Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Ranking - podejscie 16-ste - punkty PvP ^^
Autor Wiadomość
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 14-06-2009, 15:43   

Ashariel napisał/a:
Mozna tez umiescic na mapie kilku specjalnych bossow i kazdego np moznaby było np zabic 1x dziennie. Kazy by dawal specyficzne quest itemki tzw. Badge (czyli odznaki). Na zdobycie takiego badge moglaby byc rowniez znikoma ale zawsze, szansa ze wypadnie on ze zwyklych mobów. A jakby ktos uzbieral odpowiednia ilosc tych odznak to one by sluzyly jako waluta do kupowania lepszych itemkow. I teraz dodatkowo przy kazdym upie max lvl by sie zwiekszal i byly by nowe odznaki do zdobywania i nowe sklepy ze specjalnymi przedmiotami. Jednak najwazniejsze ze wszyscy by chcieli jak najszybciej nabic max lvl bo koniec koncow byloby tam wtedy najwiecej przeciwnikow do walki.

Zdobywanie specjalnej "waluty" i kupno lepszego ekwipunku czy przedmiotów jest brane pod uwagę i najprawdopodobniej znajdzie się w MFO3. Z rozsądnym limitem poziomów mam nadzieję, że też problemu nie będzie.

Pamiętajcie, że nowy ranking powstaje i jest testowany z myślą o MFO3. W MFO2 już nic się nie zmieni - choćby dlatego, że nowy ranking = reset starego = oburzenie graczy. Oburzenie będzie mniejsze, kiedy wraz z nowy rankingiem gracze dostaną nową, lepszą grę.

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 14-06-2009, 15:48   

ADIHC1 napisał/a:
Z rozsądnym limitem poziomów mam nadzieję, że też problemu nie będzie.

trzeba to dobrze wywazyc,zeby oplacalo sie kupowac takie eq,ale zeby gracz z slabym eq mial jakies szanse z graczem z lepszym eq

ADIHC1 napisał/a:
W MFO2 już nic się nie zmieni

a aktualizacje (nie mini,tylko jakies wieksze) jeszcze jakies beda?

ADIHC1 napisał/a:
nowy ranking = reset starego = oburzenie graczy

to chyba oczywiste,nikt nie chce stracic "owocu swojej pracy"

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 14-06-2009, 15:57   

SaKe napisał/a:
a aktualizacje (nie mini,tylko jakies wieksze) jeszcze jakies beda?

Najprawdopodobniej zostały jeszcze dwie duże aktualizacje do zamknięcia fabuły.

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 14-06-2009, 15:58   

A to dobrze ;)

Ashariel napisał/a:
Jednak najwazniejsze ze wszyscy by chcieli jak najszybciej nabic max lvl bo koniec koncow byloby tam wtedy najwiecej przeciwnikow do walki.

tutaj akurat trudno powiedziec,bo sa gracze,ktorzy maja dobre staty na dany lvl,i wola na tym lvlu "pokampic"

pyry nie som strofe

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 14-06-2009, 16:06   

SaKe napisał/a:
tutaj akurat trudno powiedziec,bo sa gracze,ktorzy maja dobre staty na dany lvl,i wola na tym lvlu "pokampic"

Dlatego właśnie mechanika MFO3 będzie utrudniała takie granie i odpowiednio "motywowała" do expienia..

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 14-06-2009, 16:12   

i bardzo dobrze;)
pewnie odejmowanie ranka,gdy sie nie bedzie wbijalo lvla? :p

pyry nie som strofe

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 14-06-2009, 16:17   

SaKe napisał/a:
pewnie odejmowanie ranka,gdy sie nie bedzie wbijalo lvla? :p

hehe, nie.. Rozwiązanie najprawdopodobniej będzie bardziej.. subtelne ; >

Ale jak ktoś uważa, że ma dobry pomysł na rozwiązanie problemu utrzymywania poziomu, to śmiało - po to jest ten dział ; >

To samo tyczy się innych aspektów gry - wiele powinno zostać poprawione.

Ale starczy tego offtopowania ; >

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 14-06-2009, 17:42   

Ashariel, pomysł bardzo dobry. Notuję do magicznego kajetu.

Co do nowego rankingu. Emocje już trochę opadły, więc przydałyby się jakieś konstruktywne uwagi. (oprócz tego, że ranking nie jest dobry dla high - leveli, bo żaden wprowadzony w trakcie gry by nie był.)

Ja widzę tu kwestię:
RANK ZA CZASZKI i ZA ATAK MNIEJSZYCH - zostawić jak jest czy blokować? Z jednej strony to łatwy rank dla high leveli, ale z drugiej to naturalny sposób likwidacji czaszek - atakujesz słabszych zdobywasz rank, ALE zaraz przychodzi high level i masz po ranku. Dodatkowy plus, że high levele mogą się podciągnąć w ranku. Nie było to zamierzone, ale bynajmniej z tego co widzę się sprawdza. Średni rank PvP czaszki to w tej chwili zaledwie 55pkt - czyli jak widać wcale nie tak łatwo się wybić atakując słabszych, a tym samym ładując się w czachy.

Jakie są Wasze obserwacje w tej kwestii?

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 14-06-2009, 17:48   

Tomi napisał/a:
Dodatkowy plus, że high levele mogą się podciągnąć w ranku.

A moze rank za czaszki bylby tylko w przypadku,gdy gracz ma np minimum 3x wiekszy lvl od czaszki?Taki + dla highlvli...

Tomi napisał/a:
ZA ATAK MNIEJSZYCH - zostawić jak jest czy blokować?

Blokowac...11lvle na atakach na 10lvle moga sie dorobic niezlego ranka...Ogolnie nie powinno sie dostawac nic za atak na slabszych,to nie jest OLD ;)

pyry nie som strofe

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 14-06-2009, 17:54   

Tak szczerze to nowy ranking nic nie zmieni/zmienił.
A przelewaniem to nawet się nie ma co przejmować - Polak zawsze znajdzie sposób na każdy system.

A jak już mowa o MFO3 to dobrym pomysłem były by 2 rankingi:
1) "Bossowy" z różnymi odznakami ala Ashariel (coś dla tych co nie walczą tylko zajmują się fabułą)
2) I oczywiście ranking graczy.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 14-06-2009, 20:16   

Tomi napisał/a:
RANK ZA CZASZKI

Zawsze i wszędzie ;>

Tomi napisał/a:
ATAK MNIEJSZYCH

Blokować ;p

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 14-06-2009, 20:33   

Ranking za czaszki też zablokować... Bo pojęcia nie mam co on w tym momencie ma pokazywać.
Super, że ktoś kto nie potrafi rozłożyć statystyk żeby wygrać z kimkolwiek na swoim levelu będzie wyżej od kogoś, kto nie spędza pół dnia pod pierwszymi miastami i nabija ranking na dziesiątych levelach...
A rozumiem, że - przynajmniej w założeniach - miał on wyłaniać najlepszych graczy.
Przynajmniej tych najlepszych, którzy zaczynają grę.

Ja bym po prostu dodał możliwość wyłączenia klasyfikacji w tym drugim rankingu.
Wiem, że mogę po prostu nie zwracać na niego uwagi, ale skoro nie mam możliwości normalnego zdobywania go, wolałbym w ogóle nie być w nim brany pod uwagę.

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 14-06-2009, 20:48   

Dobrze, no to mamy do zmiany:
- blokada rankingu za czaszki (ale rozumiem że tylko te poza zasięgiem ataku)
- blokada rankingu za niższe lv
- jeszcze do rozważenia przez admina jest ranking za turnieje - bo fakt że się on tam nie liczy spowodowany był jedynie jakimiś problemami z implementacją, które jak mniemam zostaną rozwiązane - być może jeszcze przed kolejnym turniejem.

Cytat:

Ja bym po prostu dodał możliwość wyłączenia klasyfikacji w tym drugim rankingu.
Wiem, że mogę po prostu nie zwracać na niego uwagi, ale skoro nie mam możliwości normalnego zdobywania go, wolałbym w ogóle nie być w nim brany pod uwagę.

Podeślę tą propozycję, ale nie wiem czy admin ją wykona.

Jeszcze jakieś KONSTRUKTYWNE uwagi co do nowego rankingu?, a jeśli coś jest "be", to proszę umotywować i wskazać przypadki wypaczeń. Bo samo napisanie jest "be" bo jest "be" nie pozwala na dyskusję ;)

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 14-06-2009, 23:12   

Czy daloby rade zrobic poje tylko o punkty pvp? Tylko na wiekszych lvl-bo niby jak mamy wbijac punkty,jak mamy b.mala ilosc przeciwnikow,a na dodatek nie kazdy chce walczyc. Oczywiscie walki tylko o PVP w granicach przedzialu-moze chociaz niektorzy bossowcy zgodziliby sie na walki.

A ranking za czaszki oczywiscie,ze skasowac,bo wogole nie wylania najlepszych... Niby dla highlvli jakies urozmaicenie,ale takie bicie ranka nie swiadczy o byciu dobrym graczem...

pyry nie som strofe

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 14-06-2009, 23:24   

jak dla mnie ranking powinien byc tez zdobywany, gdy jedna osoba zaatakuje team, czyli PvT. wiem, ranking nazywa się PvP, ale pokonac team samemu jest trudniej, niz pokonac gracza. poza tym nie widze przeciwwskazań, zeby cos takiego wprowadzic... jak ktos jest na tyle smialy, zeby zaatakowac, to musi sie z tym liczyc, ze straci ranking pvp. a jesli wygra, to dostanie od kazdego gracza z teamu rank, no chyba ze nie miesci sie w limicie 50%itd...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi