Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:35
Dodatkowe trofea ze zwykłych potworów
Autor Wiadomość
Neni 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: phoon
Level: 432
Świat: 6
Wysłany: 07-09-2009, 21:03   

Też na nie, w sumie to jest bez sensu... Skórki dzika i Żądła Szerszenia wystarczą, co do przelewów to zgodzę się z ambity na ś1 maksymalna cena za 1 żądło szerszenia wynosi 3k! To jest nielogiczne... Co do utrudnienia gry, wystraczyłoby wprowadzenie zakazu graczom, którzy doszli już do Urkaden licytowania owych gemów w miastach Eternia-Langeburg, o ile jest to możliwe.

ambity 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 07-09-2009, 21:47   

Dlaczego uczepiłem się przelewów? Już mam ich dość. Zawsze jak są aukcje gemów szybkości na ***** (max), które są mi potrzebne to przebija mnie gość, który ma 40kk kasy na 30lv, z czego 39kk z przelewów. Nie będę dawał 8kk za takie gemy, bo jeszcze ja bana dostane! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że podaję wystarczające powody, dla których powinny być nałożone kary, a ich jak nie ma, tak nie ma. Według GM'ów te argumenty są ciągle niewystarczające... Tragiczne jest to, że oni sami przyznają, że to był przelew, ale argumentują: "Gracz nie przekroczył limitu, więc kara nie może być nałożona." i dodają, że limity ceny za niedługo zostaną zmniejszone.

Chcecie jeszcze dokładać towary do przelewów? ;/

Neni napisał/a:
Też na nie, w sumie to jest bez sensu... Skórki dzika i Żądła Szerszenia wystarczą, co do przelewów to zgodzę się z ambity na ś1 maksymalna cena za 1 żądło szerszenia wynosi 3k! To jest nielogiczne... Co do utrudnienia gry, wystraczyłoby wprowadzenie zakazu graczom, którzy doszli już do Urkaden licytowania owych gemów w miastach Eternia-Langeburg, o ile jest to możliwe.

Na gemy lepiej nie... Bo w końcu tym z Urkaden również mogą być potrzebne gemy z targu z miast Eternia / Langeburg...

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 08-09-2009, 18:23   

Neni, a czy ja mowie, żeby to już wprowadzić ? dlatego mówię o limitach bo jestem pewien, że takie przelewy za trofea o jakich mówicie niedługo się skończą, zamiast zasugerować jakiś plus, wy tylko to jedno widzicie, ja nigdy nie przelewałem kasy i raczej się zdarzało, żeby ktoś dał mi jaką nieziemską sumę ponad ustalony limit, nauczcie się zarabiać uczciwie i a szybko to nie będziecie narzekać na tych "PRZELEWOWCÓW", dla nich i tak prędzej, czy później skończy się "dzień dziecka" ;) ja nie narzekam bo umiem zarabiać i prawie zawsze kupuje to na co poluje, a jeżeli czegoś nie mogę kupić, zbieram cierpliwie kasę i w końcu to mam. Pozwolę sobie zacytować : "Nie patrz na innych, patrz na siebie" zobacz jak kończą ci pozornie najlepsi, zobacz jak skończył wielki Elfen Lied, jak mu się opłaciło przelewać tyle razy ;)

Neni 
Użytkownik

Wysłany: 08-09-2009, 19:04   

BLade ja także nie przelewam kasy tylko boli mnie takie coś

04.09.2009 MP Plus 1 lv. 50000 G rochacz
03.09.2009 Mikstura życia Lv5 23 szt. 168000 G Rukia_San
03.09.2009 Mikstura życia Lv5 1 szt. 8820 G DICK
03.09.2009 MP Plus 1 lv. 46514 G KiRaKu
01.09.2009 Mikstura regeneracji Lv1 1 szt. 130000 G Przeklinak Orginal
31.08.2009 MP Plus 1 lv. 50000 G Przeklinak Orginal
31.08.2009 MP Plus 1 lv. 50000 G Przeklinak Orginal
30.08.2009 Laska 1 szt. 39000 G Przeklinak Orginal
30.08.2009 Bursztynowa Laska 1 szt. 20000 G PrzeklinakOrginal
27.08.2009 Cisowa Różdżka 1 szt. 9999 G Przeklinak Orginal
27.08.2009 Lód 1 1 lv. 3999 G Przeklinak Orginal
27.08.2009 Ogień 1 1 lv. 3999 G Przeklinak Orginal

Koleś z którego wzięłam te logi (przepraszam jeżeli to Ciebie uraża) Po co jakimś 50+ lvl'om gemy Ogień 1 itp. lub Cisowa Różdżka...? Dla mnie nawet to jest przelew...

I jeszcze dorzucić do tego inne przedmioty skórom dzika pochodne...

BLade_immortal 
Użytkownik

Wysłany: 08-09-2009, 19:39   

Nie obrażasz mnie i masz rację, to jest przelew, jednak z tym nic nie zrobisz bo takie aukcje są dozwolone, nie ma tutaj olbrzymich cen więc takim graczom to zwykle uchodzi, co ci mam napisać ? jestem temu przeciwny, jednak wiesz co musieliby zrobić żeby ukarać każdego takiego gracza ? Moja rada, nie zwracaj na to uwagi ;)
Ja chce tylko udogodnić grę, jak widzisz teraz po przebiciu np. Eliksiru, nie możesz dalej licytować, dlatego sugerowałem, że na trofea też mogliby takie limity nałożyć, bez możliwość przebicia, jeżeli ktoś się nachodzi po to żeby nazbierać np. żądeł szerszenia to czemu nie miałby prawa sprzedać tego po cenie max, komukolwiek, jeżeli potrzebuje kasy, takie przelewy dopuściłbym do gry, wszystkiego zabronić moim zdaniem się nie powinno. ;)

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 08-09-2009, 20:38   

BLade_immortal napisał/a:
na pewno urozmaiciłoby to jakoś grę i zwiększyło możliwość zarobku na niskich levelach, gdzie trwa to uciążliwie długo,

a co by wniosło do gry zbieranie trofeów które sa do niczego nieprzydatne? Tylko zwiekszyłoby to mozliwości przelewów.
A na niskich levelach mozna sporo zarobić i wcale to nie trwa strasznie długo, jak się komus nie chce zarabiać to jego sprawa.

pozdrawiam

[ Dodano: 08-09-2009, 20:43 ]
ambity napisał/a:
Dlaczego uczepiłem się przelewów? Już mam ich dość. Zawsze jak są aukcje gemów szybkości na ***** (max), które są mi potrzebne to przebija mnie gość, który ma 40kk kasy na 30lv, z czego 39kk z przelewów. Nie będę dawał 8kk za takie gemy, bo jeszcze ja bana dostane!

Też mam dośc przelewów ale mozna zarobić kupę kasy i bez nich, ja jakos sobie radzę, a na twoim levelu to spokojnie mozna uczciwie zarabiać po 500.000 i więcej dziennie, jak się obawiasz kary za licytacje powyżej limitu to sam zgłoś aukcje do GM'a i poproś o obciecie nadwyżki. A transfery zgłaszaj do GM'ów i tyle, żale na forum nie maja sensu jak sie nie reaguje na transakcje na targu.

pozdrawiam

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 08-09-2009, 21:27   

Trofea.. Świetna idea! Ale to trzeba dobrze dopracować.. bo w MFO ciężko takie coś wprowadzić.

Przede wszystkim:
1. Trofea powinny być trudne do zdobycia.
2. Powinna być możliwość pochwalenia się nimi.
3. Podział na trofea cenne i pospolite..

Co do punktu 3:
Trofea cenne.
- można je sprzedać na targu,
- bardzo trudne do zdobycia (b. rzadko wypadają),
- możliwość "pochwalenia" się nimi (można np. w profilu umieścić zakładkę "Trafea" i tam by pisało przykładowo - "Gracz uzbierał 10 skór niedźwiedzia. ")
- w ostateczności - medale! Obok powyższego punktu, gdy gracz ma ich najwięce, obok liczby trofeł, jest medal g:)

Trofea pospolite.
- nie można ich sprzedać na targu,
- można je sprzedać w sklepie po przystępnej cenie,
- wypadają bardzo często,
- nie ma sposobu aby się nimi "pochwalić".

Przykłady trofeł?
Skóra Węża [Pospolite];
Skóra Tygrysa [Pospolite];
Serce Zombie [Cenne];
Płomyk Żywiołaka [Cenne];

A w plecaku nowa zakładka "Trofea".

Co do skór dzika, skrzydeł nietoperza, żądeł szerszenia itp. Zrobić z nich przedmioty questowe :)
Dodatkowo sposób na ukrócenie przelewów: Skóry i żądła można wylotować 5 i nigdy więcej nie wylecą :] To samo z żądłami, tylko w ich wypadku 10.
Nie można zapomnieć też o rybach i kawałkach kaktusa: Je pozostawmy bez zmian ;> Chyba że ktoś ma na nie jakiś pomysł g:)

Oczywiście to na 99% nie przejdzie i jak już możemy się z tym spotkać w MFO3.
P.S. I up'date na pewno nie zbliża się WIELKIMI krokami.. :)

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |
Ostatnio zmieniony przez Skailer 09-09-2009, 08:42, w całości zmieniany 2 razy  

BLade_immortal 
Użytkownik

Wysłany: 08-09-2009, 21:58   

Na coś takiego czekałem !
Skailer doskonale to ująłeś, ja nie mam czasu dokładnie wszystkiego opisywać ani się nad tym zastanawiać, podałem ogólną propozycję, nieźle to urozmaiciłeś, jestem jak najbardziej za ;)
Teraz komentujcie jego, nie mnie, on przejął inicjatywę :D

Neni 
Użytkownik

Wysłany: 09-09-2009, 16:27   

Hmmm... Na to mogę się zgodzić nawet mi się podoba, ale to i tak nie przejdzie ^^

BLade_immortal 
Użytkownik

Wysłany: 09-09-2009, 18:43   

Może niech się w końcu wypowie ktoś z administracji :P

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 09-09-2009, 18:56   

BLade_immortal napisał/a:
Może niech się w końcu wypowie ktoś z administracji :P

Marzenie :roll: Admini zaglądają tylko do tych konkretnych tematów i tylko gdy ktoś ich zawiadomi, że warto zajrzeć w dany temat ;> I wtedy też nie będzie pewne że na pewno się wypowie - może uznać to za po prostu zbędny pomysł i się nie wypowiadać w ogóle..

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

Anakin S. 
Użytkownik

Level: 126
Wysłany: 09-09-2009, 19:36   

Co do pomysłu Skailera, to co do niego sie zgadzam, pomysł z zakładką Trofea jest bardzo dobry, chociaż dalej jestem przekonany, że lepiej byłoby wprowadzić to w MFO3, a nie w obecnej wersji, która upadnie tak jak MFO1W MFO2 jakoś to czarno widze ( :zly: )

BLade_immortal 
Użytkownik

Wysłany: 09-09-2009, 20:04   

nawet jeśli miałoby to wyjść w MF03 to niech przynajmniej tyle, ale uważam, że propozycja jest warta rozpatrzenia ;)

NaPatelniChomik 
Użytkownik

Nick: Wykompe Ci Matke
Level: 158
Wysłany: 10-09-2009, 10:14   

a ja myślę że to powinno wyglądać tak po zabiciu jakiegoś smoka dostajesz jego pazur albo kieł, masz taki ładny kieł w profilu, w grze pokonujemy minotaury itp więc i jakieś ich "kończyny" można by było posiadać :) jedynie dla urozmaicenia, przedmioty niesprzedawane będące rzadkością.

dannte
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2009, 13:10   

Skailer napisał/a:
1. Trofea powinny być trudne do zdobycia.

To nie ma większego sensu, bo żadna walka z potworkami nie kosztuje cię żadnego wysiłku (czyli po prostu przyspiesz-powrót, albo spacja-spacja i po walce) więc nawet nie zauważyłbyś czy coś wypadło czy nie, albo miał byś trofeum w plecaku albo nie i tyle, dlatego właśnie nie widzę w tym sensu (chyba że miałeś na myśli loot z bossów).
Skailer napisał/a:
2. Powinna być możliwość pochwalenia się nimi.
- można je sprzedać na targu,
- w ostateczności - medale! Obok powyższego punktu, gdy gracz ma ich najwięce, obok liczby trofeł, jest medal g:)

Co znaczy możliwość pochwalenia się nimi? W jaki sposób chcesz to zrealizować? (skoro będzie można także kupić trofea? to czym się chwalić? tym, że cię stać? ;) )
Skailer napisał/a:
Co do skór dzika, skrzydeł nietoperza, żądeł szerszenia itp. Zrobić z nich przedmioty questowe :)
Dodatkowo sposób na ukrócenie przelewów: Skóry i żądła można wylotować 5 i nigdy więcej nie wylecą :] To samo z żądłami, tylko w ich wypadku 10.

Ten pomysł to jest mocno naciągany i tyle. Nie sądzę, aby twórcy gry się w coś takiego bawili ;) Prędzej usuną takie questy :P Albo według mnie lepszym rozwiązaniem byłoby to, że zamiast 5 skór dzika, trza by zdobyć jedną, która by po prostu miała 5 razy mniejszą szansę na wypadnięcie (i analogicznie do żądeł itp.). Oczywiście wtedy już jako przedmiot questowy, tyle, że przedmioty te nie są związane z walkami z potworkami, tylko z konkretnymi akcjami na mapie, więc też trochę naciągane...

Pozdrawiam i bez urazy :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi