Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
przeciw noobstatom i hakerom
Autor Wiadomość
Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 07-11-2008, 08:22   

Sephyroth napisał/a:
Prawda, w sumie innego sposobu nie ma...

No więc po kiego grzyba cały czas pisałeś,
skoro to co napisał mnietuniema napisał już ktoś inny wcześniej ?
Tylko pisałeś i pisałeś, aż w końcu i tak się zgodziłeś do jednej wypowiedzi,
jakbyś wcześniej uznał tą odpowiedź za godną uwagi to przecież
nie mógłbyś wykazać się swoją wiedzą ... ?

Sephyroth 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Samurize
Level: 27
Wysłany: 07-11-2008, 16:15   

Cytat:
No więc po kiego grzyba cały czas pisałeś,
skoro to co napisał mnietuniema napisał już ktoś inny wcześniej ?
Tylko pisałeś i pisałeś, aż w końcu i tak się zgodziłeś do jednej wypowiedzi,
Po 1 - 1 zdanie kompletnie nie ma sensu, ale domyślam się o co Ci chodzi. Tak więc na marginesie: jedyną w miarę skuteczną obroną jest ostrożność samego gracza w stosunku do jego passów, ale na boga, co mają prywatne porachunki z udziałem spamerów/crackerów do ostrożności nad swoim kontem? Albo inaczej, bo źle pojmiesz owe zdanie: jeśli uważasz na swoje hasło, nikomu go nie podajesz i starasz się unikać konfliktów z kimkolwiek - to jest najlepszy sposób na bezpieczeństwo... A to co ja napisałem, to jeden z przykładów zagrożenia, gdy jest się głupim, to także tyczy się tematu. Potwierdziłem sposób ochrony - jako takiej - mnietuniema, bo (ponownie tego użyję) na logikę nie da się zrobić w tej sprawie nic innego... No chyba że coś wymyśliłeś, to proszę, oświeć nas.

A co do fragmentu:
Shark napisał/a:
Ty chyba poważnie nie rozumiesz, dlaczego ową historię napisałem... przypomnijmy:
SaKe napisał/a:
zali sie?poprostu daje przyklad...ze "haker" moze sie wlamac dla zabawy...

Cytat:
Ja dla głupiej gry spamowałem - specjalnie napisałem to jako dowód, że skoro o takie głupstwo aż tak wysokie szczebla się woła, to i o crackera by nie trudno o_O
Może teraz zauważysz... I inna sprawa, co do tego wykazywania się wiedzą, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Ty i pewien moderator staraliście się wypowiedzieć na temat, o którym tylko od czasu do czasu usłyszeliście... Rada: Jeśli chcecie o czymś dyskutować, najpierw poczytajcie o tym... To nie boli...

Możemy wrócić do tematu?
And I'll show you a world that you can understand.
This life is filled with hurt,
When happiness doesn't work...
Trust me and take my hand,
When the lights go out, you will understand...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 07-11-2008, 16:52   

Sephyroth napisał/a:
(...) Ponieważ my dwoje nie w cieme bici - nie uwierzyliśmy adminkowi i skorzystaliśmy z pomocy spamerów - dokładniej dwóch ekip, Deviantów oraz PPN (w sumie to Devianci nawiązali kontakt z PPN po tym jak my zwróciliśmy się o pomoc w "zniszczeniu" klona naszego forum do Devi-ków). Ku mojemu zaskoczeniu obie grupy spełniły swoje obietnice... Najpierw Devianci zrobili małe zamieszanie, a gdy 15 min później wkroczył spóźniony PPN admin atakowanego forum wręcz się popłakał i w celu obrony swego forum przyznał nam wszystkim (27 osób~!) Administratora forum. (...)

Sephyroth napisał/a:
mnietuniema napisał/a:
tu nie ma miłośników s-m więc dyskusja przeszła na bardziej zaawansowane tematy hakersko-crakerskie, jeśli chcesz żeby Sephyroth zaprezentował ci próbkę umiejętności oratorskich jego znajomków o których pisał - to proszę cię bardzo, pogadaj z nim, też się chętnie pośmieję :D
Yyy... to może tak:

[url=http://img510.images....th.png]Obrazek[/URL][url=http://img510.images...pix.gif]Obrazek[/URL]
Otrzymanie administratora na forum którego to twórca bezczelnie kopiował moje dzieło.

[url=http://img519.images....th.png]Obrazek[/URL]
Rejestracja na forum PPN.

[url=http://img510.images....th.png]Obrazek[/URL][url=http://img510.images...pix.gif]Obrazek[/URL]
Awansowanie po jednym dniu na moderatora ich forum...

Teraz wierzy...? o_O

To był w końcu hack czy sam dał im uprawnienia? Bo zaczynam się gubić..

Sephyroth 
Użytkownik

Nick: Samurize
Level: 27
Wysłany: 07-11-2008, 17:01   

Ehh... no dobra, off-top.

Tutaj otrzymali uprawnienia, bo podczas ataku nie było owych dwóch gwiazd i paru osób - pisałem, że zdesperowany admin nam dał admina w nadzieji, że po tym zostawimy forum w spokoju... O tych hackach dowiedziałem się na ich forum, nie raz się śmiali, że ten, czy tamten ledwo forum znaleźli, a już udało im się (nie napisali w jaki sposób) otrzymać władzę taką, jaką miał admin.

Błągam, wróćmy do tematu... xD
And I'll show you a world that you can understand.
This life is filled with hurt,
When happiness doesn't work...
Trust me and take my hand,
When the lights go out, you will understand...

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 07-11-2008, 17:06   

Sephyroth napisał/a:
to co ja napisałem, to jeden z przykładów zagrożenia, gdy jest się głupim

co za przeoczenie z mojej strony :oops: dlaczego ja jeszcze nie napisałem że za głupotę powinni tu banami częstować!? :twisted: to na pewno by większość przypadków tzw. hackowania kont wyeliminowało,
ale... jak się patrzy na "Prosto z gry" to nowi gracze widząc co się tam dzieje myślą że sprzedaż kont (wymiana), pomoc za sms i inne takie tam są dozwolone... ale skoro "komuś" ;) to nie przeszkadza...

Evil Ziom
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 8
Wysłany: 24-11-2008, 10:17   

Jestem przeciw hakerm , popierdam tepic ich itp.
Lecz noobstatow rowniez ale niestety mam jedno konto noobstata poniewaz to konto po bracie na 3sw posiadam na nim spory rank :P jakies 12k lecz po turnieju robie hybrydyte i tepie ich!:P

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 24-11-2008, 14:18   

A ja jestem przeciw ludzkiej głupocie - nawet najlepsze zabezpieczenia nic tutaj nie pomogą.

Conrado 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 28-11-2008, 15:56   

Z zabezpieczeniami powinien sie klopotac admin to jego rola...
A co do hiterów to nie wiem co do nich macie... Jak im zazdrościcie to ułóżcie sobie też staty na hitera i po klopocie albo wezcie trochę w obrone/ szczęście i noobstat wystarczy że raz nie trafi i praktyczni po nim...

EasT 
Użytkownik

Nick: Nie gram
Level: 999
Wysłany: 29-11-2008, 14:24   

ADIHC1 napisał/a:
A ja jestem przeciw ludzkiej głupocie - nawet najlepsze zabezpieczenia nic tutaj nie pomogą.

Święte słowa...

A co do noobstatów... Wy jesteście tacy głupi czy udajecie?? Nie walczcie z nimi i tyle...
Albo zróbcie staty przeciwko nim... Więcej lucka lub speeda... PROSTE!!

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 06-04-2009, 08:48   

michol11 napisał/a:
A mam do ciebie pytanie michul, jezeli ulozy sie na n-stata staty to jednorazowa straci sie na innych... wiec przemysl to co napisales;)>

Nieprawda. Mozna mieć staty prawie "uniwersalne" i hitmena mozna powalić jednym ciosem (nie będąc hitmenem) gdyż zawsze mają oni tylko 10 pkt. obrony w bazie. Przykład:
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=28290316
Wystarczy dobrze dobrać uzbrojenie i ... pierwszy walnąć a to już można zaplanować.

M3tzu 
Użytkownik

Nick: M3tzus
Level: -69
Wysłany: 06-04-2009, 08:52   

Walkmen napisał/a:
michol11 napisał/a:
A mam do ciebie pytanie michul, jezeli ulozy sie na n-stata staty to jednorazowa straci sie na innych... wiec przemysl to co napisales;)>

Nieprawda. Mozna mieć staty prawie "uniwersalne" i hitmena mozna powalić jednym ciosem (nie będąc hitmenem) gdyż zawsze mają oni tylko 10 pkt. obrony w bazie. Przykład:
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=28290316
Wystarczy dobrze dobrać uzbrojenie i ... pierwszy walnąć a to już można zaplanować.

ja jestem takze za tepieniem archeologow , glupoty tez :D
chlopcze przylookaj date ...

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 06-04-2009, 09:03   

M3tzu napisał/a:
ja jestem takze za tepieniem archeologow , glupoty tez :D
chlopcze przylookaj date ...

Wskrzesiłem temat bo ... jest ciekawy a wiele osób wciąż ma te same problemy z noobstatami i hiterami. Zrobiłem to bo męczą mnie ciągłe prośby na pw co zrobić w podobnej sytuacji a uważam, że forum to jest jedyne miejsce gdzie w tej sprawie należy się wypowaidać.
Jeżeli Szanownemu Koledze zależy na ... zaliczaniu postów to gratuluję kolejnego punkciku a kolejna sprawa to nie oceniaj i nie nazywaj nikogo chłopcem jeżeli nie wysiliłeś się by coś o tej osobie dowiedzieć. Słowa są na wagę złota.

Rebith ssj 
Użytkownik

Nick: Rebith ssj
Level: 120
Świat: 3
Wysłany: 06-04-2009, 17:22   

Szczerze? Pomysł nie ma sensu. Areen bardzo dobrze kiedyś powiedzał, cytuję:

.. Dobra mam dosyć jednego słowa jakim jest "noobstat". Nie ma czegoś takiego! Ubzduraliście sobie, że osoby, które dodają w statystykach tylko w siłę i w HP są złe? Dlaczego? To tylko jeden ze sposobów na grę, których jest wiele. Zróbcie sobie takie statystyki by ich pokonać, to proste, a nie się żalicie bo ciągle przegrywacie. Gra polega na byciu najlepszym a powyższa strategia też dąży do tego. A teraz postawcie się na ich miejscu. Miło by wam było jakby ktoś was wyzywał od tych "noobstatów". "

Podzielam Jego zdanie, ponieważ ma rację. Noobstat to tylko rodzaj statystyk. :P A co do Hackerów: To tylko osoby, które kradną SŁABO ZABIEZPIECZONE KONTA. Więc wytęrzczcie mózgi i wymyślcie jakies logiczne i trudne hasło. :-D :-D :-D

Nargo 
Użytkownik

Nick: Nargo
Level: 22
Wysłany: 06-04-2009, 17:44   

Jak dla mnie to te noobstaty czyli wszystko w silie/magie i hp wzielo sie od osob ktore sa noobami w tej grze i nie potrafia prawidlowo rozlozyc statow zeby wygrywac bo sa na to zaglupi , a odwalenie sie na noobstata zeby walczyc z innym nie znaczy ze sie z nim wygra bo w tym momencie to zalezy tylko ktory by pierwszy zadal cios a jedyny sposob na takiego noobstata to zrobic sie w statystykach tak zeby nie pasc na 1 hita i jego brac na speeda

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Level: 117
Wysłany: 07-04-2009, 06:55   

Nargo napisał/a:
Jak dla mnie to te noobstaty czyli wszystko w silie/magie i hp wzielo sie od osob ktore sa noobami w tej grze i nie potrafia prawidlowo rozlozyc statow zeby wygrywac bo sa na to zaglupi , a odwalenie sie na noobstata zeby walczyc z innym nie znaczy ze sie z nim wygra bo w tym momencie to zalezy tylko ktory by pierwszy zadal cios a jedyny sposob na takiego noobstata to zrobic sie w statystykach tak zeby nie pasc na 1 hita i jego brac na speeda

Też uważam, że noobstaci to gracze, którzy nie potrafią zbytnio kombinować, ale to też gracze, a noobstat to też profesja, i niedługo wypadnie tak jak łowca, czy mag-speeder... A wysoka obrona nie jest jedynym sposobem na noobstatów, wystarczy dać albo dużo szczęścia albo dużo speeda i masz wszystkich noobstatów z głowy :) \
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=15858841
Mam jeszcze lepszy, jak noobstat 3 razy atakował i 3 razy chybił, ale nie mogą znaleźć :<

Pieniądze w karczmie:494G

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi