Chodzi oto żeby w mieście Folhord ( bo jest to [jak się nie myle ] miasto portowe ) powstała zakładka PORT gdzie można by było zakupić statek , i wyruszyć w podróż po morzu . Morze albo ocean były by odcielną mapką i atakowały by tam morskie potwory .Gdy podczas walki na morzu się przegra , statek się traci i trzeba go kupić jeszcze raz .
Ceny statków
Ponton -250 000 g (nic innego nie mogłem wymyślić )
Łódka -500 000 g
Mały Żaglowiec -1 000 000 g
Duży Żaglowiec -2 000 000 g
Statki Charakteryzowały by się wytrzymałością np. Jak jakiś satek ma 20 obrony i 20 obrony magicznej ,to staty tego statku dodawały by się do statów gracza .
Mogły by jeszcze istnieć walki graczów na morzu .Ale było by ograniczenie
Każdy statek nie może atakować słabszego , ale słabszy może atakować mocniejszego .
Acha i jeszcze jedno w jeden ruch traciło by się 2 ruchy albo by było normalnie
Ostatnio zmieniony przez Brolly 03-06-2007, 14:30, w całości zmieniany 2 razy
hehehe taki sobie pomysł
A Tytanica już nie łaska było dodac gdzie jest kuter lotniskowiec niszczyciel krązownik ?
mogli by jeszcze piraci atakowac
albo kraken
ogólnie to 50/50 ;d
Brolly [Usunięty]
Wysłany: 03-06-2007, 14:24
Charlie Nash napisał/a:
hehehe taki sobie pomysł
A Tytanica już nie łaska było dodac gdzie jest kuter lotniskowiec niszczyciel krązownik ?
mogli by jeszcze piraci atakowac
albo kraken
ogólnie to 50/50 ;d
gdyby były lotniskowce MFO nie miało by takiego samego klimatu jak kiedyś
a piraci mogli by należeć do potworów
fajnie by bylo i bysmy musieli np natym morzu jakies skarby odkrywac a w tych skarbach np 1 000 000 G fajnie by bylo poplywac przynajmniej nogi niebola od chodzenia
_________________ ~! Szacunek Dla Kazdego !~
~! Zawodnika !~
~! Co Podejmie Walke !~
Sir_Fatum [Usunięty]
Wysłany: 03-06-2007, 14:32
Pomysl nawet nie glupi
A co do skarbow to mogly by znajdowac sie na wyspach (oczywiscie na wyspach tez nas atakowaly potwory) i gdyby ktos chcial ukrasc statek to by musial znac jakis kod ktory gracz przy zakupnie statku by podal. Fajnie by bylo porzeglowac w MFO a nie tylko chodzic i jezdzic karawana
Odśwież moją pamięć ,ąle czy to nie ja ostatnio proponowałem aby były inne obiekty w mieście?
Podtrzymuje swoje zdanie i uważam ,że poza podziemiami i karczmą powinny być inne "atrakcje miejsckie" w których szukamy rozwiązania "wszystkiego".
To co ty proponujesz nadaje się do "wasze włąsne questy"
Jest to zbyt szczegółowe.
Cytat:
Acha i jeszcze jedno w jeden ruch traciło by się 2 albo by było normalnie
W starym MF było tak ,że po drogach traciło się jeden, po trawie-2, po lesie 3 a po pustyni 4 pkt. ruchu. Nie chę do tego znowu wracać
Buehehe jak przeczytałem ponton to spadłem z krzesła (nasza nauczycielka "otyłą" tak nazywają)
No ale pomysł fajny
Tyle, że statek już jest, znaczy będzie po udpate, tyle, że nie na własnośc
Dobry pomysl. ale jakby sie kupilo statek to jak sie wylogujesz nadal go masz ? no i chyba raczej bylo by wiecej expa no nie bo wkoncu 1 kratka 2 ruchy to i expa wiecej no i za statek trzeba placic
Tylko po co ten ponton ?? mały żaglowiec i duży żaglowiec ??
Po prosty jest jeden "Statek" i koniec. Możemy sobie nim pływać wokół kontynentu i tyle. Nawet mam do tego jeszcze parę pomysłów ale nie wiem czy się tu tak rozpędzać