślę, że nie powinno być dalszych zmian, ale propozycje są mile widziane
Czyli że jak ?
Rozwiązujemy ten test w notatniku, kopiujemy odpowiedzi i przysyłamy Ci na PW ?
Czy robimy ten test na stronce i wysyłamy Ci odnośnik na PW ?