Wysłany: 22-11-2007, 16:49 Propozycja odnosnie wersji gry na pc.
Witam wszystkich Kiedyś grałem w mfo ale to były stare czasy Teraz mam za mało czasu na grę online (praca, rodzina).
Moja propozycja jest taka:
- mam pytanie czy nie można by przetworzyć grę mf na wersje na pc:
* byłaby by to rozgrywka single player,
* nie było by logów gracza ( ranking itp),
* chody by były nieskończone,
* przejście gry polegałoby na zabijaniu potworków i bossów ( prawie jak w diablo ).
Moglibyście stworzyć też taką wersja na komórkę (java) i niezła kasa by wpadła Gra za sms 10 zł + VAT. Wersja na pc mogła by też być odpłatna ( jako 1 bym ją pobrał - zapewniam:P)
Wysłany: 22-11-2007, 17:09 Re: Propozycja odnosnie wersji gry na pc.
ARMAGEDON_1987 napisał/a:
Witam wszystkich Kiedyś grałem w mfo ale to były stare czasy Teraz mam za mało czasu na grę online (praca, rodzina).
Fajnie Fajnie....
A co do tematu dla mnie jest to obojętne czy taka wersja wyjdzie czy też nie bo ni to nie zaszkodzi ani nie ulepszy mojego grania w MF. To by się dało zrobić, ale kto by grał w to prócz nas?? Gra nie zrobiłaby furory przy takich grach RPG jak FF, Diablo, Xenogears, Xenosaga itp.
A dlaczego? Już tłumaczę:
- Jeśli byłaby to gra single game to oczywiste jest by nie było ruchów. Czyli obliczam że przeszedłbym ją w około 2 dni max. 3
- MF nie jest zbyt piękna graficznie ma około 20 bitów a to nie dużo przy dzisiejszych grach
- No i co to za gra w MF bez walk z graczami?
A zresztą zamknąć - szkoda gadać. Jak grę tworzą już nie wiem ile( jak by admini tworzyli np: diablo III - to by wyszło za około 5 lat albo i 10 ) , to gdzie takie coś ( ale jako gra java by może sie przyjęło mf). A mam 21 lat tylko jak zakładałem konto na forum to brałem wiek jaki bądź. Żegnam lenie