Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Ranking - podejscie 16-ste - punkty PvP ^^
Autor Wiadomość
Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 15-06-2009, 01:19   

llludek napisał/a:
jak dla mnie ranking powinien byc tez zdobywany, gdy jedna osoba zaatakuje team, czyli PvT. wiem, ranking nazywa się PvP, ale pokonac team samemu jest trudniej, niz pokonac gracza. poza tym nie widze przeciwwskazań, zeby cos takiego wprowadzic... jak ktos jest na tyle smialy, zeby zaatakowac, to musi sie z tym liczyc, ze straci ranking pvp. a jesli wygra, to dostanie od kazdego gracza z teamu rank, no chyba ze nie miesci sie w limicie 50%itd...

jednak taki atak w większości służy przelewom, bo niby jakie ma realne szanse 1 vs nawet 2 skoro jak słyszę ciężko wygrać z wyższym o 1 lv. Jestem na nie.

M3tzu 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: M3tzus
Level: -69
Wysłany: 15-06-2009, 01:23   

Tomi napisał/a:
ednak taki atak w większości służy przelewom, bo niby jakie ma realne szanse 1 vs nawet 2 skoro jak słyszę ciężko wygrać z wyższym o 1 lv. Jestem na nie.

jak to dziwnie brzmi xD
jest taka szansa jest dobra hybryda mozna 2 ubic nie mowiac juz o 3 g;)

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 15-06-2009, 01:26   

M3tzu napisał/a:
Tomi napisał/a:
ednak taki atak w większości służy przelewom, bo niby jakie ma realne szanse 1 vs nawet 2 skoro jak słyszę ciężko wygrać z wyższym o 1 lv. Jestem na nie.

jak to dziwnie brzmi xD
jest taka szansa jest dobra hybryda mozna 2 ubic nie mowiac juz o 3 g;)

Pewnie i jest możliwe ;) jednak z tego co widzę to głównie inaczej takie walki są wykorzystywane...

M3tzu 
Użytkownik

Nick: M3tzus
Level: -69
Wysłany: 15-06-2009, 01:30   

wcale nie mowie ze nie jest to tak wykorzystywane g;)
i tak zrobicie tak jak chcecie a wyjdzie jak zawsze.
ciekawe co z tego calego PvP wyjdzie ; >

minek123 
Moderator

Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 15-06-2009, 11:55   

jak dla mnie pomysl pojedynkow tylko o PVP byly calkiem fajny, na wysokich lvlach napewno znalazloby sie wiele wiecej osob do walki,

mankamentem jest to ze ludzie"campiliby" na danym lvlu ;/

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 15-06-2009, 12:48   

minek123 napisał/a:
mankamentem jest to ze ludzie"campiliby" na danym lvlu ;/

dlatego mowie,tylko na +150lvl np...
i zeby taka walke stoczyc,trzeba stoczyc tez normalna,na przemian-jedna normalna,np na mapie,druga w poju tylko o PVP

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Ashariel 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 15-06-2009, 18:43   

Co do walk 1 Vs Team to i owszem gracz powinien dostawac pkty pvp ale tylko za tych sposrod teamu ktorzy sa w jego zakresie lvl-owym. Co do atakow na slabszych to zakres do ataku jest na tyle poprawiony ze powinny byc punkty rowniez za takie walki. To jest motywacja do expienia i bedzie to przeszkadzalo tym ktorzy chca tam sobie zostac na jakims lvl-u i zdobywac rank.

http://old.my-fantasy.net/

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 15-06-2009, 19:47   

Ashariel napisał/a:
Co do walk 1 Vs Team to i owszem gracz powinien dostawac pkty pvp ale tylko za tych sposrod teamu ktorzy sa w jego zakresie lvl-owym. Co do atakow na slabszych to zakres do ataku jest na tyle poprawiony ze powinny byc punkty rowniez za takie walki. To jest motywacja do expienia i bedzie to przeszkadzalo tym ktorzy chca tam sobie zostac na jakims lvl-u i zdobywac rank.

Co do 1 vs team to się bym zgodził, gdyby nie było to wykorzystywane do przelewów - szybszych i bardziej efektywnych niż 1vs1. Lepiej zostawić tak jak jest.

Co do ranku za mniejsze Lv, to myślę dokładnie jak Ty, ale widzę, że jest przed tym duży opór. Przedziały są teraz dosyć wąskie, więc mogłoby tak być. I rzeczywiście dopingowało by to do wbijania expa, bo skoro gracz ma ten osławiony 10 lv i ma tak "przerąbane" to jaki problem żeby wbić level 11 i poużywać sobie na 10-tkach. Na wyższych levelach te różnice są już zupełnie małe. Ewentualnie można by zmienić że do 20 lv przedział jest +/- 0.
PS. Taki system (bez czaszek i z rankiem za wszystkie walki w przedziale ataku) jest planowany do MF3.

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 15-06-2009, 20:57   

Tomi napisał/a:
Co do ranku za mniejsze Lv, to myślę dokładnie jak Ty, ale widzę, że jest przed tym duży opór. Przedziały są teraz dosyć wąskie, więc mogłoby tak być. I rzeczywiście dopingowało by to do wbijania expa, bo skoro gracz ma ten osławiony 10 lv i ma tak "przerąbane" to jaki problem żeby wbić level 11 i poużywać sobie na 10-tkach.

Nie kazdy chce wbijac rank na slabszych,a pozniej miec czachy...

Tomi napisał/a:
Ewentualnie można by zmienić że do 20 lv przedział jest +/- 0.

Ja bym tak zrobil-do 20lvla, w wielu przypadkach 1lvl roznicy to zawsze cos ;)

Cytat:
PS. Taki system (bez czaszek i z rankiem za wszystkie walki w przedziale ataku) jest planowany do MF3.

Milo,ze dajesz jakies info o mf3-widze,ze bedzie ciekawie ;)

pyry nie som strofe

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 23-06-2009, 10:41   

Tomi napisał/a:
I rzeczywiście dopingowało by to do wbijania expa, bo skoro gracz ma ten osławiony 10 lv i ma tak "przerąbane" to jaki problem żeby wbić level 11 i poużywać sobie na 10-tkach.

Nie rozumiem dlaczego w takim wypadku dostaje się czachy,
skoro uważasz, że nie ma nic złego w biciu mniejszych lvl ?

Volturi 
Użytkownik

Level: 6
Wysłany: 23-06-2009, 11:23   

jedna rzecz wczoraj walczylem z kolesiem z top50 w ranku pvp.
oto raport: http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=29888563
mialem z nim 3 walki wiec pewnie mialbym 100 pkt pvp;/
Trochę to jest dziwne bo jak ktos wbije te 400 pkt ranq pvp to moze z innymi walczyc nie bojac sie ze straci...

Tak wogole to nie widze sensu wprowadzenia tego nowego rankingu... wedlug mnie stary byl lepszy, bo teraz nawet jak wygramy z kims z top100 to nie ma zysku... przez co bedzie miej walk...

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 23-06-2009, 11:26   

Volturi napisał/a:
Trochę to jest dziwne bo jak ktos wbije te 400 pkt ranq pvp to moze z innymi walczyc nie bojac sie ze straci...

I dobrze... Nie powinno sie tracic ranka za cieniasow.

Btw ja mam ~350 ranka PVP i przegralem z 5 razy juz te pkty... Wiec mozna je stracic,niestety.

pyry nie som strofe

Volturi 
Użytkownik

Level: 6
Wysłany: 23-06-2009, 11:46   

SaKe napisał/a:

Btw ja mam ~350 ranka PVP i przegralem z 5 razy juz te pkty... Wiec mozna je stracic,niestety.

Nie zawsze cieniasów... ja walcze dopiero od 12 lvla, i niemialem jak narazie tych pkt pvp nabic... a nawet jesli slaby gracz zrobi reseta na dobre staty, to nie dostanie pkt za zadnego 'dobrego' gracza zanim nie nabije 50% tego co ma przeciwnik?

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 23-06-2009, 11:53   

Tak,nie nabije sobie pktow na o wiele lepszym graczu. Musi najpierw pokonac troche slabszych... Mozna to troche porownac do jakiegos typu eliminacji, im lepszy przeciwnik,typ wiecej ranka...

pyry nie som strofe

elf
Użytkownik

Nick: elf
Wysłany: 23-06-2009, 16:35   

Cytat:

Jak ich nazwales 'cienias' ta? Nie masz prawa przegrac z owym graczem skoro taki jest, czyz nie? Jesli zas taka sytuacja bedzie miala miejsce to chyba twoj problem, ze takowego gracza pokonac nie mozesz, a rankingu PvP dwa razy wiecej stracic powinienes za porazke z tak zwanym 'cieniasem' :roll:
Ostatnio zmieniony przez elf 23-06-2009, 16:38, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi