To jest naprawdę dla mnie niepojęte - masz całe forum do dyspozycji, ale dowodów swojej tezy chcesz szukać na shoutboksie (przypomnij sobie co pisałem na ten temat nieco wyżej). Dodatkowo, napisałeś to tak, jakby to było powszechne zjawisko, a domagasz się dostępu do aż kilkumiesięcznego archiwum (które swoją drogą nie istnieje - shouty starsze, niż 14 dni są kasowane) - zakładałem, że z łatwością podasz parę bieżących przykładów.
Kolejna rzecz, która mnie dziwi to to, że o takich rzeczach nie dowiaduję się na bieżąco - dlaczego nie widzę w tym dziale ani jednego tematu na ten temat? Nie widzę też ani jednej wiadomości w swojej skrzynce w jakikolwiek sposób związanej z tym rzekomym problemem. Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Kolejna rzecz, która mnie dziwi to to, że o takich rzeczach nie dowiaduję się na bieżąco - dlaczego nie widzę w tym dziale ani jednego tematu na ten temat? Nie widzę też ani jednej wiadomości w swojej skrzynce w jakikolwiek sposób związanej z tym rzekomym problemem. Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Ale to prawda.. nikt nic nie pisze bo kazdy wie ze jestes leniem, zadne ruchy nie zostaną z Twojej strony poczynione.
@EDIT
Przynajmniej ja takie wrazenie odnosze.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Tu nie chodzi o konkretne przykłady tylko o to że wszyscy wiedzą/myślą że jesteś leniem.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Sam sobie zrobiłeś. Z resztą sam tak stwierdzałeś żartobliwie w swoich wypowiedziach. Teraz akurat za żartobliwą formę bym tego nie nazwał ;p Tak czy siak to widać, nie wiesz co się na forum dzieje (patrz. PW), nieład na forum, nieposprzątane działy, więc masz już ogólne wrażenie.
No kurde co chwila jest sytuacja ze trzeba coś wyklikać a Ty starasz się od tego wymigać. Jak trzeba było wydłużyć sb żeby odnaleść jakąś informacje to wielki problem. Potem trzeba było ponownie skrócić - znowu problem. Wywalić range grafika - problem, zmienic kolor grafika - problem etc.
To są małe rzeczy ale wykreowały ogólny wizerunek ;D
Poza tym nuda i monotonnia, niby wszyscy czekają na mf3 i wtedy forum ruszy ale nikt tak naprawde nie wie kiedy premiera i czy wogóle.
Sam sobie zrobiłeś. Z resztą sam tak stwierdzałeś żartobliwie w swoich wypowiedziach.
Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek nazwał się leniem. Choć to prawda, że wszelkie tego typu komentarze na mój temat ignorowałem - wygląda na to, że był to błąd.
Areen napisał/a:
Tak czy siak to widać, nie wiesz co się na forum dzieje (patrz. PW)
W takim razie powtórzę pytanie - co się dzieje, o czym nie wiem?
Areen napisał/a:
nieład na forum, nieposprzątane działy, więc masz już ogólne wrażenie.
Główne działy są regularnie, codziennie moderowane.
O wegetacji już wspominałem - przyjdzie czas, nastąpią zmiany na forum. Teraz, kiedy i sama gra wegetuje nie ma to sensu.
Night Crawler napisał/a:
No kurde co chwila jest sytuacja ze trzeba coś wyklikać a Ty starasz się od tego wymigać.
Przykłady poproszę.
Night Crawler napisał/a:
Jak trzeba było wydłużyć sb żeby odnaleść jakąś informacje to wielki problem. Potem trzeba było ponownie skrócić - znowu problem.
Kiedy faktycznie wydłużenie SB jest niezbędne to robię to. Nie będę tego robił na każde widzimisię użytkowników i nie ma to nic wspólnego z lenistwem.
Night Crawler napisał/a:
Wywalić range grafika - problem, zmienic kolor grafika - problem etc.
Znowu, to nie ma nic wspólnego z lenistwem - byłem temu przeciwny (co chyba było oczywiste) i długo nie mogłem się do tego rozwiązania przekonać (i żałuję, że dałem się przekonać).
Night Crawler napisał/a:
Poza tym nuda i monotonnia, niby wszyscy czekają na mf3 i wtedy forum ruszy ale nikt tak naprawde nie wie kiedy premiera i czy wogóle.
Chcesz konkretnych przykładów? Nie jestem w stanie ich wymienić ponieważ nie notuje ich sobie.
Btw. Twoje działanie na tym forum ogranicza się do koniecznego minimum, marzy Ci się "cisza i spokój", "niech nie bedzie niczego". Forum umiera a żyć powinno, Ty czekasz na premiere mf3 a dobrze wiesz ze zanim ta gra wyjdzie to nikt tu juz nie zostanie. Mówisz że to forum gry przeglądarkowej a nie społecznościowe ale to nie zmienia faktu że przez społeczność tworzone.
Będzie to pewnie bolesne co powiem ale spójrz na Fortal i Phantoma, on jest adminem a Ty leniem, komuchem.
Nie wiem, może wydaje Ci się że temu forum nic nie potrzeba, może podoba Ci sie że jest tu garstka Twoich ludzi (mam na mysli wiare z 2006 roku) i nie potrzebujesz nowych userów, którzy i tak długo tu nie zabawią bo NUDA.
Każde forum w swojej definicji musi żyć, nie wazne czy jest to forum gry przeglądarkowej, muzyczne czy brokacik.pl..
To jest moja prywatna opinia, nie wiem czy inni ją podzielają.
@EDIT
Nie oczekuj że bede podawał Ci przykłady, mówił co jest do poprawy, co jest złe a co dobre. Ty jesteś adminem a mi daliscie dobrze do zrozumienia że "moje działanie na tym forum jest ogólnie znane. Prowokacja to moje drugie imie". Wiec nie bierz do siebie tego co piszę, wogóle tego nie czytaj. Nie trać swojego cennego czasu na prowokatora.
Tyle ode mnie.
To jest naprawdę dla mnie niepojęte - masz całe forum do dyspozycji, ale dowodów swojej tezy chcesz szukać na shoutboksie (przypomnij sobie co pisałem na ten temat nieco wyżej). Dodatkowo, napisałeś to tak, jakby to było powszechne zjawisko, a domagasz się dostępu do aż kilkumiesięcznego archiwum (które swoją drogą nie istnieje - shouty starsze, niż 14 dni są kasowane) - zakładałem, że z łatwością podasz parę bieżących przykładów.
nie zaglądam już na główne działy forum, oprócz kilku wybranych watków w HP
mówie o moich doświadczeniach na sb. wielokrotnie, gdy pojawiała się dosyć rozbudowana dyskusja, zostawała ona przerywana, przez któregoś z moderatorów waląc wyzej przedstawione przeze mnie argumenty. a nie jestem w stanie podać ci bieżących przykładów, dlatego, że na tym forum ze świecą szukać normalnych dyskusji. Pozsotało to kilka zatwardziałych osób tworzących sobie kółko wzajemnej adoracji. Kiedyś to forum żyło, jednak osoby dzięki którym tak było zostały usunięte, albo same odeszły widząc tego typu obrót sprawy.
tak jak Pisze NC to forum umarło, ale to już temat na inną dyskusję
Ale żeście się uczepili tego Adi'ego.
Moim zdaniem sprawdza się bardzo dobrze.
Bynajmniej ja uważam, że forum gry ma mieć funkcje głównie techniczne/wspierające dla gry - błędy, poprawki, info i dyskusje o samej grze itp. - i taką rolę spełnia.
Co to tzw. społeczności - to jest dodatek, a nie główna funkcja forum.
Co do zapełniania treścią for społecznościowych to chyba nie od tego jest junior admin? Społeczność tworzą użytkownicy, czyli m.in. Wy.
Chcecie rozkręcić jakiś dział, macie jakiś pomysł? Na pewno nikt nie będzie Wam rzucał kłód pod nogi.
Piszecie tak, jakby to Adi był winien temu, że po prostu nie ma chętnych do budowania społeczności. Przecież on nie gryzie tych nowych użytkowników, którzy rejestrują się na forum. To raczej stara gwardia czasami "spławia" każdego nowego kto się wychyli.
A i jeszcze jedno - "choinki" z wszelkimi możliwymi bajerami/dodatkami na forum MF się nie spodziewajcie Ja tego nie zdzierżę Ma być przejrzyście. Zresztą jest wszystko to co tak naprawdę potrzebne i po prostu marudzicie, bo już dawno "wyrośliście" z MF.
Ale żeście się uczepili tego Adi'ego.
Moim zdaniem sprawdza się bardzo dobrze.
Odrazu zaznaczam ze nie mam nic do Adiego, nie mam nic przeciwko niemu jako junior adminowi. Poprostu powstał taki temat to i mówię co wg mnie kuleje. Nikt nie jest idealny.
Tomi napisał/a:
A i jeszcze jedno - "choinki" z wszelkimi możliwymi bajerami/dodatkami na forum MF się nie spodziewajcie Ja tego nie zdzierżę Ma być przejrzyście.
Chyba nikt choinki nie oczekuje ale jakieś urozmaicenia, odskocznie od szarości by się przydały
Akcja z przekrzywioną stroną była czymś o czym mówię.
Tomi napisał/a:
po prostu marudzicie, bo już dawno "wyrośliście" z MF.
H@H@ bez jaj coś w tym jest, chyba trafiles w sedno.