Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 01:01
niesłusznie zbanowany i usunięte konta
Autor Wiadomość
Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 30-12-2010, 14:01   

Wyjdź stąd napinaczu, bo nie zrozumiałeś.

musaraj 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 30-12-2010, 14:07   

Rozumiem, że uważasz, że regulamin jest niesprawiedliwy, gdyż na 180lv tracisz więcej niż na 50 za łamanie regulaminu, a także dlatego, że możesz dostać bana za łamanie go. Dobrze zrozumiałem?
polecam:http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Profesja: Mag
Wysłany: 30-12-2010, 14:19   

a ja do kłótni polecam PW

Coni
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 30-12-2010, 14:23   

ADIHC1 napisał/a:
A co Twoim zdaniem wymaga poprawy?

Musaraj, on tylko opisał co wg. niego należy zmieniać, a Ty tu wyjeżdżasz z jakimś tekstem w ogóle bez sensu.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 30-12-2010, 18:10   

Shark napisał/a:
Sprecyzowanie kilku punktów, choćby tych dotyczących przekazywania złota i pkt. rankingowych. Niedawno (tak mi się przynajmniej wydaje, może to było i dawno) jakiś noname dostał bana za przekazywanie ranku. Dowody - przegrał dwie walki z tą samą osobą! W drugiej walce po prostu źle zaskoczyła mu inteligencja, bo w niej pogmerał i ją zmienił. Pierwszą walkę przegrał o mały włos, ale przez to, że ją również przegrał, posłużyła za dowód. No po prostu komedia. Później ktoś się zapytał na forum czy w takim wypadku można walczyć z jednym graczem dwa razy dziennie, odpowiedź była jednoznaczna, chyba nie muszę pisać jaka. I weź tu chłopie graj na rank. :wink:

Tylko widzisz Shark, takie przypadki najlepiej jest nam zgłaszać. Jedno PW i problemu nie byłoby. Choćby przez chwilę spróbuj spojrzeć na to z naszego punktu widzenia - w jakiś sposób musimy odróżniać walki uczciwe od nieuczciwych i reagować. Przecież każdy przelew można wytłumaczyć błędem, a to przecież byłoby równoznaczne z legalizacją przelewania rankingu (czy czegokolwiek). Oczywiście moglibyśmy w takim przypadku po prostu zabierać to, co gracz zyskał w walce, ale wtedy przelewanie nie wiązałoby się z żadnym ryzykiem.
Shark napisał/a:
To był mój pierwszy raz, jednak przez to, że tych walk było kilka, zostałem potraktowany jak recydywista i skończyło się permanentnym banem.

Nie wiem dlaczego Shotti tak postąpił. Teoretycznie regulamin pozwala nam na nakładanie surowszych kar niż te, które są przewidziane przez WK, jednak w tym przypadku nie widzę podstaw ku temu.
Shark napisał/a:
Jeśli takie zachowanie było słuszne, co w takim razie gdy gracz A przekaże graczowi B ranking w kilku walkach? Też dostanie "bana na zawsze", bo przecież przekazał ten ranking kilka razy (mimo, że ten punkt mówi o wielokrotnym przekazywaniu, które zaliczone jest jako jeden raz, jednak można się nad tym zastanawiać i zastanawiać i wszystko zależy do czego dojdzie GM)?

Tak to nie działa. Jeśli w momencie naszej interwencji gracz ma kilka przewinień danego rodzaju (np. parę przelewów poprzez targ) to otrzymuje jedną karę, a nie za każdy przelew osobną. Wydawało mi się, że to oczywiste.
Shark napisał/a:
Kolejna sprawa dotyczy multikont i kont dodatkowych. Przykładowo - mam sobie 180 level, jest fajnie, ale zakładam multi na którym mam 15k ranku, mnóstwo kasy, gemów, ogólnie full wypas. GM dostaje zgłoszenie, banuje mnie i z zasadą WIĘKSZY -> LEPSZY uznaje za konto główne 180 poziom. Z kolei ja uważam za główne te nastawione na zdobywanie rankingu, ale są różni GM i jedni zmienią karę, ale inni sobie pomyślą "a kij mu w oko, kara słuszna, tak czy siak" i nic z tym nie zrobią. No i co teraz? :o

Multikonta są zakazane i tutaj niestety jesteś zdany na łaskę GM-a - może pójść Ci na rękę (często to robię), ale nie musi.

W v3 problem nie będzie występował - będziesz mógł sobie grać na poziom i na ranking na dwóch różnych postaciach w obrębie jednego konta. Po prostu na jednym koncie gracza będzie można mieć kilka postaci.
Shark napisał/a:
Kolejne - gdy mam 180 poziom i dostaję bana za multikonto, zostaje mi zabrane 50% mojego doświadczenia. Tiaa... Żeby je odbić, muszę się męczyć 2, 3 a nawet 4 miesiące. Z kolei mój znajomy dostaje bana za multikonto na swoim 50 lvl i co? Odbija te 50% w tydzień.

Kara karze nierówna, może by to jakoś dopracować?

Szczerze mówiąc nie wiem w jaki sposób będą karane multikonta w v3, więc póki co się nie wypowiadam.

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 30-12-2010, 18:36   

ADIHC1 napisał/a:

W v3 problem nie będzie występował
ADIHC1 napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wiem w jaki sposób będą karane multikonta w v3

A może zamiast obiecywać co będzie w v3 zajmiemy się tą wersją.v3 nie jest jeszcze ogólnodostępne

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 30-12-2010, 18:52   

musaraj napisał/a:
A może zamiast obiecywać co będzie w v3 zajmiemy się tą wersją.

W tej wersji już raczej nic nie zostanie zmienione.

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 30-12-2010, 18:58   

ADIHC1 napisał/a:
Tak to nie działa. Jeśli w momencie naszej interwencji gracz ma kilka przewinień danego rodzaju (np. parę przelewów poprzez targ) to otrzymuje jedną karę, a nie za każdy przelew osobną. Wydawało mi się, że to oczywiste.

ADIHC1 napisał/a:
Teoretycznie regulamin pozwala nam na nakładanie surowszych kar niż te, które są przewidziane przez WK, jednak w tym przypadku nie widzę podstaw ku temu.

No i właśnie przez to, że "teoretycznie regulamin pozwala na naginanie kar" nie jest to takie oczywiste, ja bym to bardziej sprecyzował. Nie każdy musi wiedzieć, że macie takie elastyczne wykazy, nie każdy czyta te forum, gdyby była taka notka zawarta w regulaminie + podstawy na te surowszą karę, byłoby okej.

ADIHC1 napisał/a:
Multikonta są zakazane i tutaj niestety jesteś zdany na łaskę GM-a - może pójść Ci na rękę (często to robię), ale nie musi.

Ja doskonale wiem, że multikonta są zakazane, ale przecież jedno z drugiego nie wynika, mogą być sobie zakazane, ale to którą postać gracz uważa za główną nie powinno podlegać żadnym kryteriom. Nie wiem, może jak szanowny najjaśniejszy pan admin Jacek ruszy swoje szanowne cztery litery i wprowadzi jakieś innowacje sam od siebie, a nie ściąga z innych gier, to mógłby wprowadzić kilka opcji dla graczy, typu - ustawienie przez gracza, którą postać uważa za główną ze wszystkich z własnego konta (o czym już wyżej mówiłeś, 1 konto - kilka postaci).

ADIHC1 napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wiem w jaki sposób będą karane multikonta w v3, więc póki co się nie wypowiadam.

Hgadhgahghshahah, to kto wie? No chyba nie admin. ><

PS. Teraz to nie widzisz podstaw, a wtedy to temat miał ponad 8 stron i nikt z tym nic nie zrobił (chodzi o tego bana za przelew złota).

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 30-12-2010, 19:27   

Shark napisał/a:
No i właśnie przez to, że "teoretycznie regulamin pozwala na naginanie kar" nie jest to takie oczywiste, ja bym to bardziej sprecyzował. Nie każdy musi wiedzieć, że macie takie elastyczne wykazy, nie każdy czyta te forum, gdyby była taka notka zawarta w regulaminie + podstawy na te surowszą karę, byłoby okej.

To powinno zostać sprecyzowane po "naszej" stronie (i wydaje mi się, że jest), a nie w samym regulaminie. Naprawdę, nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek miała miejsce sytuacja podobna do tej, którą opisujesz. Nie praktykuje się tego, co zrobił Shotti.
Shark napisał/a:
Ja doskonale wiem, że multikonta są zakazane, ale przecież jedno z drugiego nie wynika, mogą być sobie zakazane, ale to którą postać gracz uważa za główną nie powinno podlegać żadnym kryteriom.

Właśnie dlatego, ze multikonta są zabronione, takie przypadki nie są regulowane i jesteś skazany na widzimisię operatora gry. Nie chcesz mieć nieprzyjemności, nie twórz multikont. Nie możesz też liczyć na to, ze konto, na którym masz inne przewinienia, a które zostało uznane za konto dodatkowe zostanie odbanowane - po prostu nikt z nas nie będzie dodatkowo poświęcał czasu na "czyszczenie" takiego konta i dorzucanie dodatkowych kar (a właśnie tak to najczęściej wygląda, kiedy gracze proszą o zmianę głównego konta).
Shark napisał/a:
Hgadhgahghshahah, to kto wie? No chyba nie admin. ><

Nikt nie wie, bo ten wątek nie był jeszcze poruszany. I jeszcze długo nie będzie.

Shark napisał/a:
PS. Teraz to nie widzisz podstaw, a wtedy to temat miał ponad 8 stron i nikt z tym nic nie zrobił (chodzi o tego bana za przelew złota).

Nie wiem, nie pamiętam. Może było coś jeszcze, o czym nie napisałeś? Teraz nie ma co gdybać.

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 30-12-2010, 20:32   

Banowanie wszystkich kont załatwiłoby sprawę dyskusji na "głównym" multi :twisted:

O ile mfo2 jest w wersji beta, o tyle wykaz kar uważałem za wersję alfa ;) ale jakoś "góra" nie uważała za priorytet tworzenia kolejnego wykazu kar, kolejnego - bo na początku GM miał o wiele większą swobodę w wymierzaniu kar.
Ale przy regulaminie 3 mam wrażenie, że dyskusja będzie, i to całkiem intensywna...
Chociaż wystarczy, że gracze po pierwsze regulamin (jaki by nie był) przeczytają, po drugie - się do niego będą stosować, by sprawa swobody GM-ów ich w żaden sposób nie interesowała :mrgreen:

Zbyt lekceważąco był traktowany zapis regulaminu: "Kara więzienia dotyczy obu stron - oddającego i przyjmującego." Ja w swoim czasie miałem o tym napisane w prezentacji, i wielu graczy zgłaszało walki podejrzane lub z zepsutą inteligencją. Jeśli zgłoszenie uważałem za słuszne - karą było tylko odjęcie zysków. Sporo osób korzystało z tej możliwości i kar nie dostawało. Albo ktoś dba o konto albo próbuje być "sprytnym"...

KisS 
Użytkownik

Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 31-12-2010, 01:52   

Tak troche poczytałem co tu pisaliscie i widze ze kazdy ma troche racji

Np.Shark No jest Prawda w tym ze 180 lvl odrabia w pol roku a 50 w 2 tygodnie czy tam tydzien

Ale powiedzcie mi dlaczemu moj brat ma nie miec prawa grac np na s2 on ma tam konto chociaz nim nie gra :569:

A co do gracza Robcio niedziwie ci sie człowieku jezeli miałbym 2 braci ktorzy grają w mfo(mam 2 braci ale 1 czasem gra)I miałbym grac na s3 tak od 0 niegrałbym bo tam na 5 lvlu to gemy mają itp a pozatym s3 jest taki ze ja np mialem 10k ranka juz bez gemow wpadl hybryda z gemami i ded

a co do banów to prawda administracja nie jest zorganizowana ja kiedys od kolesia za Kase na s2 dałem mu 2kk a gm nawet niezareagował chyba kupilem 2k ranka i GM nawet tego niezauwazyl a dlaczemu bo koles mial ponad 10k ranka wiec 2 walki to sie dało wytłumaczyc

czy moje liczne multi dawniej ze pol roku temu mialem ze 50 kont multi i hyba pamietam mialem podszywke pod frezego to ze 2 lata temu było i Ta moja podszywka miała 2k ranka i ją zbanowali i 3 inne konta na 40 multi tyle ze kazde miało inne hasło a teraz nie wiem czy mam jakies multi jakiekolwiek

A co Do Administracji Według mnie Mnietuniema Był słusznym Gm'em i według mnie najlepszym chociaz widzialem niesluszne bany od niego

Teraz crypton

A Shark widzialem jak raz przelewal czy tam kupował rank ale tego niezgłosilem powiedzcie mi po co mam go zgłasszac ?? on mnie nie zgłasza ja jego nie zgłaszam

Np Gracz Angel Of War ze 4 lata temu od gracza DeathHunter chyba kupil 5k ranka :D

death powiedział ze Ktos mu konto ukradł Gmowie mu rank oddali a Angelowi nie odebrali

NIĘ BEDE POPRAWIAŁ BŁĘDOW BO TO NIE JEST POTRZEBNE

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 31-12-2010, 10:13   

KisS napisał/a:
A Shark widzialem jak raz przelewal czy tam kupował rank

Nigdy ranku nie kupowałem, ale fakt, przelewałem, jak padłem 3 raz z rzędu na na jakimś ns-ie, to rozdałem cały ranking. Ale na swojej top20 nigdy przekrętów poza złotem nie robiłem, to nawet Conny potwierdził, z którym zrobiłem prawie wszystkie przekręty. :grin: Btw, przybliż mi mniej więcej kiedy to widziałeś, bo po mnie powstało dużo Sharków. I może serwer podaj. ;)

KisS napisał/a:
le tego niezgłosilem powiedzcie mi po co mam go zgłasszac ?? on mnie nie zgłasza ja jego nie zgłaszam

Fail, ja Cię zgłosiłem.

KisS 
Użytkownik

Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 01-01-2011, 15:48   

Kojarzysz Moze Jak Pisałes W prezce Ze Wyszło ci konto samo przed miasto ?????

:D A teraz To mozesz mnie zgłaszac :D bo to dawno było

Mylfon 
Użytkownik

Nick: MylFon
Level: 30
Wysłany: 02-01-2011, 17:28   

musaraj nie cwaniakuj - po co się wtrącasz ? jeśli nie unmiesz grzecznie rozmawiać to się nie udzielaj. założyłem ten wątek żeby porozmawiac z GM lub administracją. Nie komentuj wszystkiego co piszę ;) Karę za co dostałem to była taka sytuacja że w szkole miałem zastępstwo na informatyke z klasą brata więc graliśmy na tym samym kompie. GM mnie zrozumiał że mój brat się logowal na moje konto i od razu ban i kasacja kont. Konto notsukao zostało usunięte i ktoś zajął nick. z kontem Blacha tak samo. Ja piszę w swojej sprawie - bracia się nie udzielają widocznie im nie zależy. Wracając nadal mam pytanie czy jest możliwość anulowania kar za przedstawieniem jakiś dowodów co do tego że to nie multikonta.
Ostatnio zmieniony przez Mylfon 02-01-2011, 17:34, w całości zmieniany 1 raz  

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 02-01-2011, 17:31   

Mylfon napisał/a:
musaraj nie cwaniakuj - po co się wtrącasz ? jeśli nie unmiesz grzecznie rozmawiać to się nie udzielaj. założyłem ten wątek żeby porozmawiac z GM lub administracją. Nie komentuj wszystkiego co piszę ;) Wracając nadal mam pytanie czy jest możliwość anulowania kar za przedstawieniem jakiś dowodów co do tego że to nie multikonta.

Zaskoczyłeś mnie.Rozumiem, że piszę tu tylko ja, bo w tym temacie pisze przynajmniej 6 osób, z których dojrzałeś tylko mnie.Dziękuję.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi