Proponuję wprowadzenie czarów obszarowych.
Czary tą, będą zadawać tyle obrażeń co ich normalne odpowiedniki o trzy gwiazdki niżej (Ogień obszarowy 1 **** będzie zadawał tyle co Ogień 1 *), za to będą ranić wszystkich przeciwników. Co o tym myślicie?
To nie tibia Czemu wy chcecie z MFO zrobić tibię...? to są dwie różne gry , może zaraz ktoś zaproponuje żeby zrobić grafę taką jaką w tibii, zrobić PACCa i outfity?
Wogóle w MFO są raporty to byś musiał dostawać kilkadziesiąt raportów że zaatakowałeś jakiegoś tam gracza i zadałeś mu np. 100 obrażeń?
1 Nie gram, nie grałem i nie będe grać w Tibię
2.Chyba źle się zrozumieliśmy - chodzi mi o to aby na przykład w walkach TvsT albo 1vsT atakować wszystkich przeciwników
Jaki zamęt by zrobił??
Byłoby to urozmaicenie gry. Tylko, żeby toi wykorzystać, trzeba by zrobić w inteligencji:
"Jeśli X przeciwników ma X życia, to użyj ognia obszarowego"
Gre trzeba w ten sposób urozmaicać, bo się zrobi nudna.
Aha i tak już jest dużo urozmaiceń. A tak na chłopski rozum po co ci coś takiego ?? Wtedy przewaga by była po stronie Magów i zaraz wszyscy wojowie rzucaliby się i skarżyli, narzekali, że oni są poszkodowani. Oczywiście jak by się już wprowadzić te gemy to też leczenie obszarowe trzeba by było zrobić i niestety jest to trochę skomplikowane.
Wszystkie propozycje jakie prezentują tutaj użytkownicy można by
zastosować w grze (nie mówię tutaj o darmowych mf-ach itd.) by ją "urozmaicić".
Wy tutaj usłyszycie hasło "w walkach TvsT albo 1vsT atakować wszystkich przeciwników"
i propozycją już może się spodobać (co jest normalne).
Lecz trzeba wziąć każdy szczegół pod uwagę ... czy będzie to korzystne dla obu profesji itp.
InSaNe [Usunięty]
Wysłany: 24-05-2008, 21:29
wlasnie,jestem raczej na nie,mysle ze wojowie byliby poszkodowani
ew. mozna takie cos zrobic w walkach z bossami,a dla wojow np super krytyk czy cos takiego
Ja osobiście jestem magiem, to nie wiem co by było najbardziej korzystne dla wojów. Może coś innego niż atakowanie kilku przeciwników (żeby klasy się czymś różniły ). Jakieś ataki spowalniające?