Night Crawler, a popatrz na logowanie gmow jedynie Crypton, ADIHC1, i Mapy loguja sie w miare regularnie, a reszta? ostatnie logowanie np. 4 miesiace temu jasne, kazdy ma swoje zycie, ale w takim razie niech zrezygnuja z funkcji GM i niech ktos inny ja obejmie.
nie każdy może siedzieć non-stop na kompie i sprawdzać cały czas czy ktoś był 'niegrzeczny'.
generalnie jak na taką ilość graczy myślę, że dobrze, że chociaż Ci są 'aktywni'.
szczególnie teraz, gdy większa ich ilość potrzebuje pilnowania. sprawa z graczem Yoh została
rozwiązana, po co dalej drążyć ten temat? wiadomo, że każdy ma jakieś inne obowiązki oprócz mf.
dajcie spokój
Misa Misa, wlasnie to wyjasnilem w moim poprzednim poscie kazdy ma swoje zycie, to oczywiste ale GM, ktorzy mieli ostatnie logowanie pare miesiecy temu (czyli 3/4 GMow) to tak na prawde nie sa GM bo nic nie robia jakos ta "3" w miare sie loguje i robi to co trzeba niech funkcje obejma jaacys gracze, ktorzy tez by mogli w miare regularnie pilnowac pozadku I nie chodzi tutaj tylko o gracza Yoh, on byl jednym z przykladow, a takich jest od groma dlatego dalej ten temat jest ciagniety.
szczególnie teraz, gdy większa ich ilość potrzebuje pilnowania. sprawa z graczem Yoh została
Temat nie zwie sie "Sprawa Yoh-a" tylko GM i ich praca... Więc imo twój post racji nie ma. Każdy ma tam swój urlop, ale gdyby każdy Admin(GM) wchodził i ubijal tych wystawionych to i on by miał mniej pracy i gracze którzy to zglosili jakas satysfakcje.
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
np. Ty? do tego jest potrzebna odpowiedzialna osoba, taka, której admini nawet mogą zaufać. to nie takie hop siup
Nie przesadzaj, ta cała otoczka w elitarnych klimatach jaka wytworzyła się wokół pracy gmów to jakaś paranoja. To zwykłe klikanie na podstawie regulaminu, jezeli GM banowałby niezgodnie z wykazem kar to szybko zostałby wydalony - żaden problem. Co więcej każda dyskusja, która wywiazuje się celem poprawy tej sytuacji jest MOMENTALNIE zamykana przez docinki wzgledem autora - insynuujace jego chęć pełnienia tej funkcji! Posady takie jak Game Master i choćby Moderator moga być swego rodzaju wyróżnieniem ale nigdy nie powinny być "elitaryzowane" do takiego stopnia, że pomimo kilkudziesieciu tysięcy graczy nie ma kto pracować! Jest to nie do pomyslenia i głęboko ubolewam nad takim stanem rzeczy.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
ja? ja na pewno nie nadawalbym sie na Gm'a bylbym zbyt stronniczy... no i przede wszystkim nie chcialbym pelnic tej funkcji i co, chcialas/es sobie zakpic? przykro mi, ale nie masz racji Gmowie strasznie zaniedbuja swoja prace, poza paroma wyjatkami i powinno sie troche wymienic personel owszem, na bardziej odpowiedzialnych, wiec ty tez na pewno odpadasz... ;* w kazdym razie, na pewno niektorzy pokazali swoja odpowiedzialnosc i poziom i wielu zasluguje na bycie GM
GMy generalnie nie nadążają i dzieje sie tak od tak dawna, ze nawet nie pamietam sytuacji gdy nadążali.
jak ja gmowałem na s3 to był porządek
Ale byłeś nim 5 minut więc sie nie liczy ; )
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
"np. Ty? do tego jest potrzebna odpowiedzialna osoba, taka, której admini nawet mogą zaufać. to nie takie hop siup " - Misa Misa, nie unos sie, jak robisz to samo, wiec znow Cie zacytuje ;* - "nie znasz mnie, więc odwal się." dziekuje.
[ Dodano: 02-01-2011, 11:49 ]
w neostradzie jest chyba zmienne IP, nie do konca jestem pewny, ale tak chyba gdzies slyszalem.
co za nierozumny... człowiek. po pierwsze, nie unoszę się gadając z gościem którego nie znam, bo mi to zwisa. po drugie, nie robię tego samego, nie czepiam się do gmów, nie chcę nowych i nie chcę tym bardziej wylądować na miejscu gma. koniec, odbiegasz od tematu a w dodatku podlizujesz się średnikiem i gwiazdką.
tak, wyjatkowo mnie to podnieca... wrecz przechodza mnie ciarki jak to robie... pozwolisz, ze zrobie jeszcze raz ;* ohhh
Ale to Ty jestes tak nierozumna, ze az mi sie wierzyc nie chce... naucz sie czytac ze zrozumieniem mi w ostatnim poscie jedyne o co chodzilo, to o to, ze ja zakladajac ten temat nie chcialem podawac siebie jako przyklad odpowiedzialnego na objecie funkcji GM, a Ty na wstepie mnie za to oskarzylas czytanie ze zrozumieniem to podstawa.
Zanim nie skończyłem porządków na na świecie
pierwszym, nie chciałem zaczynać kolejnych spraw na s2.
Logowałem tylko do cięższych przypadków (między czasie
jeden z graczy podszywał się pod GMów, więc logowałem
tylko do tego przypadku - ale nie o tym temat)
Na świecie pierwszym zamiatam praktycznie sam, tam ogarniam
każde zgłoszenie w miarę na bieżąco, więc nikt do tej pory mi nic
nie zarzucał
Pechowo napisałeś w tym czasie do mnie, ale niestety
się nie rozdwoję .. a nie ukrywam, że moim priorytetem
jest właśnie s1, bo nie tylko ja należę do grona GMów