Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Reset konta
Autor Wiadomość
Night Crawler 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 26-04-2009, 14:27   

Tak, czekam dwa tygodnie na zmiane e-maila gdyż chce grać od nowa pod tym samym nickiem.
A wiec teraz czekam 2 tygodnie, a gdyby był reset to bym czekał tylko na potwierdzenie na maila i po 30 sekundach grał od nowa.

@EDIT
Acha, już wiem o co wam chodzi. Muszę przyznać wam racje. Nawet jak zrobie resa to i tak musze zmienic e-mail i czekac 14 dni. Tak, macie racje, pomyliło mi sie. Co nie zmienia faktu że nadal jestem na tak.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 26-04-2009, 15:05   

EdwinOdesseiron napisał/a:
Pamiętajcie, że skasowane konto można jeszcze odzyskać - dopóki nie powstanie nowe o tej nazwie.

Usunięte konto można odzyskać bez względu na to, czy istnieje nowe konto o takim samym nicku czy nie. Jednak należy wychodzić z założenia, że usunięte konto już nie istnieje - Admin naprawdę sporadycznie interweniuje, więc nie należy robić sobie nadziei w tej kwestii, a konta usuwać rozważnie.

Rozumiem, że taki reset musiałby być potwierdzony linkiem w emailu?

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 26-04-2009, 15:22   

ADIHC1 napisał/a:
Usunięte konto można odzyskać bez względu na to, czy istnieje nowe konto o takim samym nicku czy nie.
Hmm, czytałem inna opinię, jak widać z niepotwierdzonego źródła.

Natomiast sam pomysł - oszczędzić miałby 20 sekund potrzebnych na rejestrację? I wierzycie że admin coś takiego zrobi? Prędzej Święty Mikołaj ...

shax29
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 82
Świat: 3
Wysłany: 26-04-2009, 15:44   

[quote="ADIHC1"Rozumiem, że taki reset musiałby być potwierdzony linkiem w emailu[/quote]
a czytales to co napisalem? tak ma byc potwierdzony... zeby to zrobic to są jakies 3 linijki kodu...

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 26-04-2009, 16:00   

shax29 napisał/a:
zeby to zrobic to są jakies 3 linijki kodu...

Skąd masz takie informacje? Bo śmiem twierdzić że nie masz racji.

Sn0py 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 26-04-2009, 16:33   

Ja też jestem na tak :)

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 26-04-2009, 16:36   

Świetny pomysł... w dodatku myślę, że w jakimś procencie wyeliminowałby problem fałszywych maili w profilach, bowiem wielu osobom nie będzie się chciało co chwile zakładać nowej postaci ;]

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 28-04-2009, 10:27   

EdwinOdesseiron napisał/a:
shax29 napisał/a:
zeby to zrobic to są jakies 3 linijki kodu...

Skąd masz takie informacje? Bo śmiem twierdzić że nie masz racji.

Weź pod uwagę, że większość nowoczesnych języków programowania pozwala na bardzo dużą dowolność w umiejscawianiu białych znaków, więc można praktycznie cały program zmieścić w jednej linijce ;D

Pomysł niby fajny i w ogóle, ale nie wydaje mi się, żeby dużo zmieniał. Nieco przyspieszyłby proces tworzenia nowego konta, ale tylko nieco.

Areen napisał/a:
w dodatku myślę, że w jakimś procencie wyeliminowałby problem fałszywych maili w profilach, bowiem wielu osobom nie będzie się chciało co chwile zakładać nowej postaci ;]

Założenie nowej postaci jest jeszcze prostsze niż reset. Więc jak ktoś nie przejmuje się multi (albo gra na s3) to i tak będzie wolał założyć nową postać, niż resetować starą (nie trzeba czekać na potwierdzenie na maila). Jeśli z kolei będzie chciał uniknąć multi, to praktycznie na jedno wyjdzie - przecież po usunięciu starego konta będzie mógł użyć tego samego (prawdziwego) maila do rejestracji nowej postaci...

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 28-04-2009, 13:55   

Pitazboras napisał/a:
Założenie nowej postaci jest jeszcze prostsze niż reset. Więc jak ktoś nie przejmuje się multi (albo gra na s3) to i tak będzie wolał założyć nową postać, niż resetować starą (nie trzeba czekać na potwierdzenie na maila). Jeśli z kolei będzie chciał uniknąć multi, to praktycznie na jedno wyjdzie - przecież po usunięciu starego konta będzie mógł użyć tego samego (prawdziwego) maila do rejestracji nowej postaci...

Tak, ale to jest zawsze więcej roboty dla osoby, która ma prawdziwego maila. Dla tych, którzy takiego nie posiadają to nic nie znaczy, dla nas tak. Zaśmiecają bazę, mają konta zapasowe "w razie w" i nie muszą się niczym przejmować. Do takiego czegoś dodałbym jeszcze aktywację na mailu dla resetu, i kasaty konta, jak i również do założenia nowego.

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 28-04-2009, 14:12   

Byłbym za, gdyby zostawały nabyte punkty MF oraz
osiągnięcia w logach gracza, chociaż itak mało kto na nie patrzy ...

Anakin S. 
Użytkownik

Level: 126
Wysłany: 28-04-2009, 15:06   

Wedlug mnie to bardzo dobry pomysl, można by cos takiego dodac do gry

shax29
Użytkownik

Level: 82
Świat: 3
Wysłany: 28-04-2009, 18:31   

Crypton napisał/a:
Byłbym za, gdyby zostawały nabyte punkty MF oraz
osiągnięcia w logach gracza, chociaż itak mało kto na nie patrzy ...

MF raczej musialyby zostawac bo przeciez do jest nie cos co daje mozliwosci przy samym starcie tylko mozna je kupic kiedy sie chce (wiecie o co mi chodzi xD ) a co go logow to raczej nie bo mialy by byc wpisy 2 walk z 1 bossem? tylko by to namieszalo :)

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 28-04-2009, 20:32   

tez jestem za.

pomysl dobry, argumenty wymieniliscie, wiec nie bede sie powtarzal.

no i hajs dla pana J.Z.

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 02-05-2009, 15:56   

Świetny pomysł. W mfo multi są zabronione (na s1 i s2). Trzeba specjalnie bawić się w usuwanie konta. Dla tego opcja resetowania byłaby najlepsza g:)

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

marcin522 
Użytkownik

Nick: Van_hellsing
Level: 167
Wysłany: 02-05-2009, 23:05   

Eh....
Pomysł fajny
ale... :D Nie wiem czy słyszeliscie o takich ludziach co konta kradną :) A ci okradnięci przez własną głupote tracą golda i itemy. Często spotkałem sie z takim czymś że " Ktoś mi konto zhakował i posprzedawał wszystko "
No to co by było jakby ktos zamiast sprzedac itemy to odrazu konto resetnoł.
Nie jest tak jak jest :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi