już to widzę... ostatnio jak eq sprowadzałem i kupowałem dużo przedmiotów to dużo razy było trzeba klikać a co dopiero w dialogu.
o i jeszcze łatwo by było się pomylić
Ogólnie rzecz biorąc mam przeczucie, że po wprowadzeniu
tego pomysłu miasta będą solidną częścią mapy, czyli
nie będzie czegoś takiego WEJDŹ DO MIASTA, tylko
po prostu do miasta by się wchodziło idąc mapą.
A miasto zajmowało by sporą część. Można by zrobić
specjalne miejsca na expowiska (można tam atakować,
więc nie ma kłopotu z ochroną, tak jak na Salamandrii)
i miasta, czyli bezpieczny azyl. Tam byłby rynek i wszelkiego
rodzaju sklepiki, NPC od których przyjmowało by się questy itp.
Noo tego to już sobie nie wyobrażam, ogromne spłaszczone miasto na mapie fuuj to by wyglądało gorzej niż tibia.
A co do tego natiusy to można by spokojnie rozwalić thanarga i go uratować, nie przeszkodziło by to w dalszym rozwoju gry.
Jak już coś to można by zrobić graficzne przedstawienie miasta(coś jak w herosach). A kto by chciał mógł by ustawić sobie "stary styl(tekstowy)" lub "nowy styl(graficzny)"
To by mi się prędzej widziało
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
Można by, tylko że to nic nie wnoszący bajer i prawda jest taka, że to sporo roboty a i tak 98% ludzi chodziłoby skrótami.
Moim zdaniem można dodać, tylko po co, są rzeczy ważniejsze niż taka pierdółka (do tego czasochłonna)
Doda klimat, ale jak ktos tam pisal, po co zbedne klikanie, komu sie bedzie chcialo? Jak ktos bedzie chcial prawdziwego klimatu, wlaczy sobie prawdziwego rpg... Problem z glowy? jup!
I właśnie dlatego miasta są tworzone po "nowemu".
W sumie można by pokusić się o kompromis. Po wejściu do miasta oczom gracza ukazywałby się rysunek miasta (skoro Jacek inwestuje w pixelart, to i w kolejnego grafika może zainwestować) - coś na kształt tego co zobaczyć można w HoMM czy Disciples. Zamiast biegać z lokacji do lokacji klikałoby się na odpowiednią część rysunku, co przenosiłoby do odpowiedniej lokacji. Ograniczyłoby to część zbędnego klikania, a byłoby "klimatycznie", hehe..
bittefight, gladius i pare innych przykladow sie znajdzie... wg mnie powinno byc bardziej oryginalnie
Trudno o oryginalność, gdzie wszystko zostało już wymyślone.
To nie kwestia tego czy dane rozwiązanie pojawiło się w grze A, B czy C, a jedynie zdrowego rozsądku. Jeśli jakieś rozwiązanie jest dobre, to dlaczego miałoby nie być zrealizowane?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem