Ja proponuje, by na SotW trafiały wszystkie sygny zrobione w aktualnym tygodniu dla FS i udział będzie się łączyć z wykonywaną pracą i problem z głowy.
Czyli koniec z SOTW z góry narzuconym tematem? Może faktycznie (m.in.) w tym był problem..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
napiszę to o czym pisałem w gadce o AotW
jeśli nie będzie narzuconego tematu ludzie nie będą głosować na sig lepiej zrobiony (chociaż teraz też czasami wystarczy dobry stock ale nvm) a będą głosować na siga z tematyką, którą bardziej lubią a to trochę mija się z celem konkursu bo przecież chodzi o wybranie siga najlepiej wykonanego, a nie o najpopularniejszej tematyce...
To tak samo, jakby nie godzić się na AotW/SotW ze względu na to, że ktos głosowałby na sygne, dlatego że woli autora tej pracy niż innej, ktora jest o niebo lepsza.
Mhl, jeśli by tak nadal było to poprostu skończy się z A/SotW'em. Na próbe można by coś takiego wprowadzić.
To tak samo, jakby nie godzić się na AotW/SotW ze względu na to, że ktos głosowałby na sygne, dlatego że woli autora tej pracy niż innej, ktora jest o niebo lepsza.
Dlatego właśnie autorzy prac nie są ujawniani aż do zakończenia konkursu...
Jak też się obawiam, że bez narzuconego tematu głosowanie nie będzie do końca wyrównane. Nie chodzi nawet o preferencje forumowiczów. Po prostu łatwiej zrobić pracę na temat "manga/anime" niż dajmy na to "wojenne ścieżki".
I Pan powiedział:
Najpierw wyjmiesz świętą zawleczkę,
potem policzysz do trzech; ani mniej, ani więcej.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Te xx znaczy ilość prac którą robisz, żeby oceniali twoją galerię, ilość prac które robisz dla siebie, ilość prac którą robisz dla kadry (jeśli w niej jesteś), ilość prac którą robisz dla znajomych.. długo by wymieniać.
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...
Nie ma na to idealnego sposobu. No chyba że dacie jakieś proste tematy, na które stocków jest dużo.
Branie do kwalifikacji prac z galerii/fs jest bez sensu, ponieważ nicki autorów będą ujawnione. Na hydepark.y0.pl myślałem nad nagradzaniem tego ostrami, bo userzy jeszcze mówią to z całą otwartością "Głos na 1 bo nie lubie Webbera" - chociażby z mojego poja dzisiaj.
A ukryte nicki wiążą się z robieniem 1 pracy i nie ujawnieniem jej w galerii/fs co dla niektórych ludzi (pytałem) jest stratą czasu, bo po co, skoro pokażesz odrazu w galerii, ludzie ocenią, dowiesz sie czegoś albo ucieszysz z dobrej oceny?
Wszelkie zachęcenie ludu jest słuszne. Ale jedna tematyka jest jednak lepsza, myśle że narazie musi być prostrza.
Na to czy user głosuje że to anime to widać, np. "głos na 5 bo lepszy napis." Niestety, udowodnianie czegoś takiego jest bez sensu.
To może by narzucać z góry 1 obrazek pod który ma być zrobiony sig?
tak, pewnie, damy stock i powiedzmy, że nikt z "lepszych" nie podejmie się SotWa, i dadzą nie przerobiony stock. Przez to zwycieży ten kto da najładniejszy napis
"No chyba że dacie jakieś proste tematy, na które stocków jest dużo. "
to jest signature of the week, a nie image from google of the week, jest dobrze jak jest, Madzia swoich pogoni, ja i Pit coś dołożymy i będzie sotw
Ha, i udało mi się. Ten temat zakładałem głównie z myślą o tym, iż przyciągnie on trochę userów, którzy zaglądają częściej tu, niż do działu SotW. Miał on po mojemu głównie zwiększyć ilość prac na ten sotw, i to mi się udało. Mam nadzieję, że następne edycje potoczą się równie dobrze tak jak ta, i nie będę miał już problemów z pracami.
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...