Zapewniam Cię, że upek będzie PRZED tą Rocznicą...
Jakby nie patrzeć zostało jeszcze sporo do przedyskutowania, a kompromisów nie widać. Także nie byłbym tego taki pewien. Tak czy siak wierzę w to, że aktualizacja Gry się spodoba, a ta Regulaminu wyjaśni wszelkie niejasności.
WojnAR napisał/a:
widze, ze sprawy dot. updejtow nie zmienily sie od poczatku tej gry ;p
ZALETY :
I Jak są upy to zazwyczaj bardzo duże
II. Ciekawa fabuła gry
III. czas gry jest bardzo ciekawy na początku
starodawne
potem czasy rzeczywiste chodzi mi o to że czołgi się pojawiają
i potem starodawne że są piraci
WADY:
nobby grają w to
żadkie upy
Profesja: Mag
Level: 31
Wysłany: 02-09-2008, 22:11
Ja uwazam, ze powinny byc bardziej urozmaicone przedmioty. Ich ilosc jest duza i nie trzeba ich zwiekszac, ale mogloby byc np tak, ze dajmy na to lekka zbroja plytowa moze miec losowo obrony zwylej jak i magicznej od 100-130 a speeda od 25-40. wtedy sprzet bylby bardziej roznorodny i nie byloby tak, ze kazdy jest tak samo ubrany na danym lvlu. mozna by tez wprowadzic wypadanie przedmiotow z potworkow. Ciekawym pomyslem bylaby tez mozliwosc ulepszania przedmiotow z jakims ryzykiem na jego zniszczenie. Pomysly te wykorzystane sa w innych grach, typu diablo i mysle, ze urozmaicilyby gre.
-Admin od tak sobie olewa grę
-Dodaje zmniejszony exp na graczach bo chce zarobić na mfach.
-Admin nie zwraca uwagi na prośby graczy np. Na Salamandrii nie ma już pvp -.-
-Grają n00bki
A zalety są tylko dwie.
-Gra wielu wspaniałych ludzi
-Wciąga
Zalety:
-Ciekawa fabuła
- Wciąga
Wady:
- admin nie patrzy na ciekawe propozycje
- za dużo n00bów
- za dużo n00bstatów
- za mało GM
- mały exp z potworów
- drogie Mf
Ludzie, to nie jest temat pt.' Co wam się podoba, a co nie w MF '...
No to może na dorzucę swoje 3 grosze - mi tam rzadkie updaty nie przeszkadzają,
ostatni był bardzo duży i opłacało się czekać Więc nic do upków nie mam .
Wkurzają mnie takie koksy, co mają po 5k ranku na np.20 levelu i się rzucają,
że nia ma upów . Przychodzi up i jest wielki płacz, że trzeba staty resetować .
No, oczywiście mogłyby być częstsze, ale dobrze jest jak jest .
Mnie najbardziej denerwuje brak zainteresowanie admina grą .
Bo od początku 2009 roku padły już 3-4 propozycje, właściwie chodzi o takie mini zmiany,
a nie o zmianę systemu rankingu itp . Jednak admin ma to gdzieś ...
Najbardziej wkurza mnie to że jesli chcesz uzupełnić ruchy musisz zapłacic.Admin oszukuje nas ponieważ wiadomo że wszystkie kody są takie same i itak zapłacimy 12 Zł!Ale niektórzy z was mają rację że ta gra ma super klimat i się nie nudzi!Jedynie wkurzaja mnie te ruchy,Gdyby one się tak szybko nie uzupełniały(1 ruch na minutę) nie grałbym w tą grę.
Mam bardzo ważna sprawe . Mianowicie nie grałam ponad rok w MF i Auto Kasownik kont jak to nazwal ktorys z GM-ow nazwał skasowal mi Konto 109 lv nick Kiss 4 M3tz , Slyszałam ze jest mozliwosc odzyskania konto tak jak to zrobil gracz MIND . Prosze o Pomoc .....
A ja sobie ponarzekam na pojawienie się kolosalnej ilości graczy z profesją "anty" i co za tym idzie również ogromną ilość wystawek, ataków fizykiem na antymagów etc.. czyli sposobów na łatwy rank .. Moim zdaniem to właśnie przez to spadła ilość aktywnie grających graczy w mf.
Czas Sobie Coś Wyprostować !! GM nie znaczy ktoś Mądrzejszy ! Nie znaczy nie omylny !! . Znaczy Zwykły Człowiek Sam Jak My Wszyscy Z Wadami Wynikającymi Z Pełnionych Obowiązków , Nie Umiejący Przyznać Sie Do Błędów , Stawiający Swoja Dumę Ponad Wszystko ! Więc Najlepiej Sie Z Nimi Nie Kłócić Bo I Tak Nic Nie Osiągniesz ! Coraz Bardziej Przypomina Mi Władza Tej Gry Władze Wykonawcza W Realnym Świecie Mam Na Myśli POLICJE . Nie wiem Czy GM-owie Chcą Sie UPODOBNIĆ DO KOGOŚ ?? Przestańcie !!!!! Dzięki Wam Ta Gra Schodzi Na Psy ... Oczywiście Nie Tyczy Sie To Wszystkich ! Apeluje Do Graczy By Upominali Sie O Swoje Prawa . Nie Dajcie Sobie Zamykać Ust G Masterom a na pewno Bedzie Nam Sie Żyło Lepiej W Naszym Małym Społeczeństwie .
Co Do GM-ów , Prosze o Traktowanie Graczy Na Równi Ze Sobą Bo W Niczym Nie Sa Gorsi Od Was !! Po 1- Myśle ze Gm-owie nie powinni pokazywać wiadomości które gracze wysyłają im na PW , ponieważ jest to poufna informacja gracz pisze to do was jaka wiadomość prywatna, nie na forum . Mysle ze jest to brak szacunku do graczy ... Choć skłamał bym jak bym powiedzial ze nie jest to śmieszne ... Śmieszne Jednak Nie Jest Wasze Zachowanie Wasz Stosunek Fo Gracza ... Wypatrujecie jakiekolwiek potkniecie gracza by go załatwić ... Chcecie Pokazać Kto Tu rządzi ... Trzeba Jednak Pamiętać o Pewnych wartościach Które powinniśmy mieć wpojone od małego miedzy innymi mówię o szacunku . Pomyślcie Troche Nad Tym Co Teraz przeczytaliście mi nie chodzi o to żeby kompromitować Game Masterów czy im ubliżyć a jeśli tak to przyjmą to największy przykład na ich zarozumiałość . Chce By Zylo Nam Sie lepiej . Myślę ze zakończę na tym choć by opisać wszystko co jest nurtujace czy nawet irytujące musiałbym napisać Post 2 x dłuższy . Pozdrawiam
_________________ Priorytet to mieć cel nie zgubić swego toru !
Brac Promienie nie cień trafnie dokonać wyboru !
Po 1- Myśle ze Gm-owie nie powinni pokazywać wiadomości które gracze wysyłają im na PW , ponieważ jest to poufna informacja gracz pisze to do was jaka wiadomość prywatna
Krol jacek napisał/a:
Mysle ze jest to brak szacunku do graczy ...
BArdzo interesujący elaborat ale ni jak ma się do prawidłowej komunikacji pomiędzy użytkownikami internetu. Przykład po zalogowaniu się na konto GM:
Cytat:
Od: [deleted:1] felka 09.09.2009, 23:17:53
ty huju pierdolony zobacz jak ini grajo gejun pierdolony albo sam masz 10 kont ty baranie jak ktos chce sie rozerwac to zawsze jakas meda sie trafi szkoda mojego czasu jezeli kiedys wejde w to gre bede wszystkim odradzal so ciekawsze huj ci baranie w dupe
Czy mam więcej podawać przykładów? Raczej bym nie chciał, bo mogę dostać ostrygę za cytowanie wulgaryzmów . Dla Waszej wiadomości to takich wypowiedzi dziennie mam od 10 do 20. Czasami jeszcze więcej. A czy ktoś może mi udowodnić, że w jakimkolwiek miejscu, w jakiejkolwiek wypowiedzi, gdziekolwiek, obraziłem drugą osobę? Nawet gdy piszę to we wszystkich moich wypowiedziach zaimki są z wielkich liter bo w taki sposób chcę wyrazić mój szacunek dla rozmówcy.
Jeżeli chcesz dalej ten wątek kontynuować to mam dla Ciebie propozycję. Wpisz w google "ubolewam" i przy pierwszej pozycji napisz co Cię gryzie.
Życzę przyjemnego dnia.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
ehhh... Słuchajcie "pro playerzy" ... GM-owie muszą dbać porządku za wszelką cenę... widzieliście kiedyś s3?? Nie? Multikonta, przekręty, oddawania expa ranku golda... wszystko w jednym!! Tam z kolei świat jest niemoderowany, lecz tak nie można mieć np multi... . Czy chcecie żeby przez wielu oszustów w ogóle nie można by sobie pograć nie stając się jednym z nich? Czasami trzeba się poświęcić pomyłce a potem ją delikatnie wyjaśnić, ponieważ GM-owie mają też swoje sprawy na głowie a potem muszą wchodzić jeszcze na mfo, żeby pilnować porządku. Bądźcie bardziej wyrozumiali... .
A dla zapatrzonych w ekran trolli ujme to tak - GM jest jak maszyna która czasem ma błędy, bo się przegrzewa od ciężkiej pracy.
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 10-11-2009, 18:58
Cytat:
A ja sobie ponarzekam na pojawienie się kolosalnej ilości graczy z profesją "anty" i co za tym idzie również ogromną ilość wystawek, ataków fizykiem na antymagów etc.. czyli sposobów na łatwy rank .. Moim zdaniem to właśnie przez to spadła ilość aktywnie grających graczy w mf.
Anty to taktyka gry, są rankingi wiec normalną rzecza jest że są gracze którzy ja dopracowywuja robią to tak aby stać w rankach jak najwyżej, jak przegrywasz z takim zawodnikiem to nie miej pretensji, że jest lepszy, jeden chce sobie pochodzic i sie pobawic nie patrząc na staty inny chce być lepszy od innych, nie mozesz wymagać aby wszyscy stosowali taktykę która akurat tobie pasuje, ataki fizykiem przez magów czy magia przez wojów to również taktyka gry, sam juz tego doświadczyłem, ale przeciwnicy nie zaliczyli walk do udanych i nie jast to łatwy rank wbrew pozorom, bo na dobry rank trzeba solidnie popracować a w ten sposób raczej pewnego poziomu sie nie przeskoczy.
Tak na marginesie to temat juz był wielokrotnie poruszany, mój wniosek jest taki, że nie da sie go rozwiązac wprowadzajac ograniczenia, ale mozna załozyć wątek gdzie bedziemy wpisywac przypadki takich walk.
Wracajac do anty ja jak walczę z góry zakładam, ze przeciwnik jest ustawiony własnie do walki z moja profesją na tyle dobrze na ile jest w stanie innym radze to samo.
Wystawki to niestety problem, to chamstwo przez duże CH, bez pokazania PW nie ma jak tego udowodnic ale moznaby stworzyć watek gdzie by się o tym pisało, bo nie zawsze to co uwazamy za wystawkę jak oberwiemy nią jest, osobiście miałem juz propozycje od innych żeby kogos wystawic i zawsze odmawiałem ostrzegajac potencjalna ofiarę, parę razy dostałem też takie ostrzeżenia od innych graczy i proponuje wszystkim tak reagować.