Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Sponsoring
Autor Wiadomość
Nightfall 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Nightmare
Level: 1
Wysłany: 25-08-2009, 09:31   

Levusek, i kto to mówi? Sam masz w logach gracza pełno przekrętów np. licytujesz po kilka razy gemy wytrzymałości tej samej osobie za 300k, a limit jest do 150k (to tylko przykład).

A po za tym zauważ że bez sponsoringu traki Mit II (nie gra), WiZzarD (nie gra) i wiele innych nie zaszli by daleko... A skoro aukcja nie jest zawyżona to nikomu nic nie udowodnisz.

Ps. Z tej strony Otherside...

Mellord
Użytkownik

Level: 132
Wysłany: 25-08-2009, 09:59   

Nightfall napisał/a:
Levusek, i kto to mówi? Sam masz w logach gracza pełno przekrętów np. licytujesz po kilka razy gemy wytrzymałości tej samej osobie za 300k, a limit jest do 150k (to tylko przykład).

Narazie jest to dozwolone, ale on chce to zmienić
Nightfall napisał/a:
A po za tym zauważ że bez sponsoringu traki Mit II (nie gra), WiZzarD (nie gra) i wiele innych nie zaszli by daleko... A skoro aukcja nie jest zawyżona to nikomu nic nie udowodnisz.

No właśnie nie zaszli by tak daleko, ale gdyby usunąc bonusy z KK mimo sponsoringowi mieli by identyczne szanse na wygrana jak przeciętny user, i wtedy o wiele wiecej zaależało by od stat i eq

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 25-08-2009, 11:18   

Ja powiem tak ;] wszystkie zmiany są zapoczątkowane własnie przez wysokie lvl, co mnie nie dziwi... po prostu chcą być na oczach wszystkich, ale moi drodzy wszystko przemija... ranking trzeba nabijać a nie pojsc sobie po 90lvl w górę i mysleć ze nikt was nie dogoni...

Mikstyrt zycia lv2,lv3,lv4... > ograniczenie lvl-owe < akurat dobry pomysł.
Limity cen > mniejszy zarobek,
Kawałki od 10lvl > bezsens bo tam już większosc ma ponad 600hp.
Zmiana z mp na mag przykładowo ;] > bezsens.
wiele można wymieniać zmian tyko po to aby utrudnić grę, mniejszym lvl. Niedługo na małych lvl nie będzie można grać magiem :D bo wojowie będą mieli lepszą broń. a walka woj vs woj to loteria.

a teraz tak bardziej poważnie co można zrobić aby zaradzić takim licytacjom.
można wprowadzić limit LVL'owy który może licytować to i tamto... (limity cen sa to raczej z tym problemow nie bedzie )
ktos może powiedzieć, że "a ja kcem se nabijać gem witka od zerooooooo" tylko kto w takie cos uwierzy ;]
przecież łatwiej jest kupić. na maxa za 2kk niż chodzić 7dni i exepić.. powiem tak, też korzystam ze sponsoringu na małych lvl ale nie aż tak aby to raziło...dlatego mnie by nie zrażała taka zmiana...

a co do tych aukcji, co levusek pokazał to, to jest drodzy GM'owie celowe i wielkrotne przekzywania golda ;]
a nie jakies 70k za eliksir :D

AC MILAN :****

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 25-08-2009, 13:02   

azkero napisał/a:
rzecież łatwiej jest kupić. na maxa za 2kk niż chodzić 7dni i exepić..

Niom, koteczku masz racje. A powiedz mi, bo jestem za "niski" dla Ciebie: kto te gemy nabije? Swiety Mikolaj? Ale on tylko na gwiazdke, co z reszta? Kura wydziobie? ROFTLCOPTER OWNAAAGE!

azkero napisał/a:
Kawałki od 10lvl > bezsens bo tam już większosc ma ponad 600hp.

Przykre. Jak sie umie ustawic staty to mozna pociagnac na kawalkach nawet do 20-25lvla...
Ja na 19lvl mam ponad 500hp i jakos nie narzekam. Trzeba umiec myslec. Trzeba umiec sie dostosowac.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 25-08-2009, 14:31   

Mellord napisał/a:
i jeszcze mozna by dołożyć ograniczenie: 3 transakcje z 1 graczem w ciągu 30 dni

A mi się bardzo ten pomysł podoba.

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 25-08-2009, 15:27   

Walkmen napisał/a:
Mellord napisał/a:
i jeszcze mozna by dołożyć ograniczenie: 3 transakcje z 1 graczem w ciągu 30 dni

A mi się bardzo ten pomysł podoba.

A mi nie. Na wyzszych lvlach sa osoby, ktore stale miedzy soba handluja... Sprowadzaja sobie miksy/eq z wyzszych miast.

pyry nie som strofe

Mellord
Użytkownik

Wysłany: 25-08-2009, 15:55   

SaKe napisał/a:
A mi nie. Na wyzszych lvlach sa osoby, ktore stale miedzy soba handluja... Sprowadzaja sobie miksy/eq z wyzszych miast.

pisałem już że miało by to dotyczyć pierwszych 5 miast. A nawet jesli, to niech Ci ta osoba wystawi 1000 miksów lv5 i masz jeszcze 2 transakcje na eq a za 30 dni znów bedziesz mógl z nim handlować

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 25-08-2009, 16:14   

Shark napisał/a:
Nie rozumiesz, że gdyby usunęło się te 2 gemy z questa z Królową,
to mało komu by się chciało zbierać nie wiadomo ile 100k?

Dokładnie, ale z drugiej strony początkujący gracze nie mają w ogóle gemów wspomagających. Może im jeszcze eq i mixy zabierzmy, będzie ciekawiej?

SaKe napisał/a:
EdwinOdesseiron napisał/a:
Rzeczywiście sytuacja nieciekawa, ale możnaby zrobić taką sztuczkę - ustanowić dużą karę finansową (stałą, nie procent złota) za przelew. Wtedy taki low lvl-owy oszust wpadnie na minus i będzie musiał expić, żeby w ogóle mieć złoto. Dla rankera te wbite "karnie" 10 lvl to najczęściej powód do skasowania konta. Jak myślicie?

Troche za ostro.

To może doprecyzuję swój pomysł:

Kara za przelew -> odjęcie 3-krotności przelanego złota.

Chyba nikt nie powie, że to przesada, bo kara automatycznie dostosowuje się do skali "przestępstwa". Jeśli ktoś ciągle przelewa kasę, to wyjdzie na tym najgorzej.

Mellord napisał/a:

Utrzymując w ryzach kilku oszustów, nie możesz psuć zabawy tysiącom graczy. Zresztą pamiętaj, że taki low lvl może mieć bez problemu kilku sponsorów (nawet obcych, którym główny sponsor zwróci kasę z nawiązką).

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 25-08-2009, 18:46   

Pomysł z ograniczoną liczbą transakcji w pierwszych 5 miastach jest moim zdaniem nietrafiony, przecież nie tylko high levele ściągają mixy z wyższych miast. W Urkaden też sprzedaje się już mixy lv2. Takie ograniczenia można dać jak już na samo eq albo na gemy, choć i to wydaje mi się trochę przesadzone.
W tej grze już niedługo nic nie będzie się dało zrobić, winnym będzie się tylko za to, że ma się o parę G więcej niż wynosi średnia, w mf już i tak jest znacznie więcej ograniczeń niż w innych grach (co ma swoje plusy i minusy) tak więc wciąż pozostaję przy tym aby wprowadzić do gry pomysł Sharka z likwidacją gemów za królową szerszeni.

Mellord
Użytkownik

Wysłany: 25-08-2009, 19:50   

Sosna napisał/a:
przecież nie tylko high levele ściągają mixy z wyższych miast. W Urkaden też sprzedaje się już mixy lv2.

Racja, ale na 20+ lvlu jest tylu graczy że wystarczy kogoś poprosić o wystawienie i mamy miksy ;)

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 25-08-2009, 20:57   

Cytat:
Bo ja już wcześniej widziałem problem jawnego legalnego przekazu złota żeby móc skupywać KK

No, ta 2 miechy temu, błyskotliwe ;>

Mellord napisał/a:
Nie boli mnie to tylko, chcę by każdy gracz miał takie same szanse i mogł być dobry bez sponsora i przelewów.

Każdy gracz ma takie same szanse na kupienie kaktusów. Ze sponsorem trwa to szybciej i tyle :wink:

Mellord napisał/a:
To nie rozwiąże problemu bedziesz skupywał gemy ofensywne za 40k gdy max cena to 70k tylko dni i zarobisz pieswsze 200k i pozniej tylko sprzedawanie i skupywanie gemów wspomagających.

Tylko skąd będę miał te 40k? Bo na 10 lvl trudno jest tyle uzbierać, wiesz?
A skoro załóżmy mam sponsora, to nic Ci do tego, bo widocznie mam znajomości.
Ta gra to MMO, nie zapominaj o tym, i gracze mogą sobie pomagać zgodnie z Regulaminem. Jak usuniesz bonusy z kaktusów i tak będzie sponsoring na inne rzeczy, np. będą zbierać na gemy speeda/lucka itp. Co, do 3 pierwszych miast zdejmiesz bonusy z gemów? Peace...

Mellord napisał/a:
pomysł niezły no, ale wpadłem na cos innego:
brak możliwości wystawiania na targ gemów wspomagających w pierwszych 3 miastach.
To powinno utrudnić sponsoring

Wyobrażasz sobie jak to zrobić? Jak napisać taką formułkę w kodzie gry,
żeby ograniczyć jakieś tam 3 miasta (kod nie rozróżnia miast), aby nie można
w nich było sprzedawać gemów.

Cytat:
Dokładnie, ale z drugiej strony początkujący gracze nie mają w ogóle gemów wspomagających. Może im jeszcze eq i mixy zabierzmy, będzie ciekawiej?

Mają gem siły z Minotaura, MP Plusa z Leech Kinga i Gem Szczęścia z Serafina. Mało?
Ostatnio zmieniony przez Shark 25-08-2009, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 25-08-2009, 21:00   

Shark napisał/a:
Ta gra to MMO, nie zapominaj o tym, i gracze mogą sobie pomagać zgodnie z Regulaminem.

To chyba najwazniejsze zdanie...

Shark napisał/a:
ak napisać taką formułkę w kodzie gry,
żeby ograniczyć jakieś tam 3 miasta (kod nie rozróżnia miast), aby nie można
w nich było sprzedawać gemów.

Mysle, ze daloby sie to zrobic. Wystarczy pokombinowac.

pyry nie som strofe

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 25-08-2009, 21:05   

SaKe napisał/a:
Mysle, ze daloby sie to zrobic. Wystarczy pokombinowac.

Mniejsza o to. Po co to? Skoro każdy gracz ma mieć takie same szanse, to każdy gracz powinien mieć taki sam dostęp do targu.

PS. Nie fantazjujcie na temat nowych rozwiązań, bo sprawa jest taka,
że na TODO jest "Handel max. 3 miasta wstecz". Skoro to siedzi na TODO
nie wiadomo ile czasu, to uważajcie, bo te wasze propozycje wejdą szybciej.
Skoro dotyczą tego samego i praktycznie podobne rozwiązanie?

@down
Na Ciebie, Sejk, broń Boże ząbków nie ostrze, łykowaty jesteś ; D
To była bardziej aluzja do Mellorda.
Ostatnio zmieniony przez Shark 26-08-2009, 09:07, w całości zmieniany 2 razy  

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 25-08-2009, 21:10   

Shark napisał/a:
Mniejsza o to. Po co to? Skoro każdy gracz ma mieć takie same szanse, to każdy gracz powinien mieć taki sam dostęp do targu

Rekinku najukochanszy nie ostrz zabkow na mnie, bo to nieladnie. Nie napisalem, zeby to wprowadzic, tylko ze jest mozliwosc wprowadzenia tego do kodu.

Shark napisał/a:
TODO

Magiczna lista, poczekalna jak przy kasie chorych.

pyry nie som strofe

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 25-08-2009, 21:51   

Shark napisał/a:

PS. Nie fantazjujcie na temat nowych rozwiązań, bo sprawa jest taka,
że na TODO jest "Handel max. 3 miasta wstecz". Skoro to siedzi na TODO
nie wiadomo ile czasu, to uważajcie, bo te wasze propozycje wejdą szybciej.

No to jeszcze zostaje to co ja podałem - potrójna kara (zresztą to pomysł stary i nie mój). Potężna przewaga polega na tym, że tu GM decyduje ile ująć, nie potrzeba zmian w kodzie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi