Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
lista ToDo i kilka propozycji

czy uwazasz ze moje propozycje nadaja sie do wprowadzenia w grze ???
TAK
27%
 27%  [ 3 ]
Nie
72%
 72%  [ 8 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
kwadratus16 
Użytkownik

Level: 15
Wysłany: 16-08-2008, 12:27   lista ToDo i kilka propozycji

Wiem ze troche to dlugie ale warto przeczytac i skomentowac

1)Mam pewne uwagi dotyczace listy ToDo poniewaz np na liscie napisane jest ze przycisk "uzupelnij ruchy" zostal zmieniiony na przyciesk "usługi" ale tak nie jest.
2)Po drugie [GM} powinni wyrozniac sie w grze poniewaz niedawno dostalem PW od rzekomego GM'a ale to zignorowalem potem w dziale o donoszeniu zamieszzcze opis wiec [GM] wq mnie powinien miec zielony nick lub czerwony powniewaz takiego zwykli gracze nie moga miec poniewaz znajda sie naiwniacy ktorzy dadza sie nabrac niestety.
3) teraz kolejne odniesienie do listy ToDo wiec tak wq mnie wprowadzenie do gry tych zmian

NOWE FUNKCJE - PROTOTYPY*
• Barierr/mBarrier w walkach
• Itemy ofensywne fizyczne/magiczne
• Fokus/Berserk
• Polecenia w skryptach AI dla drużyn
• Dodanie ataków specjalnych zależnych od różnych czynników np. moc ataku zależy od ilości zabitych potworów. Ciosu specjalnego można użyć po napełnieniu się specjalnego paska.
• Dodanie statusów: slow/poison itp
• Rozbudowanie inteligencji o "moc ostatnio otrzymanego ciosu"
• Tworzenie własnych map/światów
• Kowal - rozbudowa/customizacja broni/własne nazwy broni
• Gildie - własne siedziby i skarbce / wojny gildii
• Eventy na mapie świata - bossy widziane dla wszystkich - masowa walka z bossem

zmieni nam poprostu MFO w Metina czy WoW np kowal poco on nam przeciez wtedy ludzie przestali by kupowac tak czesto bron bo moga sobie ulepszyc.
4)Moja propozycja zeby modzi nie powiedzieli ze zly dzial wiec tak w karczmie mozna by bylo ustawic szpecjalne pole bylo by ono w kazdym miescie i mialo kolor niebieski i jesli weszlibysmy na to pole i bylibysmy szefem teamu to zostawialibysmy ogloszenie ze szukamy luszi do teamu i ustalalibysmy kryteria np przedzial lvl rodzaj ataku, i zostawaialibysmy swoje gg i jak na to pole weszedlby ktos kto szuka teamu to wpisalby swoj lvl i rodzaj ataku i pokazaly by mu sie teamy jakie moga go przyjac i pisalby PW lub gg do zalozyciela oczywiscie zalozyciel teamu moglbyzawsze usunac ogloszenie jesli by mial pelny team.
moglo by tez dzialac to w inna stron ze to gracze bez teamu zostawiali by ogloszenia o lvl a zalozyciel szukalby sobie przedzialu.
To tyle wiem ze troche dlugie

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 16-08-2008, 12:57   

1) o przycisku "usługi" nic na liście TODO nie znalazłem, natomiast jest na liście i w grze zakładka "usługi" - na dole z lewej pomiędzy "program partnerski" a "wyloguj" :mrgreen:
2) przeczytaj rozdział "inne" listy TODO :mrgreen:
jak myślisz - po co jest "szyld" "wiadomości od administracji" w zakładce "wiadomości" w grze?! :mrgreen:
3) większość z tych propozycji jest z gatunku "te-propozycje-są-tu-po-to-żeby-się-nie-czepiali-choć-i-tak-wiadomo-że-nic(prawie)-z tego-w grze-się-nie-pojawi"
4) w grze tylko zalew spamu by to wywołało (choć tak piszesz "po polskiemu" że nie wiem do końca o co chodzi....) - ale coś takiego jest na forum i niech tu zostanie

aaa.... komentarz miał być..... - ale po co skoro NIC nowego tu się nie pojawiło :cool:

FMF1 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: FMF1
Level: 32
Wysłany: 16-08-2008, 12:59   

1)Może się pomylili, że jest zmieniony.
2)Jestem jak najbardziej za.
3)Moim zdaniem MFO to ma być MFO, a nie zmieniać je w Metina czy WoWa.
A co do tych nowych funkcji, niektóre mi pasują, ale nie będę o tym pisał.
4)No, może być ale jak nie będzie to nie będę płakał

W ankiecie dam na tak choć nie wszystkie pomysły mi się podobają ale innych opcji nie dałeś.

kwadratus16 
Użytkownik

Wysłany: 16-08-2008, 14:14   

w 1 chodzilo mi o to ze przycisk uzupelnij ruchy nie zostal zmieniony na uslugi a wliscie ToDo jest napisane ze zostal zmieniony.
w 3 chodzi mi o to zeby to nie zostalo wprowadzone poniewaz to zepsuje gre

Henshi First
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Henshi I
Level: 666
Wysłany: 16-08-2008, 16:38   

Cytat:
Tworzenie własnych map/światów

ale ja nie chce być adminem :roll:

CraZy_CrY 
Użytkownik

Nick: Cred
Level: 55
Wysłany: 16-08-2008, 18:12   Re: lista ToDo i kilka propozycji

kwadratus16 napisał/a:
[b]
NOWE FUNKCJE - PROTOTYPY*
• Barierr/mBarrier w walkach
• Itemy ofensywne fizyczne/magiczne
• Fokus/Berserk
• Polecenia w skryptach AI dla drużyn
• Dodanie ataków specjalnych zależnych od różnych czynników np. moc ataku zależy od ilości zabitych potworów. Ciosu specjalnego można użyć po napełnieniu się specjalnego paska.
• Dodanie statusów: slow/poison itp
• Rozbudowanie inteligencji o "moc ostatnio otrzymanego ciosu"
• Tworzenie własnych map/światów
• Kowal - rozbudowa/customizacja broni/własne nazwy broni
• Gildie - własne siedziby i skarbce / wojny gildii
• Eventy na mapie świata - bossy widziane dla wszystkich - masowa walka z bossem

zmieni nam poprostu MFO w Metina czy WoW np kowal poco on nam przeciez wtedy ludzie przestali by kupowac tak czesto bron bo moga sobie ulepszyc.
4)Moja propozycja zeby modzi nie powiedzieli ze zly dzial wiec tak w karczmie mozna by bylo ustawic szpecjalne pole bylo by ono w kazdym miescie i mialo kolor niebieski i jesli weszlibysmy na to pole i bylibysmy szefem teamu to zostawialibysmy ogloszenie ze szukamy luszi do teamu i ustalalibysmy kryteria np przedzial lvl rodzaj ataku, i zostawaialibysmy swoje gg i jak na to pole weszedlby ktos kto szuka teamu to wpisalby swoj lvl i rodzaj ataku i pokazaly by mu sie teamy jakie moga go przyjac i pisalby PW lub gg do zalozyciela oczywiscie zalozyciel teamu moglbyzawsze usunac ogloszenie jesli by mial pelny team.
moglo by tez dzialac to w inna stron ze to gracze bez teamu zostawiali by ogloszenia o lvl a zalozyciel szukalby sobie przedzialu.
To tyle wiem ze troche dlugie

[ Dodano: 16-08-2008, 19:13 ]
Czy ty grałeś w l2, metin 2, lub tibia? chłopie pomyliły Ci się gry kowal, gildie eventy, to wszystko jest w m2 takie te pomysły słabe

kwadratus16 
Użytkownik

Wysłany: 16-08-2008, 19:33   

gralem w metin 2 i wiem o co chodzi ale mi chodz o to zze po co dawac naliscie takie pomysly ktorych sie nie wprowadzi bo zepsuja one gre rozumiecie wreszcie ze ja NIE nie chce zeby to bylo wprowadzone??

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 16-08-2008, 19:42   

1) Tomi mówił, że "jest dobrze, tak jak jest".
2) Jestem za. Ludzie nadal się nabierają, a tak nie będzie wątpilwości.
3) Również za. To zapsuje klimat MFO
4) Jest na Todo chyba, że osoba która szuka teamu może zaznaczyć jakiś guzik i wtedy jest na liście "szukających teamu".

Linkink 
Użytkownik

Level: 118
Wysłany: 16-08-2008, 19:48   

Event czemu nie reszta nie ma jak nie ten klimat.Co do eventu to mogło by sie takie coś odbyć ale na zasadzie swojej drużyny,że ty i twój team atakuje w grupie 1 bosa jak ktoś ginie i reszta dalej walczy to ten co zginie nie dostaje nic z bossa to by było dobre czyli wychodzi na druzynowe bossy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi