Lord Grindewald, rozpoczynanie walki zależy od zrównoważenia statów. Ogólnie im bardziej masz statki zrównoważone, tym więcej walk zaczynasz. Problem w tym,że w statystyce jest cała masa wzorków na obliczanie "zrównoważenia" (np wzór na odchylenie standardowe) i nie wiem, który tu działa.
czyli gdybym miał np.
hp 100
siła 100
magia 100
wit 100
int 100
speed 100
luck 100
to bym atakował pierwszy?
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
czyli gdybym miał np.
hp 100
siła 100
magia 100
wit 100
int 100
speed 100
luck 100
to bym atakował pierwszy?
na 99.9 % tak chociaż i z tej magii mógłbyś zrezygnować
Wzoru nie znam ale warto mieć ogólne pojęcie czemu tak jest, bo z tego wynika że np w walce z hybrydąpowinien zacząć bossowiec, a noobstat nie powinien chociaż ja mam tak duży speed że nawet to się nie zawsze sprawdza ;/
Nie wiem jeszcze co jest powodem wystąpienia dubla od razu na początku walki.
Miałem sytuację, że zadałem cios, dostałem duble a potem już do końca walki walka była wyrównana aż do remisu i 60 tury.
Miałem podobną sytuację.I nawet stworzyłem o tym temat.
Ten dubel spowodowany jest chyba identyczną szybkością u obu graczy.
mialem taka walke na 5 czy 6 lvlu,ze gracz mial przewege jednego czy 2 pktow speeda i w ja zaatakowalem go pierwszy,a pozniej on walnal mi odrazu doubla
Jakiś rok temu było tak, że jeśli miało się np 10% przewagi szybkości, to biło się dubla w 10, 20, 30 itd ruchu
Teraz pierwszy dubel byłby w losowym ruchu (od 1 do 10), a potem już regularnie co 10.
Oczywiście może się zdarzyć że pierwszy dubel wejdzie bardzo szybko, nawet na początku walki.