Gracz A który miał 26lv dorobił się małymi krokami do jakiejś tam gotówki
zakupił Spiżową różdżkę za 590k i Haganowy Miecz za 630k w mieście
Langeburg (tutaj już pojawia się pytanie - skąd te przedmioty znalazły
się na targu w tym mieście, w dodatku od tego samego gracza).
Gracz A który miał 26lv dorobił się małymi krokami do jakiejś tam gotówki
zakupił Spiżową różdżkę za 590k i Haganowy Miecz za 630k w mieście
Langeburg (tutaj już pojawia się pytanie - skąd te przedmioty znalazły
się na targu w tym mieście, w dodatku od tego samego gracza).
Tutaj?
Ja to zrozumiałem że pewien gracz wystawił dwa przedmioty w langeburg, bo przecież jak Crypton pisze w dodatku od tego samego gracza, to nie ma odniesienia w tym akapiocie i nie wiadomo o kogo chodzi, lecz nasuwa się, że Gracz A ikupił od gracza C miecz i kupił od gracza C różdżkę
Gracz A nie kupil rzeczy od gracza B a potem znowu je sprzedal
Kupil je od jakiegos innego typa, po czym sprzedal je graczowi B
CRYPTON prosilbym, zebys jak juz cos piszesz - pisal prawde gracz A to - Rencar (swiat 1) prosze zobaczyc, ze nie kupil a potem nie sprzedal temu samemu graczowi to byli dwaj inni gracze
kupil je od gracza Goly_Oi, a nastepnie sprzedal - N3xT (wiec nie ma mowy o przelewie)
fakt, nie oznaczyłem gracza C - przepraszam za zamieszanie
z tym "w dodatku od tego samego gracza" miałem na myśli to,
że oba przedmioty pochodzą od jednej osoby, a nie są kupione
w różnym czasie od różnych osób
WoBo, ale po co ma sie pytac innego gracza? myslal, ze to normalne, wnioskujac po tym, za ile chodza inne aukcje. Akurat Ty tutaj wypowiadasz sie bez sensu.
Krotko, jasno i na temat:moje pytanie mialo na celu dowiedzenie sie, czy moge "sponsorowac" kolege. Czemu nie? Jak kupuje gemy wspomagajace, ktore bede sobie nabijal podczas turka (blokada lvl) i sprzedam pozniej. A, ze pomoge koledze, to plus i dla mnie i dla niego. Co za roznica, czy kupie po limicie od niego czy od innych osob?
Teraz mi przyszło do glowy: jeśli miał to być przelew, to musieli się komunikować.O ile się nie mylę, admini mają wgląd w PW.Jak tam n ic nie ma, to chyba nie jest przelew
Teraz mi przyszło do glowy: jeśli miał to być przelew, to musieli się komunikować.O ile się nie mylę, admini mają wgląd w PW.Jak tam n ic nie ma, to chyba nie jest przelew
Nareszcie jakis Gm, bardzo prosilbym administracje, zeby zobaczyli temat i wypowiedzieli sie. Cos czuje, ze tu tylko "ktos wyzej" moze zmienic absurdalna decyzje o karze Cryptona.
Wysłany: 02-10-2010, 23:56 Re: Przelewy nowej generacji
Crypton napisał/a:
Przejdźmy do samej sprzedaży:
Gracz A sprzedał te przedmioty graczowi B (224 poziom) w Eliar po cenach:
Haganowy miecz - 1.000.000
Spiżowa różdżka - 2.000.000
Moim zdaniem te ceny rzeczywiście są trochę przesadzone i mogłyby być trochę mniejsze.
Crypton napisał/a:
1. Czy graczowi z 224lv zależałoby na takich przedmiotach?
2. Czego gracz B szukał w Eliar? Raczej nie okazji na targu,
aby zakupić przedmioty 2x drożej, a jeżeli w standardowym mieście
gdzie ten przedmiot się znajduje na targu.
3. Czy gracz B miałby z tego jakiś zysk? Oczywiście, że nie
1< na pewno by mu nie zależało na ty przedmiotach, ale to jest jego sprawa do czego jest mu potrzebny dany przedmiot.
2< w Eliar i innych nisko lvl miastach tacy gracze szukają choćby Eliksirów, które nie jest już tak łatwo znaleźć w korzystnych cenach.
3< taki lvl jak 224 ma takie zyski z potworów, że mu to jest obojętne wydać 3 mln na przedmiot nawet taki na którym nie będzie miał zysku.
Crypton napisał/a:
Czy graczowi z 26lv powinna zostać tylko odjęta nadwyżka? Jak twierdzi
poszkodowany, nie znał gracza B(224lv) i uznał, że aukcje nie przekroczyły limitu
cen więc są dozwolone. Otóż nie ma nic bardziej mylnego, aukcje są ewidentnie
ustawione .. W takich przypadkach odejmuję całą kwotę i dorzucam kilka dni
więzienia, aby wybić społeczności MF tego typu przelewy na przyszłość.
Moim zdaniem ewidentnym przelewem było by gdy gracz B wystawia te przedmioty następnie gracz A je odkupuje po korzystnej cenie i sprzedaje graczowi B bo znacznie wyższych cenach. Tutaj czegoś takiego nie ma. Przed udzieleniem kary Crypton powinieneś napisać do obu stron i przynajmniej zażądać kilku zdań na temat tej sprawy np:
-czy obaj gracze się znają
-jakim powodem było kupno tych przedmiotów
-dlaczego dano tak dużą cenę za taki przedmiot
Moim zdaniem kara powinna wyglądać tak, że zostaje odliczona nadwyżka złota za przedmiot do ceny maksymalnej danego przedmiotu bo w końcu te ceny maksymalne po coś są. I jeśli było by wytłumaczenie sytuacji to nie dawać kary kilku dni więzienia tylko upomnienie (tylko w przypadku pierwszego takiego przewinienia).