Witam, to mój pierwszy pomysł do MFO.
Czy nie optymalniej było by zrobić tak:
Logujemy się na swoje konto. Np: w moim przypadku: [Sh4d0v] [*****]
I zamiast jestem już postacią to mam wybór swoich postaci. Widać by było listę posiadanyh postaci, następnie max posiadanych to np. 3 a by zwiększyć to o 1 to wysyłamy kase albo sms.
Wysyłanie wiadomości do innego gracza, nie było by Postac (konto) = Postac (konto), tylko Konto = Konto, czyli wszystkie postacie mają wspólną pocztę. Chyba, że to zły pomysł...
Również można by zrobić wspólną ,,skrzynkę" dla wszystkich postaci. Np. dla noobqw, 1 charem mamy kryzys z potionami, to wbijamy 2 charem, zostawiamy pota w skrzyni, i tym 1 charem odbieramy
pozdr. prosze o ocene i koment, jesli nie pisalem polskich znakow to przez to ze nie jestem u siebie i trudno sie tutaj pisze ;D
szczerze mowiąc pomysl ciekawy i wiele by zmienil ale to kompletnie zmieni gre a tak jak juz kto napisal w innym temacie na takie zmiany poki co nie ma co liczyc
kompletnie? Ale rozwiązał by problem z multikontami
Np dlaprzykładu: Diablo II lub WoW i inne gry mmo gdzie konto posiada parę postaci.
A postacie w grze były by widoczne troche inaczej gdyz sa przypisane do danego konta. Np: Zenio (n. konta) albo Zenio a w profilu nazwa konta.
Także MF odnosiło by się do konta a nie tylko do postaci.