Admini zaglądają tylko do tych konkretnych tematów i tylko gdy ktoś ich zawiadomi
Dziwisz sie? Maja inne zajecia, obowiazki...
Mysle, ze pomysl Skailera jest ciekawy.
Ogolnie na low lvl nie powinno byc zbyt cennych przedmiotow... Zeby za latwo nie mieli...
To nie ma większego sensu, bo żadna walka z potworkami nie kosztuje cię żadnego wysiłku (czyli po prostu przyspiesz-powrót, albo spacja-spacja i po walce) więc nawet nie zauważyłbyś czy coś wypadło czy nie, albo miał byś trofeum w plecaku albo nie i tyle, dlatego właśnie nie widzę w tym sensu (chyba że miałeś na myśli loot z bossów).
Wyjaśnienie było niżej:
Skailer napisał/a:
(b. rzadko wypadają),
dannte napisał/a:
(skoro będzie można także kupić trofea? to czym się chwalić? tym, że cię stać? )
Z tym sprzedawaniem, sam nie byłem pewien właśnie cz to jest dobry pomysł..
dannte napisał/a:
Co znaczy możliwość pochwalenia się nimi?
Skailer napisał/a:
- możliwość "pochwalenia" się nimi (można np. w profilu umieścić zakładkę "Trafea" i tam by pisało przykładowo - "Gracz uzbierał 10 skór niedźwiedzia. ")
- w ostateczności - medale! Obok powyższego punktu, gdy gracz ma ich najwięce, obok liczby trofeł, jest medal
Nic dodać, nic ująć. Choć ten pomysł mi się również podoba:
NaPatelniChomik napisał/a:
a ja myślę że to powinno wyglądać tak po zabiciu jakiegoś smoka dostajesz jego pazur albo kieł, masz taki ładny kieł w profilu, w grze pokonujemy minotaury itp więc i jakieś ich "kończyny" można by było posiadać
Z tym możnaby było już głębiej pokąbinać.. myślę tu o bossach dodatkowych z których właśnie wypadają specjalne traofea.. ale to już rozmowa na nowy temat
dannte napisał/a:
Ten pomysł to jest mocno naciągany i tyle. Nie sądzę, aby twórcy gry się w coś takiego bawili
Bawili.. W wielu grach online już się z tym spotkałem, nic niezwykłego.. Akurat tej krytyki nie pojmuję. To jest propozycja, a to czy adminom będzie się chciało w to "bawić", czy nie, to już tylko i wyłącznie ich decyzja..
[...]
Wyjaśnienie było niżej:
[...](b. rzadko wypadają)
Nie chodziło mi o trudność w sensie rzadkości, tylko o to, że walka z potworkiem (skrypt walczy za ciebie) nie sprawia ci trudności i dlatego przyjemność z takiego trofeum byłaby żadna...
Skailer napisał/a:
Bawili.. W wielu grach online już się z tym spotkałem, nic niezwykłego.. Akurat tej krytyki nie pojmuję. To jest propozycja, a to czy adminom będzie się chciało w to "bawić", czy nie, to już tylko i wyłącznie ich decyzja..
Nie chodzi o żadną krytykę, po prostu to jest jednak zmiana kosmetyczna jeśli chodzi o rozgrywkę, a wymagałaby zmiany wielu rzeczy w silniku tak naprawdę... Tylko o to mi chodziło - zresztą tak jak napisałem "nie sądzę", a nie "to niemożliwe";)
Pozdro.
Nie chodziło mi o trudność w sensie rzadkości, tylko o to, że walka z potworkiem (skrypt walczy za ciebie) nie sprawia ci trudności i dlatego przyjemność z takiego trofeum byłaby żadna...
Dlatego tez myślę że bossy dodatkowe były lepszym rozwiązaniem, dla cennych trofeł. Lecz to już zupełnie oddzielna perspektywa i już wałkowana w kilku tematach, jedynym dodatkiem w tym są właśnie trofea.
Level: 1
Wysłany: 13-09-2009, 15:48
jak przedmioty to i questy do tego bo np skora dzika na quest jest potrzebna jak dla mnie na niee ,za duzo questów by sie zrobiło co najwyżej jak by to cos dawało np wiecej szybkości (jak by sie uzylo podczas walki z bossem pazura tygrysa)
jak przedmioty to i questy do tego bo np skora dzika na quest jest potrzebna
Czytaj..
Skailer napisał/a:
Co do skór dzika, skrzydeł nietoperza, żądeł szerszenia itp. Zrobić z nich przedmioty questowe
Dodatkowo sposób na ukrócenie przelewów: Skóry i żądła można wylotować 5 i nigdy więcej nie wylecą :] To samo z żądłami, tylko w ich wypadku 10.
Nie można zapomnieć też o rybach i kawałkach kaktusa: Je pozostawmy bez zmian ;> Chyba że ktoś ma na nie jakiś pomysł
Ja osobiście jestem za trofeami
Ja tam nie robię przelewów co jedyne co mam największego w logach to chyba level up i level down oraz usługi zmiany nicków
Według mnie wszyscy mają racji po trochu
Ten pomysł jest pusty nie proszę nie robić z Mfo , metina czy czegoś innego . Gra się trzyma dobrze i nie potrzeba wprowadzać takich bez sensownych rzeczy więc pomysł 0/10
Profesja: Wojownik
Level: -1
Wysłany: 30-03-2010, 12:29
Skoro zależy wam tak bardzo na trofeach z większości zwierzyn , bestii i innych "gowiedników" to aktualna cena za skóry,żądła,pazury,skrzydła a boicie się o przelewy to powinny być tańsze conajmniej o 50 % ... to samo na targu, trzebałoby wprowadzić 50% z limitu...
_________________ class="postlink"><span style="color: red;">Piszę poprawnie po polsku</span></a></span>.
Ty także?