Jedyne co mi się w tym pomyśle podoba to to, że można jakby "zresetować" swoją postać i grając mieć już inny nick, tak jak VIPy na naszym forum
Szept napisał/a:
Generalnie szukam pomysłu na wypełnienie czasu po upku i przed nową wersją.
Prędzej wejdzie MFo3 niż update. Tomi coś przebąkiwał (nie jestem pewien czy Tomi), że nowa wersja pojawi się za jakieś pół roku. Znając średni termin oczekawania na upa, to up będzie za rok, pół roku po nowej wersji.
Jedyne co mi się w tym pomyśle podoba to to, że można jakby "zresetować" swoją postać i grając mieć już inny nick, tak jak VIPy na naszym forum
również mi się to spodobało
Sax napisał/a:
Pomysł mi się spodobał ale myślę że byłoby to niesprawiedliwe bo gracz który więcej razy by przeszedł grę miałby więcej pnk do rozdania i by kosił graczy ale samo powtórzenie fabuły jest dobre
no w końcu nam się coś należny za przejście całej fabuły ^^
Niby jaki problem? Zbierasz golda i masz miksy.
Reset lvla+jakis fjany nick...Mogloby byc ciekawie.
Jako premie proponowalbym jakas premie zwiazana z ruchami. Nie wiem-szybsze odswiezanie/wiecej niz "nowi"-jest przewaga, ale nie tak znaczaca jak pkty statow.
I to jest b. dobry pomysł. Np. co 2 minuty, lub w ostateczności co 2,5 minuty.
10 ruchów regenerowało by się o 5 minut szybciej, 100 o 50 minut szybciej,
700 o jakieś 6 godzin szybciej.
@down
Akurat tego bym z wypowiedzi Tomiego nie wywnioskował, napisał, że Mfo3 będzie za min. 6 miesięcy, ale co do upka to niczego nie potwierdził ;p Chociaż bardziej logiczne byłoby wprowadzenie update do mfo2 i póxniej wprowadzenie mfo3.
Ostatnio zmieniony przez Shark 20-08-2009, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Prędzej wejdzie MFo3 niż update. Tomi coś przebąkiwał (nie jestem pewien czy Tomi), że nowa wersja pojawi się za jakieś pół roku.
Zakręciłeś się ; >
Tomi napisał/a:
Cała "para" idzie w silnik MF3, który już zaczyna nabierać kształtów i jeszcze w wakacje planowane są pierwsze zamknięte testy. Kiedy owy silnik będzie ukończony? Nieprędko - stawiam że minimum 6 miesięcy. W międzyczasie będzie wprowadzony update do obecnej wersji - kiedy dokładnie? Nie wiem, ale prace nad nim powinny niedługo ruszyć.
Cała "para" idzie w silnik MF3, który już zaczyna nabierać kształtów i jeszcze w wakacje planowane są pierwsze zamknięte testy. Kiedy owy silnik będzie ukończony? Nieprędko - stawiam że minimum 6 miesięcy. W międzyczasie będzie wprowadzony update do obecnej wersji - kiedy dokładnie? Nie wiem, ale prace nad nim powinny niedługo ruszyć.
Z tego rozumiem, że update będzie w przeciągu pół roku?
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
- Nick nowego bohatera będzie miał inny kolor;
- Co poziom otrzymujemy do rozdania 15 punktów umiejętności ( a nie 10 );
- minimalny poziom atrybutów to 5;
- Możliwość otrzymania nowych zadań, tylko dla klasy prestiżowej ( tak to można nazwać );
- Otrzymanie zdolności "chodzenie po górach";
Nie chcialo mi sie czytac wczesniejszych postow, ale powiem krotko:
- inny kolor nicku, po co to komu? zbedny bajer...
- 15 pkt statystyk zamiast 10? dyskryminacja nowych graczy. nowi gracze nie mieliby najmniejszej szansy na wygrana z takim osobnikiem i konczyliby gre dosc szybko, mfo calkiem straciloby na popularnosci
- atrybuty minimum 5? po co to komu... zupelnie bez sensu...
- dodatkowe questy? to mozna wprowadzic i bez potrzeby przechodzenia fabuły
- chodzenie po gorach? czyzbys zazdroscil gmom? ;pp jak dla mnie tez niepotrzebny
A wiec podsumowujac.. pomysł beznadziejny sadze ze nowa fabula rozpocznie sie wraz z Mfo 3 old mfo(mfo1) mialo swoja krociutka fabułe, obecne mfo(mfo2) ma swoja fabule , wiec Mfo 3 zapewne rowniez bedzie mialo nowa fabułe, wiec ten twoj post jak dla mnie jest kompletnie zbedny. Jestem na NIE!!!!!
Profesja: Mag
Level: 78
Wysłany: 30-08-2009, 21:22
zioom napisał/a:
A czy te 15 pkt. nie dyskryminuje nowych graczy ? Którzy jeszcze nie grali w ta gre?
Zgodzę się z toba ponieważ nowy grac zjak ma 10 pkt. to jest bez szans pokonać takiego gracza co ma 15 proponuje tylko zmiane koloru nicka po to zeby nowi gracze w razie jakiś problemów mogli sie zapytać kogoś doświadczonego o fabułe