Tomi .. wprowadziłbym system rankingowy na takiej zasadzie :
Gracze ze sobą walczą, jeden przegrywa to drugi dostaje 10% jego pkt. rankingowych, ale tamten nie traci rank tylko kase/expa, dużo graczy patrzy na rank i się załamuje jak przegra i rośnie brak chęci do gry, może źle gadam ale taka jest moja opinia : )
Bo co jeśli ktoś z 70 lev wbija nagle 100 i musi ogarnąć eq itd. a to zajmie więcej niż miesiąc to byłoby nie za fajne, nie wywierałbym aż takiej presji na graczach.
Z rankiem ostatecznie postanowiliśmy zrobić tak, że osoba nieaktywna od 30 dni (brak walk o rank) wypada z listy, ale pkt nie traci.
A co z osobami na lv +200? Czy nawet już widziałem +300? Dlaczego oni mają wypaść z rankingu? To nie ich wina, że nie mają możliwości walki przy takiej frekwencji, prędzej Wasza. Najpierw sami naciskaliście na wbijanie lv, a teraz Ci gracze będą mieli najciężej, żeby utrzymać się na liście rankingowej, gdzie tu logika Tomi? To wręcz bezczelność, bo Ci gracze dali Wam najwięcej zarobić. Dlaczego nie zdecydujecie się na prostsze, do tego bardziej sprawiedliwe rozwiązanie jakim jest po prostu wyrzucenie z listy za nielogowanie się przez 30 dni?
MiT napisał/a:
Gracze ze sobą walczą, jeden przegrywa to drugi dostaje 10% jego pkt. rankingowych, ale tamten nie traci rank tylko kase/expa, dużo graczy patrzy na rank i się załamuje jak przegra i rośnie brak chęci do gry, może źle gadam ale taka jest moja opinia : )
Chyba kpisz... ale jeżeli już, to padał nie raz świetny pomysł. Zawsze dostaje się 10% tego co ma mniej rankingu. Wtedy w przypadku kiedy walczy gracz 1k rankingu przeciwko 20k, to niezależnie od tego który wygra otrzyma 100 pkt, dzięki temu gracze z większym rankingiem nie kryliby się po miastach. Choć moim zdaniem obecnie jest dobrze jak jest, zawsze tak było więc po co zmieniać? Zawsze znajdą się osoby, które będą płakały po utracie punkcików, ale tacy są właśnie najzabawniejsi
HeienekeN napisał/a:
Tomi , powiedz mi jeszcze jedno , bo wiekszosc kozakow typu Angel of War , Sneasel , Sir_WiT nie maja juz kont , jak dziala kasacja kont w przypadku nielogowan , bo niektorzy maja konta od 3 lat i dalej sa , a niektorym kasuje po roku niebytu.
HeinekeN Miesiąc + tydzień za każdy lv.
Ostatnio zmieniony przez Rencar 25-01-2014, 12:00, w całości zmieniany 2 razy
Tomi , robicie to samo , co na oldzie .... To mija sie z celem , skoro 8/10 z topki nie gra od X lat , ponad 50% top 100 tez jest nieaktywnych , wiec to na prawde jest bezsensowne ...
Tomi , powiedz mi jeszcze jedno , bo wiekszosc kozakow typu Angel of War , Sneasel , Sir_WiT nie maja juz kont , jak dziala kasacja kont w przypadku nielogowan , bo niektorzy maja konta od 3 lat i dalej sa , a niektorym kasuje po roku niebytu.
[ Dodano: 25-01-2014, 11:54 ]
Tetsu napisał/a:
Dlaczego nie zdecydujecie się na prostsze, do tego bardziej sprawiedliwe rozwiązanie jakim jest po prostu wyrzucenie z listy za nielogowanie się przez 30 dni?
To zdecydowanie najlepsze rozwiazanie , jesli juz macie zamiar kogokolwiek wyrzucac z tego smiesznego rankingu ....
[ Dodano: 25-01-2014, 11:57 ] Alanov, ogarnij w miesiac eq na 100 lvl , ty chyba nie ogarniasz co mowisz .... ja na jeden durny pierscien czekalem 3 miesiace .... i doczekalem sie .... od mistrza gry ... Wiec jak nie ogarniasz co sie dzieje na targu , to zbastuj bo jalowa dyskusje prowadzisz ...
Alanov, ogarnij w miesiac eq na 100 lvl , ty chyba nie ogarniasz co mowisz .... ja na jeden durny pierscien czekalem 3 miesiace .... i doczekalem sie .... od mistrza gry ... Wiec jak nie ogarniasz co sie dzieje na targu , to zbastuj bo jalowa dyskusje prowadzisz ...
A nie pomyślałeś o tym, że jak zostaniesz wyrzucony z listy to tylko do czasu następnej walki?
To chyba tak będzie działać Tomi?
Prain [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2014, 12:16
Maly Cros napisał/a:
Bo każdy pracuje nad tym żeby wbić się w top a tu klapa bo łączenie światów ja proponuje wyzerować pvp i ranq
Pracowałeś by się wbić w top a teraz sam sobie chcesz zabrać ranking?
Taka mentalność, mogą zabrać i mnie byle ktoś nie dostał.
Ostatnio zmieniony przez Prain 25-01-2014, 13:33, w całości zmieniany 3 razy
A nie pomyślałeś o tym, że jak zostaniesz wyrzucony z listy to tylko do czasu następnej walki?
To chyba tak będzie działać Tomi?
Z tego co kumam do walki rankingowej . Wiec Dark jest w dupie krotko mowiac ... Dzieje sie to co z Old mfo ... I pewnie bd tak samo jak na old ,
ze zostane tylko ja w aktywnej grze i wykorzystywaniu ruchow ^^
Panowie, 30 dni na walkę to jest dużo czasu, aczkolwiek można cofnąć brak rozpoczęcia turnieju w momencie, gdy nie ma 4 osób. Zmniejszyć nagrody do minimalnych, ale pozwolić im walczyć, zobaczymy wtedy ilu serio chce walczyć, a ilu chce się utrzymać w rankingu bez walk.
_________________ - Naród umiera, a wy palicie zioło. -
Resztę uważam za wyolbrzymianie, szczególnie, że pkt się nie traci (czyli nawet po wypadnięciu z listy można zawsze wrócić). Zresztą tak wysoki lv jak 300+ zawsze się wiązał z gorszą sytuacją rankingową i dla nikogo chyba nie jest to zaskoczeniem. Wyciąganie jednego jedynego gracza, który raczej świadomie wyszedł poza granice dające jakąkolwiek możliwość walk (olbrzymia przewaga poziomowa nad wszystkimi) jest nie ma miejscu - w rankingu PvP i tak nie ma szans się liczyć, za to ma inne osiągnięcia, które są niedostępne dla rankowca. Ok, mogę zawsze zrobić wyjątek i cofnąć mu poziom jeśli będzie chciał, ale on i tak nie walczy od dwóch lat, więc o czym w ogóle mówimy.
Ranking jest mocno skostniały, niech będą w nim gracze którzy tu i teraz walczą, a nie 2 czy 3 lata temu w zupełnie innych warunkach. Dla naprawdę aktywnych graczy to z pewnością zmiana na plus i jakiś nowy sens gry.
I na koniec - jeśli nikomu nie przypadnie to do gustu to przywrócenie obecnej sytuacji nie będzie żadnym problemem.
Nick: chadrian, Son Gohan,
Level: 260
Wysłany: 25-01-2014, 13:53
Tomi napisał/a:
Cytat:
Zawsze dostaje się 10% tego co ma mniej rankingu.
Można to wprowadzić.
Uważam, że to jest najgorsze co może być, jeżeli ja teraz wbijam sobie poziom ponieważ doszedłem do wniosku, że nie mam pomysłu na staty w przedziale 180-200 (straciłem ok 8k ranqu) i chcę wystartować w przedziale do 230 mając ok 2k ranq to zanim sobie odbiję to co straciłem to miną lata będę dostawał 200 pkt zamiast np. 800 a to jest różnica, tak samo w innych przypadkach kiedy początkujący gracz wchodzi do walk pvp ze słabym rankingiem zanim się dobije do czołówki miną lata... zupełnie bez sensu.
Jeżeli chcecie zmian można zrobić zsumowanie rankingu obu graczy, podzielenie na 2 i z tego 10%
czyli jeżeli walczy 2k z 8k to dostanie 500 pkt. zawsze to lepsze niż 200, przy czym zachowując, że jeżeli słabszy przegra to traci 10%-> o ile to jest możliwe do zrobienia, jeżeli nie to nic bym nie zmieniał
Profesja: Wojownik
Nick: Intense
Level: 230
Wysłany: 25-01-2014, 14:20
Dajcie sobie spokoj z tym rankingiem niech zostanie tak jak jest...
Mam tez drobną propozycje w sprawie połączenia swiatow. Aby ladniej to wygladalo, oraz aby tez nowi gracze nie musieli sie zastanawiac nad dziwną nazwą 1+2+4, proponuje nazwac scalone światy s1 . Trzeci niemoderowany świat powninien sie nazywac s2 , oraz ostatni - s3 pvp. Bylo by estetyczniej.
Jeżeli chcecie zmian można zrobić zsumowanie rankingu obu graczy, podzielenie na 2 i z tego 10%
czyli jeżeli walczy 2k z 8k to dostanie 500 pkt. zawsze to lepsze niż 200, przy czym zachowując, że jeżeli słabszy przegra to traci 10%-> o ile to jest możliwe do zrobienia, jeżeli nie to nic bym nie zmieniał
Dla mnie może zostać jak jest, odpowiadam tylko na sugestie graczy. Może być i średnia - jest w MFO3 i raczej dobrze to działa (kompromis pomiędzy interesami tych co mają duży rank i tych co dopiero chcą się piąć wyżej). Obecne rozwiązanie promuje tych co mają mniej ranku, a system 10% od słabszego tych co mają go dużo.
Cytat:
Mam tez drobną propozycje w sprawie połączenia swiatow. Aby ladniej to wygladalo, oraz aby tez nowi gracze nie musieli sie zastanawiac nad dziwną nazwą 1+2+4, proponuje nazwac scalone światy s1 . Trzeci niemoderowany świat powninien sie nazywac s2 , oraz ostatni - s3 pvp. Bylo by estetyczniej.
Po pewnym czasie tak zrobimy - na razie są odniesienia do starych nazw, aby ktoś kto wróci po przerwie wiedział gdzie szukać swojej postaci.
Cytat:
Chyba kpisz... ale jeżeli już, to padał nie raz świetny pomysł. Zawsze dostaje się 10% tego co ma mniej rankingu. Wtedy w przypadku kiedy walczy gracz 1k rankingu przeciwko 20k, to niezależnie od tego który wygra otrzyma 100 pkt, dzięki temu gracze z większym rankingiem nie kryliby się po miastach. Choć moim zdaniem obecnie jest dobrze jak jest, zawsze tak było więc po co zmieniać? Zawsze znajdą się osoby, które będą płakały po utracie punkcików, ale tacy są właśnie najzabawniejsi
Nie wiem czy wiesz, ale czasy w grze się zmieniły, a twoja aktywność jest bardzo zadowalająca na grze więc pozwól że większe głosy będą mieli Ci co aktywni są i próbują aby gra zyskała na liczbie online .. może to być dla Ciebie zabawny sposób, ale jak na razie krytykujesz a w ogóle nie podsyłasz pomysłów więc o dwa tony niżej proszę :}
Tomi myślę że system rankingowy taki jaki jest w mfo 3 jest dobry, grałem i całkiem dobre osiągi miałem w pvp i uważam że wszystko działa elegancko. Więc jestem za tym aby system rankingowy z mfo 3 został wprowadzony również do mfo 2.
Myślę że może i hybrydy by zawitały ponownie na pola..