Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
20-02-2015, 23:52
multi alarm
Autor Wiadomość
Elainor 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Elainor
Level: 140
Wysłany: 25-12-2011, 15:10   

dokładnie o tym wiem dlatego założyłem temat na forum, aby zainterweniował jakiś Admin albo GM, a tym czasem skonczmy sie tu produkować bo my (zwykli gracze) nic w tym temacie nie zrobimy

Quba 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Sir_Andree
Level: 666
Wysłany: 25-12-2011, 18:20   

taaaak na pewno te 3 konta i więcej na s1 należy do jednej osoby, mają już one 130+ lvl i dopiero teraz multi by było. weź się nie ośmieszaj.

Cytat:
Są inne powodu multialarmu oprócz tego samego ip, ale te narzędzia należą do GM'ów i są tajemnicą.

o kurde wielka tajemnica, że można wykryć także za pomocą
cookies
niektóre strony mają bazy danych publicznych proxy, gra sobie pobiera informacje i porównuje logowania, dziwne jest także, że do polskiej gry ktoś się loguje z zagranicy
dodatkowo java ma dostęp do kompa użytkownika, równie dobrze może ci przeczytać listę katalogów na dysku i wysłać na serwer bez twojej wiedzy a później admini to wykorzystują w porównywaniu kont
nastepne to hardware ID dysku, tak jak to robią niektóre zabezpieczenia programów a hardware Id się nie zmieni dopóki albo nie wymienisz dysku albo innego urządzenia z którego generowany jest ten hardware id

żeby reszte wymieniać to już szkoda gadać

są inne sposoby na ominięcie multi, których nic nie wykryje ale tylko kumaci je znają, bo niekumaci wchodzą na proxy :-D
Kiedyś miałem (teraz gram od nowa) konto na s2 o nicku Quba. Zostałem zbanowany na zawsze a moje konto było usunięte po roku. Za co? Za zalicytowanie 100 mikstur życia lv2 za 100kk G. Tak jakby nie można było wysłuchać mojej prośby i odjąć nadwyżki, tylko od razu ban. Mam nadzieję, że mfo v3 upadnie tak samo szybko jak powstało.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 26-12-2011, 01:43   

Zbieg okoliczności. Macie internet od tego samego dostawcy i zmienne IP - na zmianę wylosowaliście to samo IP, stąd powiązania.

Arthes0 
Użytkownik

Nick: Arthes
Level: 180
Wysłany: 26-12-2011, 10:36   

a jak ktoś na na komórce gra na zmiane z kompem?

Quba 
Użytkownik

Nick: Sir_Andree
Level: 666
Wysłany: 26-12-2011, 11:34   

Cytat:
Zbieg okoliczności. Macie internet od tego samego dostawcy i zmienne IP - na zmianę wylosowaliście to samo IP, stąd powiązania.

teraz czekamy na naszego specjalistę od rozdwojenia jaźni :mrgreen:

to może ktoś nam ten multialarm zlikwiduje, bo to trochę wnerwiające?
Kiedyś miałem (teraz gram od nowa) konto na s2 o nicku Quba. Zostałem zbanowany na zawsze a moje konto było usunięte po roku. Za co? Za zalicytowanie 100 mikstur życia lv2 za 100kk G. Tak jakby nie można było wysłuchać mojej prośby i odjąć nadwyżki, tylko od razu ban. Mam nadzieję, że mfo v3 upadnie tak samo szybko jak powstało.

Arthes0 
Użytkownik

Wysłany: 26-12-2011, 11:48   

no właśnie

Antybristler 
Użytkownik

Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 26-12-2011, 12:56   

ADIHC1 napisał/a:

A to zwracam Wam honor, nie wiedziałem, że takie cuda są możliwe.

Świat bez Żółwi byłby dużo mniej żółwiowy...

Arthes0 
Użytkownik

Wysłany: 26-12-2011, 13:05   

po prostu cuda nie dziwy ;p

Elainor 
Użytkownik

Wysłany: 26-12-2011, 17:24   

noto elegancko, znamy już przyczynę oraz skutek lecz rozwiązania wciąż nie widać, mam szczerą nadzieję, że to tylko kwestia czasu

Arthes0 
Użytkownik

Wysłany: 26-12-2011, 17:25   

i ja też

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 26-12-2011, 23:58   

Cytat:
to może ktoś nam ten multialarm zlikwiduje, bo to trochę wnerwiające?

Taki multialarm z czasem sam minie. To jednak kwestia tygodni, jeśli nawet nie miesięcy ;)

Love 
Użytkownik

Nick: kiedy update?
Level: 1
Wysłany: 27-12-2011, 00:49   

Zlikwidować caly multialarm a co tam ;)

Elainor 
Użytkownik

Wysłany: 27-12-2011, 10:07   

ja jednak pomimo samoczynnego zniknięcia multi alramu prosiłbym o zlikwidowanie go w sposób magiczny, inaczej mówiąc przez kogoś z góry, nie chce czekać kilka miesięcy na walkę tylko dlatego, że macie błąd w skrypcie gry... prosiłbym w tym momencie Tomi'ego o pomoc

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 27-12-2011, 18:01   

To nie jest błąd, nie ma czego "naprawiać". Po prostu w ten sposób funkcjonuje ten mechanizm.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi