Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:33
Wyrównanie szans...
Autor Wiadomość
Maxsiu88pl 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 30
Wysłany: 07-08-2008, 16:22   Wyrównanie szans...

Zauważyłem, że w grze sporo jest osób/magów, które unikają jak ognia walki z wojownikami...

I nie ma nic dziwnego. Mag na tym samym poziomie co wojownik jest w gorszej sytuacji, bo nie tylko musi leczyć rany, ale dodawać sobie punkty many. W wielu pojedynkach często tym elementem rozstrzygającym jest właśnie moment wypicia mikstury many. Wojownikom wystarczy zadbać o zdrowie.

Moja propozycja jest następująca:

Skoro mag zużywa manę na czar, to niech wojownik zużywa staminę (siły witalne/zdolności bojowe/zmęczenie/lub jak to tam nazwać) na atak.
Straconą staminę uzupełniałby odpowiednią miksturą. Zużycie staminy zależałoby od rodzaju broni (mały miecz zużyje jej mniej niż ciężka halabarda).

Dodatkowo można by wprowadzić w związku z tym poziomy opanowania broni (coś jak gwiazdki w gemach), tzn, im wyższy poziom we władaniu bronią, tym większe zadaje obrażenia, ale i jej użycie wymaga więcej staminy.

Wystarczy wprowadzić 1 nową statystykę...

Żywotność
Siła
np.: Zdolność bojowa
Witalność
Magia
Inteligencja
Szybkość
Szczęście

... która będzie działać jak Magia u czarodziei, tyle że wiązać się będzie bardziej z wojownikami niż z magami.

Ziomusiq 
Użytkownik

Level: 120
Wysłany: 07-08-2008, 16:36   

yhy i będziemy mieli 2 magów tylko tyle że ten oryginalny nie będzie krytykami bił pfff

Aldarion 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Wysłany: 07-08-2008, 16:41   

Cytat:
Mag na tym samym poziomie co wojownik jest w gorszej sytuacji, bo nie tylko musi leczyć rany, ale dodawać sobie punkty many.

Zaraz, zaraz... To możliwość leczenia się jest dla magów zgubna?
Fajnie.
To ja ci wyskoczę z tekstem, że ta właśnie umiejętność sprawia, że z magiem często nie da się wygrać. Gdy ja mogę użyć elków i mikstur oraz rege mag może używać dokładnie to samo + po każdym eliksirku leczy się kilka razy leczeniem... potem eliksir i tak w kółko... później rege i leczenie... Przerąbane macie...

To, co ty proponujesz jest po prostu tak radośnie bezsensowne że nie będę ostrych słów używał...
Chcesz zrobić z woja maga który będzie się po prostu inaczej nazywał... Pozdrowienia.

Dodam tylko - w nawiązaniu do obecnego upa - że woj ma przerąbane. Leczenia5 nie dostaliśmy, dobrze że chociaż mamy możliwość leczenia powierzchownych ran... Magowie w zamian dostali jeszcze ciekawszy pierścionek... A jak nabiją gemy to naprawdę będzie przerąbane - nie mam pojęcia, jak to Tomi liczyłeś.
Tak więc panowie i panie, lejmy magów póki możemy!

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 07-08-2008, 16:57   

Na dodatek zdobycie dobrej zbroi na maga graniczy z cudem..

Klaczu 
Użytkownik

Level: 178
Świat: 3
Wysłany: 07-08-2008, 17:18   

Dla maga doszly nowe gemy 6 ktore po nabiciu na fulla dopiero beda ... do tego leczenie 5 na maxa daje ~15k HP + nowe mixy rege lv 2 8k hp i 1,5k many + nowe mixy many lv5 .. masakra
Do tego niewidac czy noobstat czy jak ....

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 07-08-2008, 17:31   

No, zbroja na maga zasługuje na osobny temat.
Dlaczego najlepszy armor na woja się znajduje, a ten w-ce najlepszy wypada z bossa nawet w dwóch sztukach?
To sprawia, że ci, którzy znajdą najlepszą i wypadnie im gotycka tą drugą wystawią na sprzedaż dla pechowców.

A kto wystawi zbroję na maga? Albo inne pytanie: kto ma najlepszą zbroję na maga? Po ile ona będzie chodziła, po 500kk czy więcej? Jak mam w takiej pelerynce czarownika coś podziałać, na dodatek gdy magowie gem nabiją?

CraZy_CrY 
Użytkownik

Nick: Cred
Level: 55
Wysłany: 08-08-2008, 08:13   Re: Wyrównanie szans...

Maxsiu88pl napisał/a:
Zauważyłem, że w grze sporo jest osób/magów, które unikają jak ognia walki z wojownikami...

Bo Są Anty :p

I nie ma nic dziwnego. Mag na tym samym poziomie co wojownik jest w gorszej sytuacji, bo nie tylko musi leczyć rany, ale dodawać sobie punkty many. W wielu pojedynkach często tym elementem rozstrzygającym jest właśnie moment wypicia mikstury many. Wojownikom wystarczy zadbać o zdrowie.

Mag Inwestuje W Speeda I Po Uleczeniu Many Walnie Cię Na Speeda

Moja propozycja jest następująca:

Skoro mag zużywa manę na czar, to niech wojownik zużywa staminę (siły witalne/zdolności bojowe/zmęczenie/lub jak to tam nazwać) na atak.
Straconą staminę uzupełniałby odpowiednią miksturą. Zużycie staminy zależałoby od rodzaju broni (mały miecz zużyje jej mniej niż ciężka halabarda).

Wój Do Max 20Lv Używa Leczenia I Też Leczy Mane Stamina Nie Potrzebna

Dodatkowo można by wprowadzić w związku z tym poziomy opanowania broni (coś jak gwiazdki w gemach), tzn, im wyższy poziom we władaniu bronią, tym większe zadaje obrażenia, ale i jej użycie wymaga więcej staminy.

I Co Nabijesz Tasak Na *** I Nie Kupisz Maczugi Na 1*??

Wystarczy wprowadzić 1 nową statystykę...

Żywotność
Siła
np.: Zdolność bojowa
Witalność
Magia
Inteligencja
Szybkość
Szczęście

... która będzie działać jak Magia u czarodziei, tyle że wiązać się będzie bardziej z wojownikami niż z magami.

Wtedy Wój Musiał By Inwestować W Siłę, I Staminę, A MAg Daje W Magie Więc Ma Większy Atak I Powiększa Mu Się Mana

Pomysł Taki Sobie NA NIE

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 08-08-2008, 10:10   

Uwaga, mnietuniema odnalazł pierwszy najlepszy armor na maga w grze!
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=23373357

Dalej, panowie, dalej, może do końca tygodnia do dwóch dojedziemy!

SkoczeK 
Użytkownik

Nick: Robin
Level: 51
Wysłany: 08-08-2008, 10:38   

Aldarion napisał/a:
Uwaga, mnietuniema odnalazł pierwszy najlepszy armor na maga w grze!
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=23373357

Dalej, panowie, dalej, może do końca tygodnia do dwóch dojedziemy!

chyba BossTone ;) . Co do pomyslu - na nie - mag pod nazwa wojownik. coraz glupsze te propozycje..

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 08-08-2008, 11:43   

Odnalazł, w sensie: znalazł gracza który go posiada.

Kubi13
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2008, 12:42   

Aldarion napisał/a:
Albo inne pytanie: kto ma najlepszą zbroję na maga?

Pan z Lev 251 na s1 ma ^^ jego nick to.. :P xD szkoda że mi nie wypadla :/

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 08-08-2008, 13:12   

Łał, już 3 zbroje widziałem. No naprawde nieźle nieźle.
A ile z nich trafi na targ? Jakie ceny będą? 1kkk?

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 08-08-2008, 13:23   

że wam się chce na takie głupoty odpisywać g:D>

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi