Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 29-06-2009, 18:21
Walkmen napisał/a:
Niestety w tym miejscu nie mogę go podać bo jest troszeczkę podobny do innego wzoru, który niestety jest... na liście zakazanych tematów na forum.
Dwa razy przeczytałem Główny Regulamin Forum oraz Wewnętrzny Regulamin Działu Rozmowa i znalazłem tylko jeden wzór zakazany - dotyczący pierwszego ataku w walce. Ok, nie będę w to wnikał. Mam jeszcze pewne wątpliwości co do...
Co do tych moich pojedynków... Narazie jeszcze niewiele z nich wiem. Jeżeli ktoś by chciał mogę tutaj opublikować walki wraz z ilością celności/uników.
Dwa razy przeczytałem Główny Regulamin Forum oraz Wewnętrzny Regulamin Działu Rozmowa i znalazłem tylko jeden wzór zakazany - dotyczący pierwszego ataku w walce.
I dobrze znalazłeś - właśnie to miał na myśli Walkmen.
ambity napisał/a:
Co do tych moich pojedynków... Narazie jeszcze niewiele z nich wiem.
Na jakim poziomie rozgrywałeś sparingi?
ambity napisał/a:
Jeżeli ktoś by chciał mogę tutaj opublikować walki wraz z ilością celności/uników.
Pokaż, może ktoś pomoże ; >
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Z tego wnioskuję, że wzór na częstotliwość uników nie jest zbyt prosty, skoro jest podobny do tego, który odpowiada za pierwsze uderzenie w walkach.
1. Walkmen może się mylić.
2. Walkmen może się mylić.
3. Rozwiązanie, do którego doszedł Walkmen jest logiczne - stąd proste.
Widzę, że w przypadku walk mieszanych dane są niekompletne. Jeśli atakowałeś z magii, to potrzebne są uniki magiczne przeciwnika, a nie zwykłe. Jeśli zamierzasz rozgrywać kolejne sparingi, to zignoruj atak magiczny i atakuj tylko fizycznie (cztery ataki magiczne to za mało na badanie czegokolwiek - to są zbędne, przeszkadzające informacje). Przedstawienie danych mogłoby się odbyć na podobieństwo tego z parsera, tzn. z jednej strony dane jednego gracza, a z drugiej drugiego (całość wycentrowana) - obecnie nie wiadomo, które z trzech "paczek danych" z każdej walki należy do którego gracza (a może tylko ja sie w tym zakręciłem?).
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Wysłany: 29-06-2009, 22:11
ADIHC1 napisał/a:
Widzę, że w przypadku walk mieszanych dane są niekompletne.
Dane są kompletne (w sumie powinno być 60 ruchów). W niektórych walkach postacie musiały leczyć manę lub życie, a ja podałem tylko same uderzenia (czasami wychodzi niecałe 60).
ADIHC1 napisał/a:
Jeśli atakowałeś z magii, to potrzebne są uniki magiczne przeciwnika, a nie zwykłe.
Tak robiłem. Wydaje mi się, że coś przeoczyłeś lub to co napisałem jest tak niewyraźne. Może powiem jak należy czytać te dane:
Wziąłem pierwsze lepsze. Celność to celność gracza atakującego. Traf: to ilość trafień (i później procent w stosunku do całkowitej ilości uderzeń). Uniki to uniki broniącego. Chyb: to uniki/chybienia (i procent uników/chybień). Suma - suma wszystkich uderzeń.
ADIHC1 napisał/a:
Jeśli zamierzasz rozgrywać kolejne sparingi, to zignoruj atak magiczny i atakuj tylko fizycznie (cztery ataki magiczne to za mało na badanie czegokolwiek - to są zbędne, przeszkadzające informacje).
Zgadzam się w 100%. Dane mogą być zupełnie zniekształcone. Przy okazji dodam, że do danych, które tu umieszczałem nie wliczałem pierwszego uderzenia, które zawsze trafia, żeby jeszcze bardziej nie zniekształcać danych.
ADIHC1 napisał/a:
Przedstawienie danych mogłoby się odbyć na podobieństwo tego z parsera, tzn. z jednej strony dane jednego gracza, a z drugiej drugiego (całość wycentrowana) - obecnie nie wiadomo, które z trzech "paczek danych" z każdej walki należy do którego gracza (a może tylko ja sie w tym zakręciłem?).
Ok, puszczę jeszcze jedną turę walk. Tym razem się bardziej postaram z przedstawieniem informacji.
W następnych walkach wykluczę atak magiczny i zmniejszę szybkość postaci na 120lv.
Zacząłem już jako tako analizować te walki, ale na razie nie doszedłem do żadnych konkretniejszych wniosków. Może jutro rano będę wiedział coś więcej na ten temat. Liczę również na Wasze pomysły.
Wziąłem pierwsze lepsze. Celność to celność gracza atakującego. Traf: to ilość trafień (i później procent w stosunku do całkowitej ilości uderzeń). Uniki to uniki broniącego. Chyb: to uniki/chybienia (i procent uników/chybień). Suma - suma wszystkich uderzeń.
OK, więc to jednak ja zakręciłem się podczas przeglądania wyników.
Wysłany: 29-06-2009, 23:20
Najpiękniejsze to nie jest, ale grafikiem nie jestem, sorry!
PS. teraz odczytanie danych powinno być znacznie łatwiejsze.
Co do samych walk - nie dałem walk ze zniekształconymi danymi (tych z czterema atakami z magii).
[ Dodano: 30-06-2009, 21:09 ]
Dodaję jeszcze 3 raporty do tamtych pozostałych. Mam tylko małe pytanie... Czy ktoś jest w ogóle zainteresowany tym tematem (oprócz Adiego)?
Jeżeli nie, to można zamknąć. Trochę się już dowiedziałem, do reszty postaram się dojść sam.