Profesja: Wojownik
Level: 97
Wysłany: 04-04-2008, 21:41 Walka
wiem ze pisalem podobny temat ale to juz jest denerwujace. Dlaczego zawsze jak ja tocze z kims walke to zawsze zaczynam walke jako drugi ?? ani razu nie zaczalem pierwszy zadawac cisou;/ wiem ze to zalezy od jakiegos tam czynnika ale nie mozna by przestawic zeby bylo jakos sensownie zaczynane walki ?? zalozmy ze ten kto ma wiecej speed zaczyna pierwszy a ten ktoo ma mniej drugi albo ze kto ma wiecej speeda i szczescia razem to zaczyna pierwszy ?? bo to juz jest naprawde wkurzajace....
Gracz zaczyna walkę według pewnego algorytmu, o to chodzi, by nie było ogólno dostępne kto to. Po wprowadzeniu twego pomysłu gra stałaby się bardziej przewidywalna... Po za tym... Jeśli zna się tą regułę można w znaczącym stopniu odgadnąć w przybliżeniu statystykę przeciwnika.
gdzieś słyszałem że jak ktoś ma więcej siły (lub magii) w bazowych to zaczyna jako drugi ale chyba nie zawsze się to sprawdza
a gdyby zaczynał ten kto ma jakiejś konkretnej statystyki więcej to zaraz większość graczy by tej statystyki nakoksowała i by się zrobiło od groma i ciut np. speederów czy luckerów
a co by było, jakby taki skrypt startu walki byłby prostu ? full speed i szczęście i atak i walka kończyłaby się 1 rundą... aktualny algorytm jest skomplikowany i nie zostanie na razie zmieniony, chyba, że nastąpią zmiany w algorytmach statystyk
Zauważyłem pewną prawidłowośc ,ze w walkach z magami zawsze zaczynam jako pierwszy
,alezaczynam jako 2 jeżeli mag ma poniżej 105 mp
To ma związek z siłą i magią.