Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 03-09-2009, 21:18
Anakin S. napisał/a:
No cóż, w większości gier są wprowadzone ograniczenia co do zakładania broni itd.ALE My Fantasy to nie jest gra, jak każda inna, więc nie musi być tak jak w innych grach.Według mnie jeśli nie ma ograniczenia ze względu na klasę postaci no to chyba taki mag, jak chce to może założyć wypasioną zbroję płytową, halabardę i walczyć z innymi, bo może taką ma taktykę i już!
Dlatego dałem propozycję, żeby to ograniczenie było na niskim poziomie level broni + 10 na 18 trzeba by było mieć 28 siły na krótki miecz, jakieś 95% wojów i tak ma atak powyżej 35 więc dla graczy którzy walczą bronia swojej profesji to zadne ograniczenie.
A pomysł ma na celu ograniczenie oszukańczych taktyk, jak sie umawiasz na solo to się szykujesz pod profesję przeciwnika i tyle więc jak chce uzywać obcej broni żeby cie zrobić w balona to niech albo robi resa albo bedzie musiał niekorzystnie rozkładać staty.
EdwinOdesseiron napisał/a:
Ogarnijcie się panowie, bylo tysiąc takich dyskusji.
Oszukać przeciwnika można na wiele sposobów (np. zrobić reset na anty przed pojedynkiem). Ale jak ktoś się daje złapać na coś tak idiotycznego (i łatwego do obrony), jak mag walący fizycznie, to już naprawdę jego problem.
To bardziej wojowie walacy magia sa problemem niz magowie bronią dla woja.
Dlatego dałem propozycję, żeby to ograniczenie było na niskim poziomie level broni + 10 na 18 trzeba by było mieć 28 siły na krótki miecz, jakieś 95% wojów i tak ma atak powyżej 35 więc dla graczy którzy walczą bronia swojej profesji to zadne ograniczenie.
Znowu szukacie okazji, żeby udupić low lvl? Pozdro.
Wysłany: 04-09-2009, 20:36
Shark napisał/a:
Znowu szukacie okazji, żeby udupić low lvl? Pozdro.
A czy ja mam taki wielki level? 22 to chyba nie jest nie wiadomo co. Jak przejrzysz dokładnie forum to zobaczysz, że oszukańcze ataki sa bardziej problemem na wysokich levelach a nie na niskich.
Wysłany: 04-09-2009, 21:49
Cytat:
W takim razie dlaczego
Na nieskim poziomie czyli nieduże wymagania dotyczące staty, tutaj nie chodzi o level, poziom levelu + 10 to niski poziom, 2x poziom levelu byłby juz wysoki.
Ale dlaczego chcesz to wprowadzić? Każdy ma prawo założyć taką broń jaką chce,
a jak nie umiesz sobie z tymi poradzić, to już Twój problem. Każdy ma swoją taktykę.
Wysłany: 04-09-2009, 21:58
Shark napisał/a:
Ale dlaczego chcesz to wprowadzić? Każdy ma prawo założyć taką broń jaką chce,
a jak nie umiesz sobie z tymi poradzić, to już Twój problem. Każdy ma swoją taktykę.
Już pisałem wyżej, że jak się umawiasz na solo to ustawiasz sprzęt pod profesję przeciwnika, a czasem jest zonk.
Wysłany: 05-09-2009, 12:56
Shark napisał/a:
I co z tego? W takim razie wygrana należała mu się jak psu zupa, bo był sprytniejszy.
Ze mną póki co tacy kombinatorzy łapia becki
Po kolejnym namysle powoli dochodze do wniosku, ze moze faktycznie nie ma co komplikować gry kolejnymi ograniczeniami, zasady sa proste i jasne i chyba nie ma co ich komplikować, w sumie takie zonki to tez jej urok. Dobry gracz i tak sobie poradzi i dostosuje taktykę.