Jeszcze większym minusem są gracze, tak jak w każdej grze muszą być tzw. nooby, analfabeci ? Dzieci? Ale to jest przecież zaraza, musiało się to przecież zacząć, ale wtedy nikt nie zwracał na to uwagi. Niestety teraz jesteśmy w fazie "zarażenia" wszystkich trzech światów.
Dlaczego wszyscy podwalają jako minus tej gry "graczy-trolli"?
Co to sie ma do "postaci gry"? Gra to jedno. Gracze to drugie...
Z reszta nie ma gry online/fora/INTERNETU bez nich...
Klaczu napisał/a:
Minusy:
- możliwość walk na s3 w przedziale lvl'owym +120 lvl (niema prawie nikogo do walki)
pfff - podobnie jak wyżej...
Sorandor napisał/a:
FluXioN napisał/a:
Co Was kręci w tej grze???
Zdobywanie Expa i Golda to jest to
Cytat:
Mnie tylko 1 kreci zdobywanie ranq
phi. Ale macie aspiracje...
Teraz już moja wola walki, grania, życia w tej grze wygasa.
Dla mnie zawsze bodźcem w tej grze było pokonanie w walce PvP jakiegoś wroga... jeśli to było w różny sposób dla mnie nie możliwe to wraz z przyjaciółmi zawsze można było się uciec to jakiegoś innego podstępnego sposobu - nie mniej takie sprawy dawały mi motywacje. Motywację i chęć dążenia do moich prywatnych celów w tej grze sprawiły, że poznałem mnóstwo wspaniałych osób z którymi utrzymuje/nie utrzymuję już kontaktu - ale po mimo wszystko jestem im wdzięczny. Każdy w swój sposób rozpalał we mnie chęć grania w to ; p No tak też miałem cele typu - wbicie kiedyś magicznej bariery lv 100, 100,000,000 mln golda... 10k ranku - tak to wszystko było - > Ale jak widzę kogoś dla którego jedynymi celami i wartościami w tej grze jest wbicie 250 lv'a. Top 1 w złocie, top 10 ranQu to słabo mi się robi... taka osoba szybko po wbiciu swoich upragnionych celi szybko zniechęci się do gry. Siłą w tej grzę (jak i w każdej też innej) są fantastyczni ludzie, którzy po porażkach Cię pocieszają...pomagają... podnoszą na duchu swoją serdecznością. To sprawia, że pomimo monotonii na high lv'a - expieniu, expieniu i jeszcze raz expieniu - wciąż chce się grac...
Amen i Bóg zapłać.. nie mam siły więcej pisać.
Dlaczego wszyscy podwalają jako minus tej gry "graczy-trolli"?
Gracze to także część gry - i wierz mi że odzywki tych ludzi na czacie to wcale nic ciekawego, wręcz przeszkadzającego - nie udzielam się na czacie, ale aż mi się nie dobrze robi kiedy widzę noobstata, który najpierw pisze - solo? Potem przegra i wyzywa go od różnych rzeczy dla mnie to śmieszne... Co gorsza, nikt tego nie ignoruje i zaczynają się walki słów...
Zalety:
+ Bardzo ciekawa i rozbudowana fabuła
+ Można poznać ciekawych ludzi
+ Ograniczenie ruchów
Wady:
- Głupie dzieci/noobstaty... wypowiadające się na czacie
- Przekonanie Adminów do utrudniania bossów (no ile można )
- Rankowcy (mają dziwne zdolności szybkiego atakowania )
Siłą w tej grzę (jak i w każdej też innej) są fantastyczni ludzie, którzy po porażkach Cię pocieszają...pomagają... podnoszą na duchu swoją serdecznością. To sprawia, że pomimo monotonii na high lv'a - expieniu, expieniu i jeszcze raz expieniu - wciąż chce się grac...
Amen i Bóg zapłać.. nie mam siły więcej pisać.
dokladnie...wg mnie bez znajomych gra szybko by sie znudzila,nawet po zdobyciu top x w ranku/goldzie/xpie...
dla mnie + to:
-w sumie fabula ciekawa...chociaz czekania na upa...
-jak powiedzial xiananin mozliwosc poznania wielu fajnych osob
-oraz ograniczenie ruchow-gdyby nie to niektorzy nie oderwaliby sie od kompa...nie wiedzieliby co sie dzieje w swiecie...tylko mf,mf i mf
minusy:
-noobstaci
-trolle/dzieci neo/spamerzy
-czekanie na upa
-na +120lvl (w sumie salamandria) jest coraz mniej walk...mogloby byc troszke wiecej,lub wiecej wyzwan/rzeczy do robienia...
ale ogolnie nie narzekam...codziennie mozna pogadac ze znajomymi i jakos to idzie
Co ma to do postaci gry,że pod miastem latają "SPRZEDAM KONTO" "NAKARMCIE JAJKO""TY NOOBSTACIE NIE UMIESZ GRAC BOZE SKAD SIE TACY BIORA" a Tenten ma od paru dni od mojego zgłoszenia Yaoi w profilu ? To że często to są idioci,którzy potrafią jechać po wszystkich którzy z nimi wygrali ?.Jeden z nich wyzwał mnie od noobstatów mając odemnie więcej MP ? To że codziennie ktoś pisze do mnie na gg czy nie oddałbym mu konta ? Dużo,bo psuje ogólne odczucia związane z grą.Są normalni ludzie,to dzięki MF[ale forum] poznałem Tego_Złego,BSha,Madzie itp.,a dzięki grze np. Gumioka,ale jednak to co się dzieje w grze jest złe.
Edit:skoro już o tym pisze,znajomy na s3 podając się za dziewczyne zarobił 700 k dając "swoje zdjęcie".Sęk w tym że on jest facetem,a zdjęcia brał jakimś dziewczyną z fotek.A zarabia dalej ;0
-na +120lvl (w sumie salamandria) jest coraz mniej walk...mogloby byc troszke wiecej,lub wiecej wyzwan/rzeczy do robienia...
Sake dlatego pisałeś do mnie na gg o wystawienie Tobie Ghost'a ? bo nie ma z kim walczyć x_X
No a ja gram bo tak wyszło, a punkty rankingowe i lepsze miejsca w rankingu to nic, to tylko cyfry, które da się zdobyć nieuczciwie, sam byłem 2 w rankingu i postać usunąłem ale co mi tam nadal gram sobie od czasu do czasu wbije na postać bo kilku znajomych tutaj poznałem i to jest cały urok tej gry LUDZIE.
Minusami są też ludzie, takie 10-15 letnie dzieci, które na 5 poziomie mają 10kk złota o.O albo piszą ciągle pod eternią, że sprzedadzą postać na 100+ lvl'u aż nóż w kieszeni mi się otwiera jak to widzę T_T Albo jak spam dostaję z wiadomościami typu chcesz kupić postać, pożycz kasy.
Co mi się podoba? Wszyscy Ci kulturalni ludzie, którzy tworzą tą niesamowitą atmosferę. Dzięki nim, naprawdę możemy dostrzec tą magię, tą otoczkę tej gry.Dzięki nim poznajemy jak bardzo ludzie różnią się od siepie, chodzi mi tutaj o kulturalnych, zwyczajnych graczy i od tych wszystkich noobów które spamują do Lange.W grze najważniejsza jest atmosfera, cała magia tej gry, którą przecież każdy z nas grających buduje. Tylko dzięki noobkom zostaje ona w pewnej części zburzona, dlaczego gra mam tracić atmosferę przez takich ludzi i przypominam, ci wszyscy nie "kulturalni" ludzie, nigdy tej atmosfery tej magii tego piękna tej gry nie zaznają. To tyle ode mnie, chyba wytłumaczyłem Co mi się podoba
Najbardziej podoba mi się :
-solidarność przyjaciół, "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego"
-system walk pvp i walk z potworami
-możliwość całkiem fajnej prezentacji
-w tym upku Admin zrobil rozbudowana fabule,
przez to mozna popelnic kilka bledow i niezle stracic,
ale tez zyskac ^^ Każdy narzekal na nudna, monotonna fabule = teraz placza ci ktorym nie wyszlo z kotkiem ballis
A wiec rozboduwana fabula
-ograniczene mixow .
To moja ulubiona zmiana, wreszcie walka z bossem jest jakims wyzwaniem,
nie to co zrobil Fanatyko na 9 lvl z Leszkiem ^^ (ale szacunek dla niego )
-przyjaciele, koledzy, krewni i znajomi Krolika
No coz, gra ma tez kilka minusow:
-NeO/trolle/lizusy/przydupasy/przychlasty
-monotonne expienie pod Ballis (przed upkiem),
teraz to bedzie monotonne expienie po Ozaroth
-jak dla mnie to kupowanie/sprzedawanie przedmiotow w sklepie.
Lepiej by bylo gdyby w karczmie byl jakies kupiec i od niego mozna
byłoby cos kupowac ^^ W kazdym razie to byloby bardziej realistyczne .
-tylko 4 pojedynki dziennie .
Lepiej byłoby gdyby pojedynki ustawialoby sie na swoja godzine,
a drugi gracz by to akceptowal. Badz zwiekszenie limitu pojedynkow
do 8 dziennie.
-----------------------------------------------
CraZy_CrY napisał/a:
Wszyscy Ci kulturalni ludzie, którzy tworzą tą niesamowitą atmosferę. Dzięki nim, naprawdę możemy dostrzec tą magię, tą otoczkę tej gry.Dzięki nim poznajemy jak bardzo ludzie różnią się od siepie, chodzi mi tutaj o kulturalnych, zwyczajnych graczy i od tych wszystkich noobów które spamują do Lange.W grze najważniejsza jest atmosfera, cała magia tej gry, którą przecież każdy z nas grających buduje. Tylko dzięki noobkom zostaje ona w pewnej części zburzona, dlaczego gra mam tracić atmosferę przez takich ludzi i przypominam, ci wszyscy nie "kulturalni" ludzie, nigdy tej atmosfery tej magii tego piękna tej gry nie zaznają. To tyle ode mnie, chyba wytłumaczyłem Co mi się podoba
Twoj post kojarzy mi sie z notka z prezy Rykusa z 2s:
"Oszusci, klamcy czy kombinatorzy nigdy tej magii nie zaznaja"
"Chce pokazac ze magia, czar i klimat tej gry to jest to co wlasnie czulem"
"Jedyne co zostaje w pamieci to cala otoczka cala ta magia i przyjazn"
PS.Napisz coś od siebie, a nie skopiować "coś od kogoś" i tylko lekko zmienić treść
Twoj post kojarzy mi sie z notka z prezy Rykusa z 2s:
"Oszusci, klamcy czy kombinatorzy nigdy tej magii nie zaznaja"
"Chce pokazac ze magia, czar i klimat tej gry to jest to co wlasnie czulem"
"Jedyne co zostaje w pamieci to cala otoczka cala ta magia i przyjazn"
PS.Napisz coś od siebie, a nie skopiować "coś od kogoś" i tylko lekko zmienić treść
właśnie ci się tylko kojarzy, no ale cóż jeśli zostałem uprzedzony to przepraszam, po prostu nie ma innych słów by powiedzieć jacy są dobrzy, a jacy źli ludzie
Witam mam pytanie Mojemu koledze zbanowali Konto na zawsze a miał tam duzo rzeczy i gemów czy jest szansa na odzyskanie jakos tego na inne konto
Pisze gracz : O___cheetah___O