Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
GM i ich praca?
Autor Wiadomość
Rencar 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Rayoko
Level: 233
Świat: 6
Wysłany: 01-01-2011, 14:26   

Night Crawler, a popatrz na logowanie gmow :) jedynie Crypton, ADIHC1, i Mapy loguja sie w miare regularnie, a reszta? ostatnie logowanie np. 4 miesiace temu :) jasne, kazdy ma swoje zycie, ale w takim razie niech zrezygnuja z funkcji GM i niech ktos inny ja obejmie.

Misa Misa 
Użytkownik

Level: 38
Świat: 3
Wysłany: 01-01-2011, 14:48   

Tetsu napisał/a:
jedynie Crypton, ADIHC1, i Mapy

+teraz minek, ale to s3

nie każdy może siedzieć non-stop na kompie i sprawdzać cały czas czy ktoś był 'niegrzeczny'.
generalnie jak na taką ilość graczy myślę, że dobrze, że chociaż Ci są 'aktywni'.
szczególnie teraz, gdy większa ich ilość potrzebuje pilnowania. sprawa z graczem Yoh została
rozwiązana, po co dalej drążyć ten temat? wiadomo, że każdy ma jakieś inne obowiązki oprócz mf.
dajcie spokój

Rencar 
Użytkownik

Wysłany: 01-01-2011, 17:25   

Misa Misa, wlasnie to wyjasnilem w moim poprzednim poscie :) kazdy ma swoje zycie, to oczywiste ;] ale GM, ktorzy mieli ostatnie logowanie pare miesiecy temu (czyli 3/4 GMow) to tak na prawde nie sa GM bo nic nie robia :) jakos ta "3" w miare sie loguje i robi to co trzeba :) niech funkcje obejma jaacys gracze, ktorzy tez by mogli w miare regularnie pilnowac pozadku :) I nie chodzi tutaj tylko o gracza Yoh, on byl jednym z przykladow, a takich jest od groma ;] dlatego dalej ten temat jest ciagniety.

Misa Misa 
Użytkownik

Wysłany: 01-01-2011, 17:54   

Tetsu napisał/a:
niech funkcje obejma jaacys gracze, ktorzy tez by mogli w miare regularnie pilnowac pozadku

np. Ty? do tego jest potrzebna odpowiedzialna osoba, taka, której admini nawet mogą zaufać. to nie takie hop siup
Tetsu napisał/a:
ta "3"

4..

michol11
Użytkownik

Level: 111
Wysłany: 01-01-2011, 18:01   

Misa Misa napisał/a:
szczególnie teraz, gdy większa ich ilość potrzebuje pilnowania. sprawa z graczem Yoh została

Temat nie zwie sie "Sprawa Yoh-a" tylko GM i ich praca... Więc imo twój post racji nie ma. Każdy ma tam swój urlop, ale gdyby każdy Admin(GM) wchodził i ubijal tych wystawionych to i on by miał mniej pracy i gracze którzy to zglosili jakas satysfakcje.

Night Crawler 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 01-01-2011, 18:09   

Misa Misa napisał/a:
np. Ty? do tego jest potrzebna odpowiedzialna osoba, taka, której admini nawet mogą zaufać. to nie takie hop siup

Nie przesadzaj, ta cała otoczka w elitarnych klimatach jaka wytworzyła się wokół pracy gmów to jakaś paranoja. To zwykłe klikanie na podstawie regulaminu, jezeli GM banowałby niezgodnie z wykazem kar to szybko zostałby wydalony - żaden problem. Co więcej każda dyskusja, która wywiazuje się celem poprawy tej sytuacji jest MOMENTALNIE zamykana przez docinki wzgledem autora - insynuujace jego chęć pełnienia tej funkcji! Posady takie jak Game Master i choćby Moderator moga być swego rodzaju wyróżnieniem ale nigdy nie powinny być "elitaryzowane" do takiego stopnia, że pomimo kilkudziesieciu tysięcy graczy nie ma kto pracować! Jest to nie do pomyslenia i głęboko ubolewam nad takim stanem rzeczy.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 01-01-2011, 22:55   

Night Crawler napisał/a:
GMy generalnie nie nadążają i dzieje sie tak od tak dawna, ze nawet nie pamietam sytuacji gdy nadążali.

jak ja gmowałem na s3 to był porządek

Rencar 
Użytkownik

Wysłany: 01-01-2011, 23:12   

ja? ja na pewno nie nadawalbym sie na Gm'a bylbym zbyt stronniczy... no i przede wszystkim nie chcialbym pelnic tej funkcji :) i co, chcialas/es sobie zakpic? :D przykro mi, ale nie masz racji ;] Gmowie strasznie zaniedbuja swoja prace, poza paroma wyjatkami i powinno sie troche wymienic personel ;] owszem, na bardziej odpowiedzialnych, wiec ty tez na pewno odpadasz... ;* w kazdym razie, na pewno niektorzy pokazali swoja odpowiedzialnosc i poziom i wielu zasluguje na bycie GM :)

Night Crawler 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 01-01-2011, 23:29   

MichuL napisał/a:
Night Crawler napisał/a:
GMy generalnie nie nadążają i dzieje sie tak od tak dawna, ze nawet nie pamietam sytuacji gdy nadążali.

jak ja gmowałem na s3 to był porządek

Ale byłeś nim 5 minut więc sie nie liczy ; )
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>

Misa Misa 
Użytkownik

Wysłany: 01-01-2011, 23:58   

Tetsu napisał/a:
owszem, na bardziej odpowiedzialnych, wiec ty tez na pewno odpadasz... ;*

nie znasz mnie, więc odwal się.
Tetsu napisał/a:
i wielu zasluguje na bycie GM

co nie zmienia faktu, że i tak administracja wybiera gmów.
Tetsu napisał/a:
i co, chcialas/es sobie zakpic?

aś* oczywiście że nie, tylko większość ludzi która tak pisze, zaraz chce dawać siebie jako przykład.

Xiptop 
Użytkownik

Nick: Xiptop
Level: 155
Wysłany: 02-01-2011, 10:28   

a to nie jest tak ze jak sie ma neostrade to sie nie da wykryc ip ?

Rencar 
Użytkownik

Wysłany: 02-01-2011, 11:48   

"np. Ty? do tego jest potrzebna odpowiedzialna osoba, taka, której admini nawet mogą zaufać. to nie takie hop siup " - Misa Misa, nie unos sie, jak robisz to samo, wiec znow Cie zacytuje ;* - "nie znasz mnie, więc odwal się." dziekuje.

[ Dodano: 02-01-2011, 11:49 ]
w neostradzie jest chyba zmienne IP, nie do konca jestem pewny, ale tak chyba gdzies slyszalem.

Misa Misa 
Użytkownik

Wysłany: 02-01-2011, 11:51   

co za nierozumny... człowiek. po pierwsze, nie unoszę się gadając z gościem którego nie znam, bo mi to zwisa. po drugie, nie robię tego samego, nie czepiam się do gmów, nie chcę nowych i nie chcę tym bardziej wylądować na miejscu gma. koniec, odbiegasz od tematu a w dodatku podlizujesz się średnikiem i gwiazdką.

Rencar 
Użytkownik

Wysłany: 02-01-2011, 11:58   

tak, wyjatkowo mnie to podnieca... wrecz przechodza mnie ciarki jak to robie... pozwolisz, ze zrobie jeszcze raz :) ;* ohhh

Ale to Ty jestes tak nierozumna, ze az mi sie wierzyc nie chce... naucz sie czytac ze zrozumieniem :) mi w ostatnim poscie jedyne o co chodzilo, to o to, ze ja zakladajac ten temat nie chcialem podawac siebie jako przyklad odpowiedzialnego na objecie funkcji GM, a Ty na wstepie mnie za to oskarzylas ;) czytanie ze zrozumieniem to podstawa.

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 02-01-2011, 12:08   

Zanim nie skończyłem porządków na na świecie
pierwszym, nie chciałem zaczynać kolejnych spraw na s2.
Logowałem tylko do cięższych przypadków (między czasie
jeden z graczy podszywał się pod GMów, więc logowałem
tylko do tego przypadku - ale nie o tym temat)

Na świecie pierwszym zamiatam praktycznie sam, tam ogarniam
każde zgłoszenie w miarę na bieżąco, więc nikt do tej pory mi nic
nie zarzucał :)

Pechowo napisałeś w tym czasie do mnie, ale niestety
się nie rozdwoję .. a nie ukrywam, że moim priorytetem
jest właśnie s1, bo nie tylko ja należę do grona GMów

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi