Nie, mój cel gry to rozrywka, nie żaden z rankingów. To, że uzbierałem tyle złota znaczy wyłącznie tyle, że przelewy nie mają negatywnego wpływu na rozgrywkę.
Cytat:
Zdobycie odpowiednich gemów i eq wcale nie jest w zasięgu normalnych graczy.
W moim było, a nie uważam się za wybitnego gracza.
Cytat:
-Gracz który gra uczciwie:
Męczy się 1-2 miesiąc aby uzbierać kasę na gemy i wymarzone eq
-Gracz który używa nie moderowanego handlu
Kupuje kasę za sms od jakiegoś 200-300lv...
Teraz gracz ze znajomościami też ma przewagę nad normalnym graczem. Przelewy w obrębie limitów są standardem - nikt ich nie zgłasza, bo tych aukcji nie widać na targu (znikają po zalicytowaniu). A jak już pojawiają się kary za aukcje w obrębie limitu to budzą duże kontrowersje (i wtedy ten sam Chaos, który nie chce przelewów, będzie narzekał na GM-a, który nałożył karę...).
Słabsi gracze zawsze będą próbować usprawiedliwiać swoje gorsze osiągi "niesprawiedliwością", kiedy prawda jest taka, że nawet w przypadku równych szans i tak nie osiągnęliby nic szczególnego.
Jeżeli nie dostrzegasz wad obecnego rozwiązania, pomijając zalety wolnego targu oraz tego, że przelewy i tak mają miejsce, to właściwie nie mamy o czym dalej dyskutować.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jak chcesz zobaczyć jakie będą ceny po uwolnieniu targu,
to radzę sobie zobaczyć na s3...
Na w3 jest znacznie więcej złota w obiegu ze względu na multikonta. Bezpośrednie porównanie mija się z celem.
Cytat:
Chwaliłeś się że jesteś w top golda na mfo3.
Hmm a wiesz czemu tak jest?
Ponieważ nie walczysz w pvp!
Tobie trzeba wszystko jak dziecku tłumaczyć. Równie dobrze zamiast tego złota mogłem mieć najlepsze uzbrojenie i walczyć. To, że jestem w TOP złota a nie PvP, to wyłącznie mój wybór. Wniosek jaki powinieneś był wyciągnąć z tego, co napisałem jest taki, że mimo wolnego handlu, w żaden sposób nie ucierpiałem. Ucierpiałbym, gdybym musiał sprzedawać przedmioty po z góry narzuconych cenach, bo zarobiłbym znacznie mniej. O tym, że codziennie ryzykowałbym banem już nawet nie wspominam.
Cytat:
Miksy rege i eliksiry nie rosną na drzewach.
Właściwie to chyba jednak rosną ;)
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 13-03-2012, 00:39, w całości zmieniany 1 raz
W obecnych czasach trzeba się strasznie pilnować z tym co się kupuje i sprzedaje co jest bardzo męczące a do tego można wyłapać "niesłusznego" bana.
Na v3 to świetnie funkcjonuje i jak widać nikt nie ma z tym problemu, ale nie dziwi mnie tutaj akurat takie podejście graczy do tego - wiadomo, mało kto jest chętny na zmiany (nawet na lepsze).
Jak najbardziej jestem za uwolnieniem handlu.