Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Korekta ,,hybrydy"
Autor Wiadomość
EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 20-02-2009, 23:10   

Shark napisał/a:
Czy wy jesteście jacyś ograniczeni ?
Jak mag jest magiem i przed turkiem rozda trochę w siłę, a nie będzie mógł
założyć broni dla woja to Cię nie hitnie, to samo w przypadku odwrotnym ;)

Może sam się wczytasz zamiast innych obrażać? Chodzi o sytuację gdzie oszust rozdaje 20 pkt w magię, a pozostałe staty zostawia nierozdane. Widać go jako maga, tak też się ubierasz. Kilka minut przed walką oszust rozdaje pozostałe pkt w siłę. Wtedy już JEST wojem i normalnie zakłada miecz. A Ty może zdążysz się przebrać, może nie- nie każdy może siedzieć bezpośrednio przed walką.

Przykład też bez sensu, bo ściąganie akurat jest łamaniem regulaminu uczelni. Ale ja i tak nie mam takich dylematów ;)

Zwróć zresztą uwagę, że jest wiele rzeczy potępianych, a niezabronionych regulaminem - np wykorzystanie czyjegoś zaufania do oszukania go na targu ( Twoja historia o 2 kumplach z rl i sprzedaży spartanki ;) ). I choć w MFO jest wielu cwaniaków, to akurat turki były dotychczas postrzegane jako uczciwe, pozwalające spokojnie powalczyć (bez wystawek, resów specjalnie na Ciebie itd.)

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 20-02-2009, 23:22   

EdwinOdesseiron napisał/a:
Przykład też bez sensu, bo ściąganie akurat jest łamaniem regulaminu uczelni. Ale ja i tak nie mam takich dylematów ;)

Więc równie dobrze zły jest przykład z "kradziejstwem" . Zabronione jest przez prawo (i lewo) .

Chodzi o sytuację gdzie oszust rozdaje 20 pkt w magię, a pozostałe staty zostawia nierozdane. Widać go jako maga, tak też się ubierasz. Kilka minut przed walką oszust rozdaje pozostałe pkt w siłę. Wtedy już JEST wojem i normalnie zakłada miecz.

To trzeba takie coś obserwować . Zresztą taka sytuacja zdarza się prawdopodobnie
tylko w 1 rundzie, więc 1 runda może być loterią - w sumie czemu nie ?

Ps. Jaka moja historia ze spartanką ? I o 2 kumplach z reala ? Bo jestem chyba nie w temacie :P

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2009, 23:57   

Ok, oba przykłady bez sensu ... ale zwróć uwagę ze już jest zakaz resów w turniejach publicznych. Czyli admin chciał żeby były one uczciwe (także w sensie nielosowości, ale żeby wygrał gracz z lepszymi statami). Teraz pozostaje już tylko załatać ostatnią lukę, na którą zwrócił uwagę autor tematu.

Co do historii - opowiadałeś mi z Quicka o 2 kumplach, którzy znali się od dawna w rl, i jeden oszukał drugiego w mfo na sprzedaży spartańskiej zbroi ( wtedy najlepszej). Regulamin tego nie zabrania, nie?

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 21-02-2009, 01:03   

Shark napisał/a:
To trzeba takie coś obserwować . Zresztą taka sytuacja zdarza się prawdopodobnie
tylko w 1 rundzie, więc 1 runda może być loterią - w sumie czemu nie ?

chyba ty jestes ograniczony i nie pozwalaj sobie. koles da sobie 1 w magie i bedzie niby magiem, a przed walka da 500 w siłę i będzie wtedy wojem więc sobie broń na woja nałoż...tak ciężko zrozumieć? pozatym twoje głupie posty nic nie wnosza do tematu.

dlaczego czemu nie? dlatego ze to nieuczciwa walka. i ciezko takie cos zaobserwowwac jak koles zmieni staty 30 sekund przed walką...i co uda ci sie wtedy zmienic eq z maga na woja? nie sądze...

najlepszą opcją byłby zakaz rozdawania statystyk po dołączeniu do turnieju. to by rozwiązało ten problem.

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 21-02-2009, 09:04   

llludek napisał/a:
dlaczego czemu nie? dlatego ze to nieuczciwa walka. i ciezko takie cos zaobserwowwac jak koles zmieni staty 30 sekund przed walką...i co uda ci sie wtedy zmienic eq z maga na woja? nie sądze...

najlepszą opcją byłby zakaz rozdawania statystyk po dołączeniu do turnieju. to by rozwiązało ten problem

dokladnie

chociaz sie nie zdziwie,ze i tak ktos znajdzie sposob na ominiecie i tej "proby obrony" przed oszukanstwem :[

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 21-02-2009, 12:13   

Jaka nieuczciwa walka ? Koleś jest sprytniejszy od Ciebie, padasz i co ?
Z płaczem na forum, żeby to zabroniono ? N/c ;)

llludek napisał/a:
koles da sobie 1 w magie i bedzie niby magiem, a przed walka da 500 w siłę i będzie wtedy wojem więc sobie broń na woja nałoż...tak ciężko zrozumieć? pozatym twoje głupie posty nic nie wnosza do tematu.

To, że krytykuję Twój pomysł to od razu są to głupie posty ? Haha, spadłem z krzesła :)
Nie rozumiesz o co mi chodziło . Jeśli jesteś magiem, to nie możesz założyć broni na woja,
a przy resie wybierałoby się czy chce się być magiem czy wojem . Rozumiesz ? Mam nadzieje :) I to by rozwiązało problem bo nie byłoby hybryd . I przed turkiem
ktoś zrobił resa, nie rozdał stat, ale przy zrobieniu resa musiałby wybrać profesje .
I nawet jakby dał te 500 w magie (wybierając wcześniej profę wojownik) to chyba nie padłbyś na hita, skoro on będzie czerpał
moc z samego gemu ? Bo przed walką patrzysz, że to woj, i może sobie przypakować w magię, ale nie może używać broni magicznych . I to by też ograniczyło wasze rzekome "nieuczciwe" walki poza turniejem ;)

Wracając do moich głupich postów :
llludek napisał/a:
nie beda juz noby haxowaly. moze za 644 lat w wersji 19.03 MFo wejdzie ><

No proszę, to był Twój pierwszy post w tym temacie, on raczej nic nie wniósł do tematu,
bo co wnosi "Dobre, dobre, nie będzie więcej noobów " ... Rzeczywiście,
poziom moich postów jest znacznie niższy niż Twoich, to Ci oddaję ;)

llludek 
Użytkownik

Wysłany: 21-02-2009, 14:59   

no i taka prawda ze te wszystkie ulepszenia do gry prędko nie wejdą więc dlaczego o tym nie mówić?

a co do twojej propozycji to wczesniej nie napisales o tym ze przy logowaniu ma sie wybierac profesje. wiec jak juz cos piszesz to pisz wszystko a nie potem sie dziwisz ze ktos cie krytykuje...

Shark napisał/a:
I nawet jakby dał te 500 w magie (wybierając wcześniej profę wojownik) to chyba nie padłbyś na hita, skoro on będzie czerpał
moc z samego gemu ?

jesttem przeciw, poniewaz nawet robiąc resa i wybierając maga mozesz dac sobie ten 1 w magie i bedziesz niby magiem a potem dasz 500 w sile i moze nie bedziesz mial jakiegos zabójczo mocnego hita ale antymaga dałoby się rozwalić...sam wygrałem tak jedną walkę przez przypadek. lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow...albo jak juz wspomnialem po prostu zakaz rozdawania statystyk po dloaczeniu do turnieju

Shark napisał/a:
Jaka nieuczciwa walka ? Koleś jest sprytniejszy od Ciebie, padasz i co ?
Z płaczem na forum, żeby to zabroniono ? N/c ;)

to do mnie? nie ja napisalem ten temat i nie ja płaczę. po prostu podoba mi sie ten pomysl. wiesz moze i to jest jakas taktyka zeby oszukac drugiego gracza i zmienic szybko profesję zeby latwo wygrac, ale to jest juz bardziej nie fair niz sprytne. rozumiem jeszcze np zmiane gemu u maga czy cos w tym stylu ale zmiana profesji to calkowicie inna rzecz.

a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie byl bys szczesliwy :wink:

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 21-02-2009, 17:23   

llludek napisał/a:
to do mnie? nie ja napisalem ten temat i nie ja płaczę. po prostu podoba mi sie ten pomysl. wiesz moze i to jest jakas taktyka zeby oszukac drugiego gracza i zmienic szybko profesję zeby latwo wygrac, ale to jest juz bardziej nie fair niz sprytne. rozumiem jeszcze np zmiane gemu u maga czy cos w tym stylu ale zmiana profesji to calkowicie inna rzecz.

Chodzi mi o Sake, on od dawna na ten temat płacze .

llludek napisał/a:
a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie byl bys szczesliwy :wink:

A czy ty po przegranej w jakikolwiek sposób walki jesteś szczęśliwy ?
Co to za różnica jak się przegra, ważne, że przegrałeś i koleś był od Ciebie lepszy,
nawet jeśli nie miał lepszych od Ciebie stat .

llludek napisał/a:
jesttem przeciw, poniewaz nawet robiąc resa i wybierając maga mozesz dac sobie ten 1 w magie i bedziesz niby magiem a potem dasz 500 w sile i moze nie bedziesz mial jakiegos zabójczo mocnego hita ale antymaga dałoby się rozwalić...sam wygrałem tak jedną walkę przez przypadek.

No i mamy sposób na anty, na których tak się żalicie .

llludek napisał/a:
lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow...

Zabronione jest jakiekolwiek narzucanie rozdawania stat .

llludek napisał/a:
no i taka prawda ze te wszystkie ulepszenia do gry prędko nie wejdą więc dlaczego o tym nie mówić?

Ale co post o takiej treści wnosi do tematu ?
"Dobre, nie będą noby haxowały, to nie wejdzie" . No po prostu sensowny post ...

llludek 
Użytkownik

Wysłany: 21-02-2009, 18:01   

Shark napisał/a:
llludek napisał/a:
lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow...

Zabronione jest jakiekolwiek narzucanie rozdawania stat .

dlatego najlepszym pomyslem jest uniemozliwienie rozdawania punktow statystyk po dolaczeniu do turnieju.

Shark napisał/a:
llludek napisał/a:
a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie był byś szczesliwy :wink:

A czy ty po przegranej w jakikolwiek sposób walki jesteś szczęśliwy ?
Co to za różnica jak się przegra, ważne, że przegrałeś i koleś był od Ciebie lepszy,
nawet jeśli nie miał lepszych od Ciebie stat .

tak ale chyba frustrujące jest to ze przegrales z jakims graczem nie dlatego ze on jest lepszy niz ty, ale dlatego ze on cię oszukał...

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 21-02-2009, 21:06   

tak ale chyba frustrujące jest to ze przegrales z jakims graczem nie dlatego ze on jest lepszy niz ty, ale dlatego ze on cię oszukał...

Czyli jest cwanszy tym samym lepszy w cwaniactwie ;]

llludek napisał/a:
dlatego najlepszym pomyslem jest uniemozliwienie rozdawania punktow statystyk po dolaczeniu do turnieju.

Ale skoro dołączasz do turnieju to licz się z ryzykiem, proste .
A wy chcecie wszystko ułatwiać ;]

4Funs 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Czervik
Level: 225
Świat: 3
Wysłany: 25-02-2009, 20:23   

http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=27788381 kolejny przykład ^^

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Wysłany: 26-02-2009, 16:13   

Czervik, takie coś można zrobić z 10 magii w bazie, wystarczy wziąć pierścień many ...
Więc to nawet nie miało znaczenia że on dał te parę pkt w magię ...

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 26-02-2009, 17:23   

Aha, lludek, jeszcze jedno :

llludek napisał/a:
lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow

llludek napisał/a:

To ja już nie wiem, który jest najlepszy :/

Jak dla mnie nie powinno się nic zmieniać - w końcu trzeba mieć troszkę ryzyka,
szans macie 50%, a w drugiej rundzie 100%, więc loterią tego nie nazywajcie ...

llludek 
Użytkownik

Wysłany: 27-02-2009, 16:39   

z tego co wiem to w podstawowce ucza stopniowania ;)

dobry - lepszy - najlepszy...

Szymon XI 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 04-04-2009, 17:25   

zgadzam się . to nie jest fair tak przed walką

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi