Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Zmiana ustawień w profilu
Autor Wiadomość
wisla12h 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 09-02-2009, 19:56   

I może teraz to chroni przed noobstatami wojami? I może ilość many była podana ale przynajmniej nie było takich chamskich sytuacji jak teraz...

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 09-02-2009, 20:40   

wisla12h napisał/a:
I może teraz to chroni przed noobstatami wojami? I może ilość many była podana ale przynajmniej nie było takich chamskich sytuacji jak teraz...

Nie, żaden system nie chronił, ale obecny jest przynajmniej sprawiedliwy (względem wojów i magów). A podobne sytuacje mogły być, wystarczyło że gość miał np 100 siły i 200 magii, każdy pomyślał że jest to mag, a on mógł bić fizycznie. Na pewno podanie mp nie jest tu rozwiązaniem.
Obecny system jest naprawdę niezły, a najrozsądniejsze ulepszenie (niestety nieprzyjęte przez Tomiego) podał Mnietuniema:
Mnietuniema napisał/a:
wyliczany ze statystyk bazowych
magia + siła = 100%
i podać ile na te 100% składa się siły, a ile magii (ewentualnie bez 10 bazowych)

(początkowe 10 najrozsądniej byłoby pominąć)

No ale skoro na to się Tomi nie zgodził to na pewno nie zgodzi się na podawane przez Was bardziej niesprawiedliwe rozwiązania ....

Frezus 
Użytkownik

Nick: Fatality
Level: 230
Wysłany: 12-02-2009, 13:59   

e tam ;) najlepiej jest widziec mp albo to co bylo przedtem przerabiane, ze nie mozna wlozyc broni przeciwnej do swojej profesji

grubybenek
Użytkownik

Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 14-02-2009, 13:35   

http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=27558302

Proszę.. jaka piękna i sprawiedliwa walka. I niby jak się dowiedzieć czy ktoś ma tyle many? kilka MP Plusów + z 200 w siłe i nie da się wykryć czy to hybryda, czy woj :|

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 14-02-2009, 13:38   

No bo trzeba zrobić tak jak było na początku, że pokazuje ilość many i tyle, tak było sprawiedzliwie to musieli zepsuć... :evil:

grubybenek
Użytkownik

Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 14-02-2009, 13:42   

Szczerze, to też nie jestem zwolennikiem anty wojów/magów.. ale z takim bajerem to nawet hybryda z obronami poniżej 50 pójdzie na strzała :shock:

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 14-02-2009, 19:10   

Gajos napisał/a:
No bo trzeba zrobić tak jak było na początku, że pokazuje ilość many i tyle, tak było sprawiedzliwie to musieli zepsuć... :evil:

Oj zebrało się kilka antywojów i razem będą płakać. Ludzie, zrozumcie że ten system jest nie do przyjęcia, bo pozwala wykryć woja z punktami w magii, ale nie odwrotnie! Jeśli mag będzie miał dane w siłę to nie będzie tego widać! I w ten sposób antywoj będzie miał przewagę nad antymagiem (ja żadnym z nich nie jestem, ale uważam że obie grupy powinny być równo traktowane).
Jedyne sprawiedliwe rozwiązanie, to zaznaczyć czy ktoś ma dane pkt w drugi atak. Jeśli nie podać procent (tak jak mówił Pit), to chociaż zaznaczyć.

Win 
Użytkownik

Nick: Win
Level: 9
Wysłany: 23-02-2009, 10:01   

a ja proponuje polaczyc obydwa pomysly i rozwiazac problem.... Mianowicie tak jak mowil Frezus, jak bedzie 2x wiecej w sile to czyta gracza jako wojownika i pokazuje jego atak (statystyke bazowa), a jezeli ma 2x wiecej w magie to czyta gracza jako mag i pokazuje jego magie (rowniez statystyke bazowa), a gdy jest hybryda pokazuje i atak i magie :) co o tym myslicie ?

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 23-02-2009, 16:10   

grubybenek napisał/a:
a ja proponuje polaczyc obydwa pomysly i rozwiazac problem.... Mianowicie tak jak mowil Frezus, jak bedzie 2x wiecej w sile to czyta gracza jako wojownika i pokazuje jego atak (statystyke bazowa), a jezeli ma 2x wiecej w magie to czyta gracza jako mag i pokazuje jego magie (rowniez statystyke bazowa), a gdy jest hybryda pokazuje i atak i magie :) co o tym myslicie ?

Może od razu podać jeszcze szybkość, szczęście itp ?
Najlepiej by było albo to podać w procentach albo tak, że mag nie może
założyć broni dla woja, a woj dla maga . Nie rozumiem czemu Tomi to neguje :/

Blizzard 
Użytkownik

Nick: Eldriggar
Level: 14
Świat: 3
Wysłany: 28-02-2009, 08:48   

Ja jestem za tym zeby wyswietlala sie ilosc many :) Baaardzo by sie przydalo :>

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi