Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Przelewy nowej generacji
Autor Wiadomość
Rencar 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Rayoko
Level: 233
Świat: 6
Wysłany: 03-10-2010, 01:15   

Prawda jest taka - Crypton, tym razem przesadziles, zreszta mysle, ze nie tym razem, ale teraz ktos sie zatroszczyl o to, zeby sytuacja zostala rozglosniona. Za bardzo ucieszyles sie wladza i panel GM za bardzo Cie podniecil, przez co cierpia niewinni gracze.

Levusek 
Użytkownik

Level: 182
Wysłany: 03-10-2010, 08:59   

Tetsu, nie wiem o czym ty w ogóle bredzisz. Te aukcje to ewidentny przelew.

Jedyna możliwość, o której może być mowa, to jeżeli graczem kupującym od tego 26lv byłby ktoś w granicach poziomów 60-65. W innych przypadkach zakup tych przedmiotów za TAKĄ kwotę będzie traktowany jako przelew.

Piszę poprawnie po polsku.

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 03-10-2010, 09:33   

Crypton, nie podniecaj sie panelem g:o

Duzo graczy kolekcjonuje sobie rzadsze przedmioty, ale bez przesady, trzeba troche rozsadku miec...

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 03-10-2010, 11:06   

Z ogólnego przebiegu dyskusji wynika, że należy po prostu wprowadzić limity na przedmioty zależne od poziomu.I tyle.Crypton mógł nie wiem, skasować aukcję i by wrtóciły przedmioty tzn.Gracz A nadal miałbyb eq, a Gracz B golda, następnie wprowadzić odpowiednie limity i już

Rencar 
Użytkownik

Nick: Rayoko
Level: 233
Wysłany: 03-10-2010, 11:09   

Levusek co Ty gadasz raczej... od kiedy to 200 lv nie moze kupic przedmiotu na 60 lv? Jezeli nie przekraczasz limitu, to mozesz kupic co chcesz.... rownie dobrze ja na 20 levku moge sobie kupic cisowa rozdzke za 10k i nikt mi tego nie moze zabronic, bo regulamin tego nie zabrania...

KamKan 
Użytkownik

Nick: Tanix
Level: 52
Wysłany: 03-10-2010, 11:16   

Tetsu napisał/a:
Levusek co Ty gadasz raczej... od kiedy to 200 lv nie moze kupic przedmiotu na 60 lv? Jezeli nie przekraczasz limitu, to mozesz kupic co chcesz.... rownie dobrze ja na 20 levku moge sobie kupic cisowa rozdzke za 10k i nikt mi tego nie moze zabronic, bo regulamin tego nie zabrania...

Zgadzam się z Tobą w 100%. Już w poprzedniej mojej wypowiedzi mówiłem o limitach. Jeśli są wprowadzone to GM powinien się dostosować do nich i według tych limitów dawać kary i odejmować nadwyżkę do ceny maksymalnej z miasta w którym ten przedmiot jest standardowym ekwipunkiem na targu.
I każdy może kupować co mu się podoba. Przecież nikt czegoś takiego nie zabronił. :D

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2010, 11:30   

Jeszcze trochę, i nastanie wielka schizma, która podzieli całe mfo na tych, którzy uważają, że to przelew, i na tych, którzy temu zaprzeczają...I to tylko przez taki niewinny temacik...

HaSu
Użytkownik

Level: 20
Wysłany: 03-10-2010, 11:31   

Crypton :D

Dobrze wiesz, ze to bedzie jak z walkami tzw. loderow ..

Nie ogarniesz wszystkich pw, od duzej ilosci graczy..
Dziennie bedzie Ci pisalo np. 50 graczy pw (byc moze po 2-3 pw) to bedzie ciezko cos z tym zrobic, caly dzien przed komputerkiem bys musial spedzic ;/

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2010, 11:33   

HaSu napisał/a:
Crypton :D

Dobrze wiesz, ze to bedzie jak z walkami tzw. loderow ..

Nie ogarniesz wszystkich pw, od duzej ilosci graczy..
Dziennie bedzie Ci pisalo np. 50 graczy pw (byc moze po 2-3 pw) to bedzie ciezko cos z tym zrobic, caly dzien przed komputerkiem bys musial spedzic ;/

eeeee... :609: a to do czego, bo tu nie ma nic o PW

HaSu
Użytkownik

Level: 20
Wysłany: 03-10-2010, 11:44   

Wielu graczy zglaszac bedzie aukcje poprzez pw do GM'a

Jakos jak klikalem na znaczek GM, przy aukcji gracza Halik ktory

12.09.2010 Cisowy Pierścień 1 szt. 61000000 G Kalafiorowy parostatek

i do dzisiaj nie dostal bana :) a jak na pw by sie zglosilo, GM by cos zrobil :)

Aquagen 
Użytkownik

Nick: Aquagen
Level: 71
Wysłany: 03-10-2010, 11:49   

Crypt, dobrze wiesz że takie akcje są ...a warte ;) jak zygfryt wspomniał przekręty będą zawsze. Podałeś przyklad 26lv i +200 i przedmiotów na 70lv (jeśli się myle to poprawcie bez spiny). A gdyby była akcja 40lv i ten 70lv? który potrzebował przedmiotów, ale nie miał czasu na siedzenie 3h przy kompie żeby pilnować aukcji w głupiej grze?

Prawo dobre, zróbcie jakąś "konstytucje MFO" czy jakoś tak i tam to napiszcie ;x =D

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 03-10-2010, 12:23   

Ja w swoim czasie jako hl skupowałem sporo "złomu", ale płaciłem za niego do 50% ceny sklepowej, itemków naprawdę rzadkich unikałem - nawet jeśli mogłem go kupić względnie tanio i na nim zarobić. Jeśli już kupowałem to płaciłem za nie nie więcej niż wynosiła ich teoretyczna wartość.
Takie zasady sprawiły, że nigdy nie miałem problemów z przelewami :)

Jako GM miałem w prezentacji informację, że przy ocenianiu transakcji biorę pod uwagę także lvl kupującego i "przydatność" przedmiotu. Tu byłem łagodniejszy niż dla siebie - bo tolerowałem ceny w wysokości 100% wartości itemka. Ale pojawiło się na forum pare takich spraw, tolerowano tu 100%, to i ja je tolerowałem, choć uważałem, że to już przelew.

W przedstawionej sprawie ceny wyniosły ponad 100%, itemki dla kupującego były nieprzydatne, i nawet nie były to przedmioty rozchwytywane gdziekolwiek. Przelew był, kara być powinna - i to dla obu stron, przecież tak jest określona kara w regulaminie, i to bez żadnej dyskusji o tym czy gracze się znali czy nie :twisted:
Ja nie raz wlepiałem kary za podobne przelewy, reklamacje miałem nieczęsto, ale i wtedy ukarany delikwent raczej nie potrafił uzasadnić swoich zakupów ;)

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 03-10-2010, 13:49   

musaraj napisał/a:
Jeszcze trochę, i nastanie wielka schizma, która podzieli całe mfo na tych, którzy uważają, że to przelew, i na tych, którzy temu zaprzeczają...I to tylko przez taki niewinny temacik...

Święte słowa, dlatego właśnie temat zostanie zamknięty.

Specjalnie nie podawałem konkretnych osób aby podać to jako zwykły przykład.
Jeżeli rozmawiamy już o konkretnym przypadku, bo do tego bije spora część
osób biorących udział w tej dyskusji .. (broń Boże nie twierdzę, że zarejestrowali
się tylko po to aby trzymać stronę poszkodowanego :roll: )

Gracz N3xt był wcześniej wielokrotnie karany za przelewy na targu,
(Dla Twojej wiadomości mój drogi Sake jest to gracz CaliFornia,
o którym masz nawet wzmiankę w swojej prezentacji przedstawiając
go w świetle oszusta) a gracz Rencar ma ponoć 5letni staż w tej grze więc
nie ma mowy tu o przypadkach czy jakiejkolwiek niewiedzy jakich tu się
doszukujecie.

Cytat:
Crypton, nie podniecaj sie panelem

Duzo graczy kolekcjonuje sobie rzadsze przedmioty, ale bez przesady, trzeba troche rozsadku miec...

Spiżową różdżkę i Haganowy miecz uznajesz za rzadkie przedmioty?
W takim razie nie mam pytań, bo chyba gramy w całkiem różne gry ..

Resztę wyjaśnił mnietuniema, za co dziękuję ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi