nie ma co się spinać kto jest dłużej na forum, kto ma prawo głosu, czy też dywagować nad przyszłością gier 2d.
wróćmy do tematu, bo administracja się przerazi jak zobaczy taki spam tutaj
dlatego byłoby łatwiej, gdybyście dawali swoje pomysły i sugestie, a nie gdybali nad losem v2. póki co staram się zebrać to co tutaj się konkretnego pojawiało:
jesteście na nie, ponieważ: zmniejszy to aktywność na istniejących już światach; wpisowe to zły pomysł; bo wolicie rozwinąć istniejącą fabułe/eq; jak będzie reset co miesiąc, to nie będzie się grało na swoich ulubionych, wysokich lv; bo nie trzeba zmian;
zmiany jakie byście wprowadzili: znieść wpisowe, bo szkoda pieniędzy; podnieść kilkukrotnie wpisowe, żeby podnieść poziom turnieju; zablokować niektóre usługi typu reset stat; +moja sugestia o lidze mfo
pominąłem coś?
sugestia do istniejących światów:
Cytat:
bezsens jeśli chodzi o to ponieważ expa nabija się tylko dzięki Mf, kiedyś można było i na walkach ale uniemożliwiają to trzy rzeczy:
-obniżenie expa za gracza
-mało walk
-ograniczenie nawet w łapaniu, żebym kogoś złapał muszę nie wiem w jakie lokalizacje się udać... a kiedyś każdego mogłem "capnąć" tuż pod zamkiem
Moja propozycja aby coś dało się jeszcze pograć to:
-zniesienie dwóch rzeczy, które wymieniłem wyżej
-można by dołączyć swiat 4 do połączonego już 1 i 2
-mała zachęta w postaci jakiegoś extra golda na początek gry, aby gracz miał na jakiś gem, miksy i eq powiedzmy 50k na start, może wtedy nie będzie tyle osób rezygnowało od razu
Ostatnio zmieniony przez OttoIII 10-01-2013, 01:29, w całości zmieniany 1 raz
Profesja: Mag
Nick: Rudolf
Level: 70
Wysłany: 10-01-2013, 10:17
Jeżeli już to przedstawiam moje . Reset co 2/3 miesiące ( na nabicie lvl )
Kasa na start , Gemy są tańsze ;d Tylko na tym świecie Pvp , nikt nie zdąży w ciągu kilku miesięcy nabić gemów speeda ;d . Zmiana podziału na grupy w każdy Weekedn ( Piątek , Sobota ) Exp,Drop,Gold x2 . I można by coś zabierać . Wpisowe czyli 10 Mf działajace tak jak karnet kupujesz Ten bilet i możesz brać udział przez 3 turnieje np .; p . To tyle odemnie ;d
Mój ostatni post
Powiem krótko! Nawet jeśli administracja wyklepie ten nowy świat to i tak będzie syf jaki jest na innych światach. Pierw to niech oni pomyślą jak zlikwidować Noobstatów i Antyków. Świat pvp z nimi to porażka i bezsens.
_________________ Everything I'm not, makes me everything I am...
Only the strong survive.
Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 10-01-2013, 12:47
Po wejściu serwera PVP przez parę miesięcy bd dużo graczy (jak to zwykle bywa po wejściu nowej rzeczy), a potem nastapi spadek i bd po 20 graczy online w weekend. Tyle ode mnie co do tego pomysłu
Pierw to niech oni pomyślą jak zlikwidować Noobstatów i Antyków. Świat pvp z nimi to porażka i bezsens.
ns jak najbardziej może być. trzeba wziąć ich pod uwagę jak się rozdaje staty, a nie bezmyślnie klikać.
anty.. z nim też się da wygrać. ewentualnie może 30 tur?
Pierw to niech oni pomyślą jak zlikwidować Noobstatów i Antyków. Świat pvp z nimi to porażka i bezsens.
ns jak najbardziej może być. trzeba wziąć ich pod uwagę jak się rozdaje staty, a nie bezmyślnie klikać.
anty.. z nim też się da wygrać. ewentualnie może 30 tur?
Jezeli swiat ma byc ustawiony pod pvp, to trzeba wyeliminowac anty, co z tego ze da sie ich pokonac, to nie o to chodzi, chodzi o to zeby nie bylo takich ktorzy sie chowaja po miastach i walcza tylko z jedna profesja w efekcie czego sa wyzej w rankingu niz najlepsza hybryda. ADIHC1 zadal dobre pytanie w ktoryms temacie, czy jest mozliwosc zdjecia ochrony w miescie? Wtedy nie mozna byloby sie ukryc.
Co do 30 tur, skoro to ma byc swiat nastawiony na pvp to 30 tur to chyba dowcip by byl
kiwipogromca [Usunięty]
Wysłany: 10-01-2013, 15:07
Rencar napisał/a:
ADIHC1 zadal dobre pytanie w ktoryms temacie, czy jest mozliwosc zdjecia ochrony w miescie? Wtedy nie mozna byloby sie ukryc.
Co do zdjęcia ochrony w mieście to byłbym przeciwny. Przykładowo nie ma mnie aktualnie w domu ( co za tym idzie na postaci ) i ktoś zaatakował i wygrałem, potem znowu i przegrałem, bo byłem nie wyleczony. Trochę to by było bez sensu.
Racja, ale jezeli opcja wylogowania automatycznie zabieralaby Twoja postac z mapy mialoby to juz wiekszy sens, o ile byloby to mozliwe do zrobienia.
kiwipogromca [Usunięty]
Wysłany: 10-01-2013, 15:20
Rencar napisał/a:
Racja, ale jezeli opcja wylogowania automatycznie zabieralaby Twoja postac z mapy mialoby to juz wiekszy sens, o ile byloby to mozliwe do zrobienia.
Przemyślałem to kilka razy i wciąż jakoś to mi się nie widzi. Przykładowo jeden gracz wygrał z drugim ze znaczną przewagą i teraz cały czas będzie go atakował, a ten drugi nic na to nie może poradzić.
ADIHC1 zadal dobre pytanie w ktoryms temacie, czy jest mozliwosc zdjecia ochrony w miescie? Wtedy nie mozna byloby sie ukryc.
To jaki byłby sens grać na rank nawet hybrydą? Atakowaliby, jak wściekłe osy, a Ty nie mógłbyś nawet eq zmienić... pomyśl. Resztę twoich opini podzielam.
Ktoś pisał, żeby kontynuować fabułę... po co? I tak gre przechodzi może 1% zawodników, innym nie chce się latać po mapie setki tysięcy ruchów, żeby 1 na 2 tygodnie rozwalić jakiegoś tam bossa
Ludzie nie chcą ( a raczej nie chcieli) wbijać wysokich poziomów, bo jest tam mniej przeciwników, a jest tam mniej przeciwników, bo ludzie z obawy przed brakiem walk nie expili. Błędne koło Przyczyna jest taka, że ilość aktywnych graczy w ogóle była za niska.
! uwaga offtop + wymysły/propozycje
Co odstraszyło mnie i wielu innych przed MF3? Czynników było wiele... m in. nudny początek gry (zaganianie owiec, otwieranie skrzynek, w których nie było nic wartościowego, 1 potwór na 20 ruchów, nudne lokacje, dużo łażenia po nic itd itd.) To START gry ma być jak najciekawszy! Większość świeżo upieczonych graczy gra jeden dzień i kończy zabawę, bo jest nudno i nie od razu może cieszyć się rozgrywką. Tak samo w mfo2 początki nie są atrakcyjne (co to jest: zabijanie automatyczne potwórów na mapie, przy czym sporo graczy nie potrafi wyłączyć natarczywych raportów - powinna pojawić się jakaś wskazówka jak to zrobić,, grafika tylko, żeby móc poruszać się po mapie, walka z solidusem, w której nic się nie dzieje, nie można nawet dowiedzieć się do czego służy 'magia i 'przedmioty', w sumie nic interesującego. Podobny problem mają inne gry, np. plemiona. Administracja tejże gry widząc, że budowa wioski od podstaw jest nudna i zajmuje kilka dni, żeby cokolwiek mieć i zniechęca wiele potencjalnych graczy, wymyśliła serwery, gdzie zaczyna się grę od, powiedzmy 600 pt.
My-fantasy byłoby o wiele ciekawsze, gdyby
~ od samego poczaku można walczyć z graczami O NIC, walki nie liczyłyby się w żadnym rankingu (1-4lv)
~ gracze mieliby pewną sume gotówki / możliwość jej zdobycia już na starcie, tak, aby starczyło im na całe eq, miksturki i kilka gemów.
~ obecnie można w karczmie się napić... dobra opcja, poszerzyłbym to jeszcze o inne atrakcje, np. gry w karty z graczami i npc (bez związku z wątkiem fabularnym!) o pieniądze, drobny hazard, zakłady kto wygra w turnieju (pisałem niegdyś taką propozycję), gra w szachy, dodatkowe drużynowe walki z npc. Możliwości jest mnóstwo.
~ Obecnie początkowe miasta składają się tylko z karczmy... nie dałoby rady dodać kilka nowych lokacji, np agencje towarzyskie (oczywiście dla osób, które w profilu mają więcej niż 18 lat ) - nie ciekawe? przyciągnie sporo graczy. Gimbaza:
-Ty, znalazłem grę MMORPG, expisz, walczysz z graczami, a jak Ci się skończą ruchy możesz iść do burdelu <tu pada prozaiczne określenie czynności wykonywanych w domu publicznym za pieniądze>
Brzmi zachęcająco dla osób w pewnym wieku.
Upomnijcie mnie jeśli przeginam pałę, ale nikt nie zaprzeczy, że to urozmaicenie (których mfo2 brakuje). Jeśli kogoś interesuje ten pomysł bardziej szczegółowo, chętnie wyjasnię
~no i oczywiście inne lokacje w formie nowych mapek. Np ultratrudne labirynty, przechodzone dla samej satysfakcji, lokacje wiejskie, świątynie żywiołowych bóstw, sklepy, teatry, mnóstwo możliwości
ktoś zapyta: po co to? elementy w.w. można znaleźć w innych grach. Otóż to uczyniłoby świat My-Fantasy bardziej fantastyczny! I... większa szansa na uzaleznienie graczy.
Heh, trochę odjechałem, a zapewne Administracja wyśmieje takie odloty
Nie za późno na takie zmiany?
Robienie głosowań w takich sprawach jest bezcelowe, gdyż nieogarnięci gracze głosują bez namysłu, w końcu coś się dzieje, nowy serwer, pvp, wszystko super. Podobnie było z s4 i efekty są wiadome. Dołączenie s4 do s1+2 to dobry pomysł z mojego punktu widzenia, choć nie ukrywam, że byłoby to niejako splunięcie w twarz przez Admina, graczom, którzy wydawali połowę pensji/rozbijali skarbonki na bycie top w expie, a po połączeniu zostaną zwykłymi szarymi high lv, na dodatek ze słabszym eq niż ich 'rówieśnicy'.
Profesja: Wojownik
Nick: Hard Style
Level: 200
Świat: 3
Wysłany: 10-01-2013, 18:01
Lothlorien
Wielka wyobraźnia , Super pomysły ale według mnie bez szans , mfo2 miało swój czas , dobrze pamiętam gdy w turniejach było po 3,5 k osób , teraz czas przeminął , ludzie poodchodzili , zostali tylko ci najwierniejsi pochłonięci tą grą . Według mnie nie da się przywrócić okresu świetności tej gry chociaż można iść z duchem i dodawać co raz nowe to pomysły i wcielać je w życie NP Turniej walk drużynowych ( choć mało drużyn mogło by to być ciekawe , sam bym musiał założyć drużynę ) .