Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Mfo2 Event
Autor Wiadomość
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 08-03-2012, 18:30   

Cytat:
Dorzućmy jeszcze zniesienie zakazu posiadania multikont, a już w ogóle będzie fajnie. Ile pracy mniej. ;D

W MFO3 uwolniony targ się sprawdza. Multikonta oczywiście pozostałyby zabronione.

Z pewnych względów, o których nie chcę pisać na otwartym forum, to rozwiązanie jest dla was korzystniejsze ;)

Arthes0 
Użytkownik

Nick: Arthes
Level: 180
Wysłany: 08-03-2012, 19:59   

wiadoma sprawa

xyzzy 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 666
Wysłany: 08-03-2012, 20:16   

Przy uwolnionym targu wystarczy bogatszy kolega z wyższym poziomem i można mieć wszystko. A co z graczami, którzy zaczynają grę albo chcą sami coś osiągnąć? Zakup złota przez allegro?

Dobra, koniec offtopu, nie o tym temat. ;P

Chaos 
Użytkownik

Nick: Chaos rank
Level: 20
Wysłany: 08-03-2012, 20:47   

xyzzy napisał/a:
Przy uwolnionym targu wystarczy bogatszy kolega z wyższym poziomem i można mieć wszystko. A co z graczami, którzy zaczynają grę albo chcą sami coś osiągnąć? Zakup złota przez allegro?

Dobra, koniec offtopu, nie o tym temat. ;P

Dokładnie.

Popieram posta w 100%

Sam wiem co to znaczy uzbierać eq na świecie moderowanym.

Zdobyć unikaty na 20lv które są warte (łącznie) ponad 5mln, to nie lada wyzwanie...

Gdyby teraz weszło to co wymyślił adi, to takie eq mógłbym uzbierać w 1 dzień,
bo mam wielu znajomych (100-200lv) na s2 którzy mogą sypnąć kasą...

@topic
Miło by było gdyby tomi odezwał się w tym temacie...

musaraj 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 08-03-2012, 20:55   

A przez co rozumiemy wolny targ?

Bo jakoś nie widzę wpływu " kolegi z wyższym lv" w moim zrozumieniu.

xyzzy 
Użytkownik

Wysłany: 08-03-2012, 21:16   

musaraj napisał/a:
A przez co rozumiemy wolny targ?
Najprościej - legalne przelewy ;P

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 08-03-2012, 21:42   

Cytat:
A co z graczami, którzy zaczynają grę albo chcą sami coś osiągnąć?

Nic, dalej będą grali tak, jak grają choćby teraz. Z tą różnicą, że nie będą się obawiać, że coś sprzedali lub kupili za drogo. Obecnie co sprytniejsi gracze i tak znajdują sposoby na "legalne przelewy" i z tym nic zrobić się nie da.

Cytat:
Miło by było gdyby tomi odezwał się w tym temacie

Pozwól, że zrobię to za niego: MFO2 nie jest już rozwijane ;)

xyzzy 
Użytkownik

Wysłany: 08-03-2012, 22:11   

ADIHC1 napisał/a:
Nic, dalej będą grali tak, jak grają choćby teraz. Z tą różnicą, że nie będą się obawiać, że coś sprzedali lub kupili za drogo. Obecnie co sprytniejsi gracze i tak znajdują sposoby na "legalne przelewy" i z tym nic zrobić się nie da.
Owszem, są gracze, którzy mają sposoby na przelewy, lecz na pewno nie dzieje się to na tak wielką skalę niż gdyby targ był wolny. Nie wiem skąd taki pomysł w ogóle się pojawił, zwłaszcza, że coraz mniej osób gra w tą wersję, więc operacji na tagu jest mniej. A co do tych obaw o zbyt drogie kupno/sprzedaż, to nie przesadzajmy, jest przecież zakładka ze średnimi cenami, każdy może sobie sprawdzić. W moim przekonaniu wprowadzenie wolnego targu będzie co najmniej błędem..

Antybristler 
Użytkownik

Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 08-03-2012, 22:36   

Ja grając na s3 nie poczułem jakiegoś dyskomfortu na targu, nigdy nie prosiłem o kasę z zewnątrz. Większość rzeczy idzie tam za normalne ceny. Natomiast na s1 i s2 są najgłośniejsze żebry o "kupienie gemu za limit itp". Tak więc uwolnienie targu nie jest złym pomysłem.

Świat bez Żółwi byłby dużo mniej żółwiowy...

Elainor 
Użytkownik

Nick: Elainor
Level: 140
Wysłany: 08-03-2012, 23:18   

nie jest złym pomysłem??
to może odpowiedzcie na pytanie w czym by to pomogło?? wg mojego odczucia w niczym więc nie widzę sensu zmieniania czegoś z dobrego na niewiadome

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 08-03-2012, 23:25   

W MFO3, nie licząc okresów tuż po aktualizacji gry, wszystkie przedmioty są w zasięgu budżetu przeciętnego gracza. Przelewy potrzebne nie są.

W MFO2 o cenach nie decydują gracze. Ceny są narzucane przez nas, nie możesz nic kupić zbyt "tanio" lub zbyt "drogo" (co dla każdego GM znaczy co innego), bo zostaniesz ukarany. Trudno jest mi sobie wyobrazić, żeby w takich warunkach można było komfortowo grać. I piszę to z punktu widzenia gracza, bo nam te kilkanaście procent więcej kar różnicy nie robi.

Cytat:
Nie wiem skąd taki pomysł w ogóle się pojawił, zwłaszcza, że coraz mniej osób gra w tą wersję, więc operacji na tagu jest mniej.

Powodów jest co najmniej kilka. Jednak tak, jak wspomniałem wyżej, nie chcę o tym pisać na forum publicznym.

vaa 
Użytkownik

Nick: świat 4
Level: 300
Wysłany: 09-03-2012, 00:16   

to jak bd ten event na wielkanoc?: D

Tomi
Prawie Admin

Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 09-03-2012, 00:22   

Ani na MF2, ani na MF3 nie jest planowany event wielkanocny.

xyzzy 
Użytkownik

Wysłany: 09-03-2012, 00:43   

vaa napisał/a:
to jak bd ten event na wielkanoc?: D

ADIHC1 napisał/a:
MFO2 nie jest już rozwijane ;)

Proponuję zmianę nazwy tematu ;P

ADIHC1 napisał/a:
W MFO3, nie licząc okresów tuż po aktualizacji gry, wszystkie przedmioty są w zasięgu budżetu przeciętnego gracza. Przelewy potrzebne nie są.

W MFO2 o cenach nie decydują gracze. Ceny są narzucane przez nas, nie możesz nic kupić zbyt "tanio" lub zbyt "drogo" (co dla każdego GM znaczy co innego), bo zostaniesz ukarany. Trudno jest mi sobie wyobrazić, żeby w takich warunkach można było komfortowo grać. I piszę to z punktu widzenia gracza, bo nam te kilkanaście procent więcej kar różnicy nie robi.
Argument o niekomfortowej grze jakoś mnie nie przekonuje. Gram w MFO2 ponad 5 lat, limity na targu są bodajże od 3, nigdy nie miałem wrażenia, że w jakiś sposób ogranicza mi to możliwości działania.

@edit
Dobra, już wiem o co chodzi. Prędzej czy później i tak targ musiałby być "uwolniony"...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 09-03-2012, 01:49   

Ja grałem jeszcze przed wprowadzeniem limitów i wiem, że ceny potrafią wahać się w przedziale kilkuset procent. Takie rzeczy obecnie nie są możliwe - kiedy wzrasta popyt, nie zarobisz więcej, tylko aukcja zatrzyma się na limicie. Podobnie w drugą stronę - nie kupisz przedmiotu, na którym ci zależy, bo ktoś zalicytował go za limit (mimo, że byłbyś skłonny przebić i zapłacić więcej).

A o karę za normalny handel wcale nie jest trudno. Sam kiedyś taką dostałem ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi