Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
ZADAJ PYTANIE ADMINISTRACJI, ADMIN Z PRZYJEMNOŚCIA ODPOWIE!
Autor Wiadomość
mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 22-06-2010, 19:10   

Odpowiedź na poniższe nurtujące cię pytania znajdziesz w art. 256 kodeksu karnego.

azkero napisał/a:
Mam stworzyć nowy temat aby wam odpisać taki fakt, że zadawałem pytanie i chciałem to wyjaśniać...?

ślepi jesteście, że ten pan wielki GM popełnił błąd, bo treści nazistowskie od treści faszystowskich się różnią więc mnie nie chodzi o to, że nie dostosowuję się do regulaminu, ale pan GM nie zrozumiał o co mi chodzi i tutaj powstała taka pomyłka a nie inna. 3dni to nie wiele, ale swoje poglądy polityczne nadal po banie będę miał dopóki nie napiszecie mi dlaczego tego nie mogę trzymać.

Ale widzę, że panuje tutaj komuna.:)

pitzbaoraas, jeżeli to jest prowokacja to ja w takim razie nie dostałem bana.

Oczekuję o odpowiedzi na moje pytania zadane w tamtym topicu, dlaczego jestem dyskryminowany.
Jeżeli nie potraficie prowadzić...rozmowy na poziomie to pozwólcie odpisać panu Vandee który może wyjaśnić ze mną ten błąd, gdzie mnie przeprosi i ściągnie karę.

migdao
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 16
Świat: 3
Wysłany: 24-06-2010, 01:09   

Ej lubi ktoś z was placki? Od dawna zadawałem sobie to pytanie.

azkero
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 25-06-2010, 00:26   

mnietuniema napisał/a:
Odpowiedź na poniższe nurtujące cię pytania znajdziesz w art. 256 kodeksu karnego.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej.

więc dlaczego zostałem ukarany ?

AC MILAN :****

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 25-06-2010, 02:38   

To miało być dzieło artystyczne? Taki talent się marnuje... ; >

Koniec szopki czy ktoś będzie musiał dorzucić trzecie ostrzeżenie?

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 25-06-2010, 03:36   

azkero napisał/a:
pitzbaoraas, jeżeli to jest prowokacja to ja w takim razie nie dostałem bana.

Wybacz, że nie zauważyłem tego wcześniej, bo i wcześniej bym odpisał. Przy okazji - jeśli nie potrafisz przepisać nicka swojego rozmówcy, to przekopiuj go.

azkero napisał/a:
ślepi jesteście, że ten pan wielki GM popełnił błąd, bo treści nazistowskie od treści faszystowskich się różnią

To główny powód, dla którego myślałem, że to prowokacja, albo że nas okłamujesz z wiekiem. 22-latek powinien wiedzieć, że nazizm to odmiana faszyzmu, bo uczą tego co najmniej od gimnazjum. Powołujesz się na Wikipedię, w której jest wyraźnie napisane, że porównanie dotyczy nazizmu i faszyzmu włoskiego. W tym samym artykule, i to w pierwszym jego akapicie, jest takie zdanie: "Niemiecka odmiana faszyzmu". Również w pierwszym akapicie artykułu o faszyzmie jest zaznaczone, że tą nazwą określa się również nazizm. Mówi o tym również praktycznie każdy podręcznik do historii XX wieku. Tak więc to nie błąd GM-a, a Twoje braki w wykształceniu - i to w dziedzinie, w której - jak twierdzisz - zawiera się Twój "pogląd polityczny na świat" (swoją drogą - pogratulować :| ).

Reszty treści Twojego poprzedniego tematu komentować nie będę, bo nie wierzę, że pisałeś to na poważnie.

Mam nadzieję, że moderatorzy wybaczą odpisywanie w tym temacie - uznałem, że ktoś musi w końcu wyprowadzić azkero z błędu.

Power8 
Użytkownik

Nick: Prosto
Level: 20
Wysłany: 27-06-2010, 08:46   

Witam Szanownych G'mów mam pytanie czy jeśli kupuję tanio gemy speeda * i sprzedaję drożej to jest przelewanie złota ? Bo po prostu jak widzę na targu w 1-2 mieście jakiś gem tanio to kupuję i sprzedaję drożej. Proszę o odpowiedź,bo nie chcę dostać bana jeśli nie można tak robić.

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 28-06-2010, 15:50   

ADIHC1 napisał/a:
To miało być dzieło artystyczne? Taki talent się marnuje... ; >

Koniec szopki czy ktoś będzie musiał dorzucić trzecie ostrzeżenie?

za co ? szczerze mówiąc co mnie interesuje ostrzeżenie ? przecież się nie rozpłaczę ;] co oczywiście nie zmienia faktu, że nie powinienem ich dostać ale jednak dostałem dwa, a za co chciałbym się dowiedzieć i to bardzo chętnie więc jeżeli można to prosiłbym o podanie powodów przez które dostałem ostrzeżenie.

pitzbaoraas, jeżeli dalej nie rozumiesz czym są treści faszystowskie a znak nazistowski to na prawdę nie będę cię wyprowadzał z błędu...ja nie twierdzę że nazizm nie jest niemiecką formą faszyzmu, ale mój drogi to nie jest to samo z resztą co się z tobą będę kłócił skoro skończyłeś szkołę i widzę, że dalej nie zamierzasz się edukować? dla ciebie jest to samo, z błędów ciebie nie będę wyprowadzał, ale to jedynie by oznaczało jedną rzecz której tutaj nie napiszę :)

hyhy.
Jedno jeszcze zdanie, abyś poszperał w googlach i może przyznał się do błędu...nazywanie faszysty nazistą a nazistów faszystami... jest błędne więc podsumowując choć tego wiele nie napisałem, bo szkoda czasu... FASZYZM jest zupełnie oddzielnym tworem niż NAZIZM jedynie mają wspólne cechy to nie znaczy, że jest to to samo, ale jedyne co to potwierdza się fakt, że polacy tyle wiedzą co się nauczyli w czwartej klasie podstawówce a później mylą słowa jak i również pojęcia. ;]

Mam jedno pytanko, nie oczekiwałem odpowiedzi ale widzę, ze dalej to ciągniecie to odpiszę... ;]
a pytaniem jest czy mogę dostać całkowite zablokowanie konta bez możliwości odblokowania konta ? nie mam ochoty grać w zakłamanym świecie VanDee który myśli, że wszystko co piszę od razu jest atakowaniem wielmożnego pana.

AC MILAN :****

Cortez 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 28-06-2010, 21:14   

Cytat:
całkowite zablokowanie konta

... jak sama nazwa wskazuje oznacza całkowite

Gdyby kara nosiła nazwę:

Cytat:
czasowe zablokowanie konta

... wówczas można by to rozpatrywać w czasie.

Jeśli poprosisz GM'a o taką karę to już na zawsze.
Chyba że konkretny GM zdecyduje inaczej.

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 28-06-2010, 22:15   

Cytat:
pitzbaoraas, jeżeli dalej nie rozumiesz czym są treści faszystowskie a znak nazistowski to na prawdę nie będę cię wyprowadzał z błędu...

Naprawdę? To co w takim razie próbujesz robić przez dwa kolejne akapity? :wink:

Cytat:
ja nie twierdzę że nazizm nie jest niemiecką formą faszyzmu, ale mój drogi to nie jest to samo

Zaczynam mieć pewne wątpliwości co do Twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że nazizm i faszyzm to to samo, bo oczywiście nazizm i faszyzm to nie jest to samo.

Cytat:
nazywanie faszysty nazistą a nazistów faszystami... jest błędne więc podsumowując choć tego wiele nie napisałem, bo szkoda czasu... FASZYZM jest zupełnie oddzielnym tworem niż NAZIZM jedynie mają wspólne cechy to nie znaczy, że jest to to samo

Okej, krótka powtórka z logiki z elementami matematyki, bo widzę, że niektórzy mają z tym problemy.

1. Kwadrat jest szczególnym przypadkiem prostokąta (bardziej matematycznie: zbiór wszystkich kwadratów jest podzbiorem zbioru wszystkich prostokątów).
2. Wynika z tego, że każdy kwadrat jest równocześnie prostokątem. Nie oznacza to oczywiście, że każdy prostokąt jest kwadratem i nie oznacza to, że kwadrat to to samo co prostokąt.
3. Nazwanie kwadratu prostokątem nie jest błędem.

1. Kobieta jest szczególnym przypadkiem człowieka.
2. Wynika z tego, że każda kobieta jest równocześnie człowiekiem. Nie oznacza to oczywiście, że każdy człowiek jest kobietą i nie oznacza to, że kobieta to to samo co człowiek.
3. Nazwanie kobiety człowiekiem nie jest błędem.

1. Nazizm jest szczególnym przypadkiem faszyzmu*.
2. Wynika z tego, że każdy nazista jest równocześnie faszystą. Nie oznacza to oczywiście, że każdy faszysta jest nazistą i nie oznacza to, że nazista to to samo co faszysta.
3. Nazwanie nazisty faszystą nie jest błędem. Tak samo nazwanie treści nazistowskiej treścią faszystowską również nie jest błędem.

Prościej naprawdę nie potrafię wytłumaczyć...

*) co do tego się chyba zgadzamy, skoro sam stwierdziłeś, że "ja nie twierdzę że nazizm nie jest niemiecką formą faszyzmu" -> "niemiecka forma faszyzmu" = "szczególny przypadek faszyzmu"

minek123 
Moderator

Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 28-06-2010, 22:41   

Pogrzało was? Jeszcze jeden post nie na temat, i zaczynam strzelać.

Addict 
Użytkownik

Nick: Addict
Level: 62
Wysłany: 01-07-2010, 13:54   

1 Czy targ bedzie uwolniony (jesli tak ta gra straci sens ;/)
2 Czy mfo2 (gdy zostanie wprowadzone mfo3) bedzie kontynuowane na zasadzie olda ;?

minek123 
Moderator

Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 01-07-2010, 22:35   

Addict,
1. Tak
2. Tak. (na zasadzie olda, bez większych zmian)

Przypominam, zadajemy pytania nie rozmawiamy i spekulujemy.

Levusek 
Użytkownik

Level: 182
Wysłany: 03-07-2010, 11:56   

Czy po premierze MFO3, całe eq dostępne w MFO2 będzie można kupić w "Sklepie" ?

Piszę poprawnie po polsku.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 03-07-2010, 18:58   

Nie, v2 pozostanie bez zmian.

MapY
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2010, 19:08   

ReVeR napisał/a:
Heya :wink: Za ile MFO3 wyjdzie ? :-P