Nigdy tak nie było można.... coś ci się pomyliło
co do walk z więcej niż 2 uczestnikami,
nie mam zbyt wiele czasu,
być może tą częścią programu zajmie się kto inny
(o ile się znajdzie )
_________________ nie działam już aktywnie na scenie MF
Ucz się ucz, bo nauka do potęgi klucz;
a jak będziesz mieć dużo kluczy,
złamiesz wszystkie zabezpieczenia.
co do walk z więcej niż 2 uczestnikami,
nie mam zbyt wiele czasu,
być może tą częścią programu zajmie się kto inny
(o ile się znajdzie )
Znalazł się
Testowa wersja parsera obsługuje prawdopodobnie poprawnie walki 1vs1, 1vsBoss, 1vsT, TvsT i 1vsMultiboss... a także Tvs1, TvsBoss, BossvsBoss, TvsMultiboss i tak dalej...
Prawdopodobnie, bo testowałem na zaledwie kilku walkach, na których działał w 100% poprawnie, ale to za mało, żeby mieć pewność, że działa całkowicie dobrze.
Walki więcej niż dwóch graczy mają nieco ograniczoną funkcjonalność - nie liczą najmniejszych/średnich/największych hitów/krytyków w %HP przeciwnika .
A przy okazji dodałem obsługę raportów z drugiego świata (podróbki s4) - również prawdopodobnie działa.
Jakbyście zauważyli jakieś błędy, to piszcie na PW na forum - jak nie będzie to pewnie parser lada moment znajdzie się na "oficjalnym" serwerze X-Fa.
Plan na najbliższą przyszłość to dodanie osobnych kolumn dla drużyn, w których będą sumowane dane poszczególnych członków.
Edit 2:
Parser tudzież weryfikator raportów doczekał się nowej wersji. Tym razem adres pozostaje bez zmian - http://pitazboras.sitesfree.com/
Nowości, jakie was czekają w nowej wersji:
Nad nickami graczy pojawiły się ich avatary. Dotyczy to tylko pełnej wersji raportu - skrócona to skrócona i nie będzie w niej tego typu bajerów (byćmoże w jednej z przyszłych wersji pojawi się opcja wyłączenia avatarów z pełnej wersji)
Od tej wersji, zgodnie z sugestią X-Fa, po kliknięciu na nazwę (nick) gracza przenosimy się do jego profilu w grze.
Poprawiłem nieco opcje na stronie głównej. Już nie trzeba wcelowywać w kwadracik, żeby zaznaczyć opcję - wystarczy kliknąć na napis.
Szczególne podziękowania przy okazji wydania "stabilnej" wersji 2.0 należą się głównemu testerowi, czyli użytkownikowi ADIHC1
Głównym celem dla nadchodzącej wersji 2.1 jest, jak już wspomniałem, podsumowanie dla drużyn. Możliwe, że pojawią się też inne nowości Planowana data wydania? Pierwsza połowa lipca. Jak się zawezmę, to może doczekacie się jeszcze w czerwcu
Już tradycyjnie życzę miłego korzystania. Mam nadzieję, że tym razem doczekam się jakiegoś odzewu/komentarzy/propozycji/uwag, żebym nie musiał po raz n-ty edytować postu
PS Może by zmienić nazwę tematu? W końcu weryfikator obsługuje już inne walki poza 1vs1...
Tak, wiedziałem o problemie już wcześniej, ale jakoś nie miałem czasu żeby to poprawić. Skoro mi przypomniałeś, to poprawiłem. Poprawka robiona na szybko znajduje się już na serwerze - avki się źle wyświetlają, ale tym zajmę się kiedy indziej.
Witam
Chciałem sobie dziś sparsować walkę, i parser w ogóle nie działa Próbowałem na kilku, wyświetlają się tylko opisy z parsera, a dane walki już nie. Oto przykładowa walka, dla której parser nie działa:
http://w2.my-fantasy.net/...hp?r_id=9991495
A oto wynik (przynajmniej u mnie):
Hmm... no nie działa, masz rację. Nie mam pojęcia czemu, pewnie wina hostingu. Co do miksów lvl 5 (i regenek lvl 2 zapewne też), to dodam je przy okazji najbliższego generalnego remontu parsera, który miał się odbyć jakiś rok temu, więc pewnie trochę poczekacie Chyba że ktoś inny ma ochotę się tym zająć, to gdzieś tam chyba mam jeszcze pliki źródłowe...
Parser teraz w ogóle nie działa. Tzn, działa tylko strona podana przez Gosię,
ale jak wklejam raport i klikam "Wyślij" to nic się nie pojawia tylko znika adres raportu.
Od pewnego czasu rozwijana jest nowa wersja parsera. Powoli to idzie, bo mam nawał nauki, brakuje kilku ważnych funkcjonalności, ale i tak lepsze to, niż zupełnie niedziałający parser ;>