Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Bonus Setowy
Autor Wiadomość
Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 117
Wysłany: 30-08-2008, 08:10   

Gajos napisał/a:
Ukryty_Samuraj napisał/a:
Jemu chodzi o bonus setowy. Czyli jak masz nałożone na sobie broń, zbroja, rekawice, buty,hełm z tego samego setu naraz to masz bonus.
Ale nie za duzo będzie tych bonusów... ? Wystarczy, że są już bez tego, że się cały set zbierze... Jak dla mnie pomysł niepotrzebny :P

Taak. Przyznaj się ile razy w ciągu gry miałeś nałożony cały set? No właśnie. Mało kto nosi całe sety, bo każdy woli mieć najlepsze EQ na swój level, czyli np. 2 itemy z xexex, 3 itemy z yeyey. Tak by miał wybór. Albo trzyma najlepsze EQ ale różne, albo nie najlepsze, ale z tego samego setu i z bonusem. Cżesto sety mają jakieś swoje przeznaczenie, np. jeden dodaje więcej do speeda, inny więcej do obrony fiz, a jeszcze inny do szczęścia. Bonus setowy mógłby jeszcze potęgować te wartości :)

Pieniądze w karczmie:494G

Kraien 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 30-08-2008, 20:22   

JA jestem za to świetny pomysł najlepiej jakby taki set z którego części dają do szybkości coś to wtedy jakby się miało cały set to bonus byłby np. - 15 szybkości -10 celności itp.

No chyba taki bonusy byłby najlepsze. Wtedy speederzy musieliby zadowolić sie dwoma czy trzema itemkami z Tego setu :)

Corso 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 30-08-2008, 20:51   

Ja bym nawet 15 szybkości 10 żywotności i 5 siły dał.

I prosze nie mówić że tylko bogaci by to mieli bo naprawdę zdobycie tych 1kk+ na tym 20+ lvl nie jest problemem.

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 31-08-2008, 12:07   

Kraien napisał/a:
JA jestem za to świetny pomysł najlepiej jakby taki set z którego części dają do szybkości coś to wtedy jakby się miało cały set to bonus byłby np. - 15 szybkości -10 celności itp.

Po prostu chcecie sobie ułatwić życie...

Corso napisał/a:
I prosze nie mówić że tylko bogaci by to mieli bo naprawdę zdobycie tych 1kk+ na tym 20+ lvl nie jest problemem.

a i owszem jest to problem bo nie wszyscy mają tyle kasy co ty i nie każdego stać, bo po prostu nie umie zarabiać jak niektórzy... :evil:

Corso 
Użytkownik

Wysłany: 31-08-2008, 13:04   

Cytat:
bo po prostu nie umie zarabiać jak niektórzy... :evil:

Nasza wina ? To że mnie nie stać na PS3 oznacza że nie mogą produkować nowych bo mnie na nie nie stać ?

Gajos 
Użytkownik

Wysłany: 31-08-2008, 13:22   

Corso, nie porównuj do tego... Nie chcielibyście za dużo ? Jak już tak bardzo chcecie te bonusy to niech usuną zwykłe bonusy jakie daje EQ i zrobią bonusy setowe...

Nikkonik
Użytkownik

Level: 777
Wysłany: 31-08-2008, 14:05   

Jak zwykle mało kto zrozumiał propozycje ( a w szczególności ty Gajos )

A więc tak :

Nie było by żadnych wartości jak wy mówicie bo to było by bez sensu... (15 Speeda i 10 Lucka)

Cały Set(dopiero on cały!) podnosił by jakąś statystyke o jakiś nikomy %. Gdzieś 5.
Czyli jeżeli mielibyśmy 500 witalności to dodało by nam to 25 witalności. Mało?
Dokładamy gemy wytrzymki 5***** i otrzymujemy 2x tyle Witalności.

Bonusy ogólne(15 Speeda, 10 Lucka) były by samo ZUO xd

a np, takie 5% do hp nie jest mało. Mamy 20k hp to dostaniemy dodatkowe 1k (zawsze się przyda)

Gajos : Złoto jest tak łatwo zdobyć że każdego stać na wszystko. Wystarczy pojeździć trochę po miastach i masz. (sam uzbierałem 10kk na 37 lvlu)

Tyle ^^" g:>

Corso 
Użytkownik

Wysłany: 31-08-2008, 14:16   

Cytat:
Corso, nie porównuj do tego...

Czemu ? Na to samo wychodzi.

Cytat:
Cały Set(dopiero on cały!) podnosił by jakąś statystyke o jakiś nikomy %. Gdzieś 5.

Noo fajno :smile: Wolę takie rozwiązanie.

Gajos 
Użytkownik

Wysłany: 31-08-2008, 14:37   

Corso napisał/a:
Cytat:
Corso, nie porównuj do tego...

Czemu ? Na to samo wychodzi.

Mów sobie jak chcesz...

Corso napisał/a:
Cytat:

Noo fajno :smile: Wolę takie rozwiązanie.

I tak cały czas wole żeby było tak jak jest...

Nikkonik napisał/a:
Gajos : Złoto jest tak łatwo zdobyć że każdego stać na wszystko. Wystarczy pojeździć trochę po miastach i masz. (sam uzbierałem 10kk na 37 lvlu)

Tyle ^^" g:>

Ok nie mam nic przeciwko, możesz mieć nawet miliard.. A inni nigdy tyle nie będą mieli :evil:

slash3r 
Użytkownik

Nick: slasher
Level: 10
Wysłany: 11-09-2008, 23:15   

Hmm, nie wiem czy warto sie wtracac, ale jednak.. gral ktos kiedys w bloodwars? pewnie nie Oo albo malo osob...

Tam masz bonus setowy w poszczegolnej kombinacji ubran, np. spodnie, helm i kurtka jesli masz wszystko z dajmy na to krwawy, oprocz poszczegolnej wlasciwosci przemdiotu dodaje nam unikalny bonus jaki owy set posiada..
Setowych ubran jest malo, wiec podam przyklad rowniez na bizuterii czyli dwa pierscienie i amulet.. posiadajac taki kazdy ma swoj unikalny bonus.. przez co kazdy musi myslec, ktory bardziej sie przyda do czego i z ktorego musi zrezygnowac na rzecz innego..

Tylko, ze to sa dwie rozne gry.. bo mamy cala postac do ubrania czyli glowa, szyja, 2x palce, spodnie i bron 1h lub 2h

Tutaj moznaby bylo wprowadzic rowniez bonus setowy ale tylko z helmu, klaty i butów bo ring mamy tylko jeden, a tarcza i bron to hm..

pewnie i tak nie wejdzie:P i nie pomoglem, ale chcialem sie tym podzielic...

DrygI 
Użytkownik

Nick: Sother
Level: 666
Wysłany: 16-09-2008, 16:43   

oja temat chyba z nudow albo dla picu, co;>. ale w sumie nie jest najgorszy. faktycznie, gdy zdobedzie sie caly set moglby sie jakos tam swiecic czy tam cos jeszcze, a jesli chodzi o bnusy setowe musialyby byc to skrajne ilosci tych bonusow. ale pozostaje jedna i NAJWAZNIEJSZA KWESTIA: KTO TO WYKONA? MYSLISZ, ZE ADMINOWI EBDZIE CHCIALO SIE BAWIC W AUREOLKI I TAKIE DUPERELKI? SZCZERZE WATPIE. nie przejdzie.

Wscieklyy 
Użytkownik

Level: 98
Świat: 3
Wysłany: 04-11-2008, 00:39   

Ja jestem za tym pomysłem. Spójrzcie na to z tej strony...
masz cały set XXX na sobie (bron,zbroja,hełm,rękawice,buty+ -pierścień,tarcza)
set jest np: na hybrydę daje do defa magicznego i fizycznego itp... a bonus od CAŁEGO setu dawał by 5 do wszystkich statystyk ... i taki secik mógłby być na około 100 lvl...

Sephyroth 
Użytkownik

Nick: Samurize
Level: 27
Wysłany: 04-11-2008, 13:04   

DrygI napisał/a:
NAJWAZNIEJSZA KWESTIA: KTO TO WYKONA? MYSLISZ, ZE ADMINOWI EBDZIE CHCIALO SIE BAWIC W AUREOLKI I TAKIE DUPERELKI? SZCZERZE WATPIE.
Nie żebym się teraz śmiał, ale skoro admin napisał grę to jego obowiązkiem jest ją aktualizować... Inna sprawa, jeśli pomysł mu się nie podoba, to niech to napisze - bo szczerze mówiąc też się do niego nie przekonuje. Dlaczego? Jak już wspomniano, za mało jest rodzajów ekwipunku do założenia, by w sety się bawić. No i inna sprawa, że niektóre postacie mogłyby być wtedy przepakowane - wiecie ile takie 5% od HP wynosi na 100lvl< ? Jestem na nie.

Wscieklyy napisał/a:
set jest np: na hybrydę daje do defa magicznego i fizycznego itp... a bonus od CAŁEGO setu dawał by 5 do wszystkich statystyk ... i taki secik mógłby być na około 100 lvl...
Niech jeszcze daje cukierka i zrobi obiad o_O +5 do jednej statystyki - ok, +5 do dwóch jeszcze przejdzie, ale do wszystkich to już gruba przesada... No, chyba że owe rzeczy będą dość "wątłe" - tj. będą troszkę gorsze od tych dostępnych normalnie w sklepie, wtedy to i może miałoby to sens... kwestia tylko jak można by je zdobyć - Bossowie swoje dają - wystarcza na zbalansowanie rozgrywki (wdłg. mnie), nie bardzo widzi mi się stawianie nowych skrzynek na różnych mapkach - bo i to nie tędy droga... a w sklepie Takich bajerów raczej być nie powinno... Moje zdanie brzmi: chceta coś takiego, piszta dodatkowe propozycje na questy - tych nigdy nie brak i tylko urozmaicają rozgrywkę ;)
And I'll show you a world that you can understand.
This life is filled with hurt,
When happiness doesn't work...
Trust me and take my hand,
When the lights go out, you will understand...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 04-11-2008, 15:15   

Bonusy setowe? Mają spory potencjał i niewykluczone, że kiedyś pojawią się w grze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi